ACEA A3-B3 standardını karşılayan 5W-40 kullanılabilir bence. ACEA A5, veya ACEA A1 yağ filmi ve dinamik viskozite bakımından zayıf kalabilir. 10W-40'daki sorun viskoziteden çok o vis. aralığında kaliteli ürün olmaması. Muhtemelen ses farkı da bu yüzden. Başka ihtimal de kalitesiz filtreler kullanıldıysa ses farkı bu yüzden olabilir. Valf sesi yapıyorsa LPG için kalın yağ kullanıyoruz ama hidrolik iticiler yine de ince yağ istiyorlar. Eski yağ incedir, yeni yağa geçince hidrolik iticiler ses yapmaya başlayabilir. Son ihtimal de yağ tipi değişince yeni yağın katkı paketi kendi yüzey rejimini oluşturuncaya kadar motor biraz daha sesli çalışabilir. 1000-3000 km sonra tekrar gözlemleyin. |
10w-40 yerine 5w-40 kullanılır mı ? (2. sayfa)

-
-
ilk iki dediğiniz gibi olabilir. Son ihtimali elemek gerekiyor çünkü şuan 7.500 km oldu yağ değiştireli. Arabayı aldığımız zamanki ses ile şimdiki arasında bariz fark var arabanın gidişinde sıkıntı yok ama bağırarak gidiyor. 4000 km önce debriyaj balatası valeo ile değişti. Engine flush yapıp 5w-40 a geçeceğim ,ünümüz şartlarında tam sentetik daha iyi koruyacak gibi deneyip göreceğiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha önce 10w40 kullanıyordum 1.6 atmosferik LPG li araçta 150.000 deydi tapet sesi nedeni ile 5w40 a geçtim herhangi bir eksiltme falan olmadı yaklaşık 50.000 km dedir de kullanıyorum eğer motorda belli bir problem yoksa 5w40 daha iyi olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Buradaki bilgili arkadaşlara bir sorum olacak. Aracın 10 bin km yağ bakımını yapacağım.
Ford Focus mk3 1.6ti-vct benzin + lpg 130bin kmde. Kitapçıkta “ 5W-20 - Şartname WSS-M2C948-B eğer buna uygun yağ bulunamazsa 5W-30 WSS-M2C913-C.” diyor. Araç 130 bin kmde olduğu için sizce biraz daha kalın olan 5w30 mu tercih edilmeli yoksa 5w20 den devam mı edilmeli. Ve Castrol Magnatec dışında yağ önerisi de alabilirim Ford WSS şartnamelerini sağlayan. Teşekkürler.
Merhaba,
Yardımcı olabilmemiz için aracınızla ilgili daha detaylı bilgiler; tam marka, model, kw-hp, silindir hacmi ve yıl bilgilerini iletmenizi rica ederiz.
İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Senin motor yag eksiltiyor 5w40 ta daha fazla eksiltme yapabilir. Sesine falan bakma sen muhim olan yag bakiminin zamaninda yapilmasi. Fabrika 10w-40 oneriyorsa devam et bende 1.2 16v symbol 10w40 koymustuk km dusuk arac zor hizlaniyor ve motor sesi artmisti. 5w-40 a donunce bariz fark oldu lakin 1.200 motor icin gecerli bu dedigim senin motorda farketmez.
Yag yakma oldugundan 10w-40 a devam et cunku cebine zarar.
Ford ince viskosite kullanıyor. 913c olanda oldukça ince bir yağ, viskosite olarak 5w20 ayarındadır hatta daha ince bile olabilir datasheetden bakmak lazım.
Ama şartname içeriklerine bakmak lazım farkları nedir. Ben olsam "WSS-M2C948-B" şartnamesi ile devam ederdim.
Ek olarak km yükseltikçe viskosite yükseltme gibi bi olay kesinlikle yapılmamalı. Yağ eksiltiyorsa yağ markası değiştirilir(eksiltmeme konusunda shell oldukça iyi) baktınız yine 10-15bin kmde 1 lt eksiltiyor o zaman 1 numara kalışlaştırılır.
