Şimdi Ara

Havalar ısınınca 10W 40 yerine 20W 50 motor yağına geçmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar forumdaşlarım, başlıkta da belirttiğim gibi yağ değiştirmeyle ilgili sorum var sizlere.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere aracımda şu anda 10W 40 Castrol GTX Magnatec yağ bulunmakta aracım 1986 model Opel Ascona C aracımın benzin enjeksiyonları arızalı olduğundan sadece lpg de kullanmak durumundayım, ve dur kalk trafiğinde motor sıcaklığı ibresi artan yapıda bi aracım var yani hararet stabil değil dur kalk trafiğinde.

Benim düşüncem şu 10W40 yağın yüksek sıcaklıkta yapısının bozulacağını ve yaz ayları için 20W 50 yine Castrol GTX modelini kullanmayı düşünüyorum sonuç olarak daha yüksek ısılara dayanıklı bir yapıya sahip hemen su gibi akışkan kıvama gelmez diye düşünüyorum yağ.

Aslında aracımın yağ rengi güzel şu anda 9 bin km falan yaptım ancak yinede değiştirmek istiyorum bu sefer kendim değiştireceğim yağı ve yağ filtresini zaten.

Sizlerin bu 20W 50 yağ hakkındaki görüşlerinizi rica edebilir miyim?

Saygılar.

• yanlış düşünüyorsunuz 10w-40 yağ yarı sentetik bir yağdır yüksek sıcaklıklarda koruması daha yüksektir. 20w-50 yağ mineral bazlı bir yağdır ve max 5000 km de bir veya 6 ayda bir değişim gerekir. Ayrıca 10w-40 yağ kullanmak aracınız için daha iyidir 20w-50 yağ koruma yönü zayıf olduğundan motor daha fazla ısınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

yanlış düşünüyorsunuz 10w-40 yağ yarı sentetik bir yağdır yüksek sıcaklıklarda koruması daha yüksektir. 20w-50 yağ mineral bazlı bir yağdır ve max 5000 km de bir veya 6 ayda bir değişim gerekir. Ayrıca 10w-40 yağ kullanmak aracınız için daha iyidir 20w-50 yağ koruma yönü zayıf olduğundan motor daha fazla ısınır.

Yağlar hakkında aman aman bi bilgim yok bu dediklerinizden emin misiniz peki? ozaman 10 40 Magnatec devam edeyim yani?
  • 10w-40 yağ ile devam edin. Zaten kışında olsa motor iç sıcaklığı yaz aylarındaki seviye ile aynıdır. Önemli olan yüksek sıcaklıktaki değerleridir. 10w-40 yağa devam edin bu yağı sürekli kullanıyorsanız. Yanlız aracınız eski olduğundan yağını arada bir kontrol edin. 10w-40 yağın yapısı yarı sentetik olduğundan 20w-50 ye oranla daha geç bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

10w-40 yağ ile devam edin. Zaten kışında olsa motor iç sıcaklığı yaz aylarındaki seviye ile aynıdır. Önemli olan yüksek sıcaklıktaki değerleridir. 10w-40 yağa devam edin bu yağı sürekli kullanıyorsanız. Yanlız aracınız eski olduğundan yağını arada bir kontrol edin. 10w-40 yağın yapısı yarı sentetik olduğundan 20w-50 ye oranla daha geç bozulur.

İlginize teşekkür ediyorum 10 40 yağa devam edeyim o zaman ben.
  • yağ eksiltme kabul edilebilir derecedeyse aynı şekilde devam edin.

hava sıcaklığı sağlıklı bir soğutma sistemine sahip araçta motor çalışma sıcaklığını etkilemez.

aracınıza antifriz koyabilirsiniz, soğutma sistemini elden geçirip destek olması açısından elektrikli fan taktırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 15 Mart 2015; 2:59:02 >
  • K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Radyatördeki antifiriz oranım yüksek, kışın herhangi donma sorunuyla karşılaşmadım. belki fanı büyütmek ya da ekstra fan takmak olabilir. Mevcut fanım tam zamanında devreye giriyor ondan yana da problem yok.

Ben manifolttan çıkan boruları sargılayan özel bi bez var diye duymuştum onu almayı düşünüyorum şuanda eğer sıcaklığa etki edecek ve araca herhangi bir zarar vermeyecekse tabi araştırmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hondalara 0w/20 yağ kullanımı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hem dizel hem benzinli motorlar için uygun 15W-40'ları tavsiye ederim. Böyle yağlar hem yeni teknolojiden istifade eder hem de katkı paketleri zengindir. Delvac MX veya Castrol muadili de olabilr. Fiyat/performans GTX'e göre daha iyidir.

Hidrolik iticiler için 20W kalın gelebilir.
  • Bence yağı değil markayı değiştirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Şu ana kadar 3 aracım oldu 2 tanesini kullanmaktayız ailecek, araçların hepsinde 20 seneden fazla süredir Castrol kullanıyorum memnunum marka değişimi düşünmüyorum. Neden değiştirmeliyim sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmyildiran

Şu ana kadar 3 aracım oldu 2 tanesini kullanmaktayız ailecek, araçların hepsinde 20 seneden fazla süredir Castrol kullanıyorum memnunum marka değişimi düşünmüyorum. Neden değiştirmeliyim sizce?

Castrolün en kalitesiz serisi zaten, aracın lpg li olduğuna göre lpg li araçlar için özel yağlar var, örneğin opet 10/40 lpg gibi, kullan farkı gör.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: hmyildiran

Castrolün en kalitesiz serisi zaten, aracın lpg li olduğuna göre lpg li araçlar için özel yağlar var, örneğin opet 10/40 lpg gibi, kullan farkı gör.

Castrol GTX magnatec en kalitesizi mi? peki en kalitelisi nedir Castrolün?
  • Yağ değişimi öyle ucuz bir şey değil. Yağ yakma ya da renk sorunu yoksa gereksiz israf olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Yağ değişimi öyle ucuz bir şey değil. Yağ yakma ya da renk sorunu yoksa gereksiz israf olur.

Araçta yağ yakma su eksiltme gibi herhangi bir sorun yok değiştirmeyeceğim zaten vaz geçtim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.