Şimdi Ara

10w-40 yerine 5w-40 kullanılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
17.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elantra 2005 model 310.000 km de biz aldığımızda motor sessizdi yağ bakımında usta 10w-40 yağ koydu ve motor sesi arttı ama tabi öncesinde hangi yağ konuldu bilmiyorum 5w-40 a geçmenin avantajı veya dezavantajları nelerdir.tavsiye edermisiniz.araç LPG li ve 7500 km den sonra yağ eksiltmeye başlıyor. 500 ml eksiltme yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

10-40 yağ konulan 1.6 lpg' li otomatik araca Mobil ESP 5-30 yağ koydum.

1.500 km sonra yatak sardı motor yaptırdım.

Usta "Sıcakta incelen yağ karterden çıkmamış" dedi...

Geçmiş olsun Hocam da o nasıl bir açıklama? Ya yağda sıkıntı vardır ya yağ pompasında o zaman. Bunun incelik kalınlıkla alakası nedir? 0w-20 kullanan Corolla gibi araçlar ne yapıyor o zaman 40-50 derece sıcaklıklarda?

Bende kendi aracımda 5w40tan 5w30'a geçtim. Bariz daha sessiz motor. Bizim ülkede 100 bini geçen araca direk 10w40'ı dayama meyli var ama aslına bakarsanız kitapçığa göre gitmek daha doğru geliyor bana.

Yapay Zekanın Yanıtı

5w-40 Yağının 10w-40 Yağının Yerine Kullanımı

Motor yağı seçerken aracın üretici tavsiyelerine uymak önemlidir. Bununla birlikte, bazı durumlarda farklı viskozite sınıfındaki bir yağı kullanmak gerekebilir.

5w-40 ve 10w-40 Motor Yağları Arasındaki Fark

"w", "kış" anlamına gelir ve yağın düşük sıcaklıklarda akıcılığını gösterir. 5w-40 yağı, 10w-40 yağına göre daha düşük viskoziteye sahiptir, yani daha akıcıdır. Bu, soğuk havalarda motorun daha kolay çalışmasını sağlar.

5w-40 Yağı Hangi Araçlarda Kullanılır?

5w-40 yağı, genellikle daha yeni ve yüksek performanslı araçlarda kullanılır. Bu yağ, aşınmaya karşı iyi koruma sağlar ve motorun optimum performansta çalışmasına yardımcı olur.

10w-40 Yağı Hangi Araçlarda Kullanılır?

10w-40 yağı, daha eski araçlar ve daha az zorlu çalışma koşullarına sahip araçlar için uygundur. Bu yağ, daha yüksek viskozitesi nedeniyle 5w-40 yağına göre daha kalın bir kıvama sahiptir.

5w-40 Yerine 10w-40 Yağ Konur mu?

Genellikle 5w-40 yağı gerektiren bir araca 10w-40 yağı konulmamalıdır. Daha kalın viskozite, motorun soğuk havalarda çalışmasını zorlaştırabilir ve performansını düşürebilir.

10w-40 Yerine 5w-30 veya 5w-40 Yağ Konur mu?

10w-40 yağı gerektiren bir araca 5w-30 veya 5w-40 yağı konabilir, ancak bu araç üreticisinin tavsiyelerine göre yapılmalıdır. Daha düşük viskoziteli yağlar, soğuk havalarda daha iyi koruma sağlayabilir, ancak yüksek sıcaklıklarda daha çabuk incelerek koruma düzeyini düşürebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 10-40 yağ konulan 1.6 lpg' li otomatik araca Mobil ESP 5-30 yağ koydum.

• bende bundan korkuyorum ama çoğu kişi kullandım sıkıntı olmuyor diyor.tecrübeli kişiler bilgi verirse sevinirim

• 5w40 tam sentetik yağ koruması ve ömrü daha iyi 10w40 ile yağ sıcakken aynı akışkanlıkta soğukken bir tık daha ince kalıyor motor hasta değilse sorun olmaz.

• Ben de 1.6 otomatik 200 bini geçmiş, öncesinde 10-40 konulmuş araca 5-30 koyuyorum ve 30 bin km sorunsuz kullanıyorum. Ama benim araca öncesinde 0-20 de konmuş, 10-40 da.

• bu W muhabbeti winter demekmiş.

yanı 10w-40 demek kışın 10 , yazın 40 demek.

peki kş ne demek ? 0 derecenin altı demek.

yanı antalyada 10w-40 veya 5w-40 hiç farketmez. çunku ordaki winter winter değil.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Araç Antalya' da yatak sardı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

10-40 yağ konulan 1.6 lpg' li otomatik araca Mobil ESP 5-30 yağ koydum.