2012 ford fiesta 1.4tdci aracımda hala 5w30 kullanıyorum ve 340bin kmde.
(Tabi castrol gibi flashpoint derecesi düşük yağ kullanınca eksiltiyor.)
Yağ tavsitesi olarak
Shell>mobil>lique molly>motul derim. Bi yerden Hediye filan gelirse, castrol ile de engine flush sonrası duruluma yağ olarak kullanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 9 Mayıs 2022; 14:12:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2013 Ford Focus 1.6Ti-VCT 125hp Powershift Benzin+LPG
948-b şartnamesi olarak aradığımda 5w20 değil hep 0w30 yağlar çıkıyor. Araç 130 binde 125 binde aldım aracı ilk aracım ve ilk yağ değişimim olacak çok bilgim yok.
Merhaba,
Motor tasarımına bağlı olarak tüm yağlar eksilir. Konunun her zaman yağın performansıyla ilgisi yoktur. Yağ motoru korumak için zamanla özelliklerini kaybeder. Yağ tüketiminizin kullanım şartlarına ve motor durumuna bağlı olduğunu, yüksek yük ve devirlerde çok daha fazla yağ eksiltebileceğini lütfen unutmayın. Fazla kilometre yapmış ve segmanları aşınmış bir motorda sızdırmazlık azalacağından yağ eksiltme oranının fazla olması beklenir. Yaşanabilecek eksiltmelerde araç kullanım kılavuzunda üreticinin ön gördüğü yağ tüketim miktarları baz alınabilir.
Konu ile alakalı videomuza aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=4Qk3t8piQ8Q
İlginiz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
-
Merhaba,
2013 model Ford Focus 1.6Ti-VCT benzinli aracınız için Ford WSS-M2C913-C ve WSS-M2C913-D spesifikasyonlarını karşılayan Castrol MAGNATEC Stop-Start 5W-30 A5 ürünümüzü kullanabileceğinizi bilgilerinize sunarız.
-
2014 160 bin km de hyundai i10 1.0 Fabrika çıkış LPG benzin manuel
10w 40 mi
5w 40 mi
Castrol almayı düşünüyorum tavsiyeniz nedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 9 Mayıs 2022; 22:32:48 >
Castrol olarak siz ne önerirsiniz 10w-40 kullanan bir araç 5w-40 a geçse sorun olurmu eksiltme 7500 km den sonra çubuğun ortasında oluyor ve araba sesli çalışmaya başlıyor bazen lifter sesi oluyor ama her zaman değil hava durumuna göre yapıyor.tam sentetik yağa geçince koruma daha iyimi olur. İkisinin normal kullanımda vizkositesi aynıymış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper03818 -- 9 Mayıs 2022; 23:0:38 >
Merhaba,
2014 model Hyundai i10 1.0 aracınız için Castrol EDGE 5W-30 M ürünümüzün veya Castrol MAGNATEC 5W-30 A5 ürünümüzün kullanılmasını tavsiye ederiz.
İlginiz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
-
Merhaba,
Yardımcı olabilmemiz için aracınızla ilgili daha detaylı bilgiler; tam marka, model, kw-hp, silindir hacmi ve yıl bilgilerini iletmenizi rica ederiz.
Tercihiniz ve ilginiz için teşekkür ederiz.
-
1,4 benzinli aracıma castrol edge 5-40 tam sentetik kullanıyorum km 177 binde. ses olarak bariz azalma oldu 2 yıldır kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım ve memnunum.
-
Merhaba Hyundai Elantra 2005 model 77 kW 4 silindirli 320.000 km de LPG li
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper03818 -- 10 Mayıs 2022; 22:4:19 >
10w40lar tam sentetik değil 5w40 yağ tam sentetiktir marka olarak shell öneriririm f/p dir
-
10w40 yerine 5w40 kullanilir çokta iyi olur.
Aracin sesinde bile fark eder.
Merhaba,
Bizimle mesaj üzerinden irtibat bilgilerinizi paylaşırsanız durumla ilgili size en doğru dönüşü yapabiliriz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X