Geçmiş olsun Hocam da o nasıl bir açıklama? Ya yağda sıkıntı vardır ya yağ pompasında o zaman. Bunun incelik kalınlıkla alakası nedir? 0w-20 kullanan Corolla gibi araçlar ne yapıyor o zaman 40-50 derece sıcaklıklarda?

Bende kendi aracımda 5w40tan 5w30'a geçtim. Bariz daha sessiz motor. Bizim ülkede 100 bini geçen araca direk 10w40'ı dayama meyli var ama aslına bakarsanız kitapçığa göre gitmek daha doğru geliyor bana.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

ben ilk rakam olan W li kısmından bahsetmiştim. siz 40 olan motora 30 koymuşsunuz , krank keçesinden tutun , her yerden kaçırabilir o yağı. uygun olan kitapçıktaki değeri koymak.

• Motor kilometresi arttıkça yağı kalınlaştırmak gerekiyor...Sizin araca 10w-40 daha uygun bence...

arabanızın motoru hastaymış yağ ile alakası yok sadece denk gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 5 Mayıs 2022; 12:35:27 >
  • Konu basit bir yağ seçme meselesi değil, ortada motorun hayatı söz konusu. 10w-40 ise önerilen daha yoğun yağlar yine olurda yağı inceltmek bana mantıklı gelmiyor. 50-100 km neyse de bir şey olur hız yaparsın yük altında motor zarar görmesin sonra. Ben riske girmezdim.

• Sabit 10w-40 ta kalmak mantıklı o zaman tam sentetik 10w-40 tercih edilmesi gerekiyor o zaman

Mobil 1 esp 5w30 viskosite olarak oldukça kalın bir yağ. Belki 10w40 ile aynı bile olabilir.

Ha mobil 3000 5w30 deseniz viskositesi ford şartnamesinden dolayı 0w20 ayarında.

Size öyle denk gelmiş.

Konuya gelirsek yarı sentetik 10w40 ile motorun canına okumayın. 5w40 tam sentetik kullanın cok daha iyi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Buda halk arasında bilinen en büyük yanlışlardan. Araç yağ yakmıyorsa niye kalınlaştırıp motorun canına okuyorsun ya hu. Bide 10w40 yarı sentetik yağ öneriyorsun :( yapmayın etmeyin.

Zaten sanayi ustalarının fazla para kazanma hırsı yüzünden 10w40 ile araçlar 250bin kmde rektefiye ister hala geliyor...

Yarı sentetik yağ 20 sene öncesinde kaldı. Artık firmalar 0w8 viskositeli yağlara geçti. Araç üreticisi ne istiyorsa onunla devam edilmeli. Çok fazla eksiltiyorsa marka değiştirmeli. Yine cok eksiltiyorsa tam sentetik olan bir numara kalın yağa geçilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 5 Mayıs 2022; 13:20:21 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Viskoziteler standart değil mi?

A markasının 5w40 i ile

B markasının 5w40 i akiskanlik olarak aynı değil mi?

• 10w-40 yerine 5w-40 kullanılır mı ? kitapçıkta tavsiye edilenler bu şekilde Kayseride yaşıyorum.geciş yapsam sorun olmaz ama böyle denilince korkuyor insan ama @metintasci doğru bir yaklaşım bence denemekten birşey olmaz herhalde motor çok bağırarak gidiyor.debriyaj taze motor yağına bağlıyorum artık sesi

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    şartnamelere göre değişim göstere biliyor.

Yukarda dediğim gibi ford wss 913d 5w30 motor yağ aşırı ince

• Aslında opetin 10w-40 ile 5w-40 in değerlerini karşılaştırdıgimda 15 derecedeki alışkanlığı değişiyormuş ama neden herkes 10w40 diyor.en kolay ulaşılan yağ olduğu için mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper03818 -- 5 Mayıs 2022; 14:13:11 >
  • 5W40 sorun çıkarmayacaktır çünkü sıcak viskozitesi 10 40 la aynı.Avantajı tam sentetik olması olacaktır,10 40 günümüxde çok ilkel kalan yarı sentetik niteliksiz bir yağdır eğer motor 5W xx leri destekliyorsa kullanılmaması gerekir.Yeni bir yağa geçerken engine flush yaptırııp tam sentetik yağı öyle koyun ki yeni tam sentetik yağ görevini iyi yapabilsin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.