Şimdi Ara

silecek su püskürtme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
71.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar camlara su püskürtmek için bastığımda hem su vınnn diye ses gelmiyor sadece silecekler dönüyor silecek motoru bozulmuşmudur? maliyeti ne kadardır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Silecek Suyu Püskürtmeme Sorunu ve Çözümleri

Silecek suyu gelmiyorsa veya silecek motoru çalıştığı halde su atmıyorsa, sorunlu olabilecek birkaç bileşen vardır.

İlk olarak, silecek suyu haznesinin dolu olduğundan emin olmalısın. Hazne boşsa veya düşükse, silecekler su püskürtemez.

Silecek motoru çalışmıyorsa, motorun kendisinde veya güç beslemesinde bir sorun olabilir. Silecek motoru ses çıkarmıyorsa, muhtemelen yanmıştır ve değiştirilmesi gerekir.

Silecek suyu motoru çalışıyorsa ancak su atmıyorsa, tıkanık bir hortum veya nozul olabilir. Hortumları kontrol et ve tıkanıklık varsa temizle. Nozullar da tıkanabilir ve su püskürtmeyi engelleyebilir. Nozülleri temiz bir iğne veya tel ile açabilirsin.

Silecek suyu sigortası, genellikle sigorta kutusunda bulunur. Silecekler çalışmıyorsa, sigortanın atmış olma ihtimali vardır. Sigortayı kontrol et ve gerekiyorsa yenisiyle değiştir.

Sorunu hala çözemiyorsan, bir profesyonelden yardım alman önerilir. Elektrikli bileşenlerle uğraşmak tehlikeli olabilir ve sorunu daha da kötüleştirmekten kaçınmak için deneyimli bir teknisyene başvurmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Normalde su bittiği zaman ki aynı durumu yapıyorsa muhtemelen motor yerinden oynamıştır. hava aldığı için boşa dönüyordur kolayda ise çıkartıp tekrar güzelce oturtun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Normalde su bittiği zaman ki aynı durumu yapıyorsa muhtemelen motor yerinden oynamıştır. hava aldığı için boşa dönüyordur kolayda ise çıkartıp tekrar güzelce oturtun derim.

3 LT antifriz ile doldurdum bastığım zaman sadece silecekler dönüyor motor sesi yok şuan püskürme yerlerine sadece 1-2 damla su geliyor 5-10 kere ard arda basarsam
    silecek motoru tam olarak nerededir genel olarak araçlarda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE727383A -- 14 Şubat 2013; 18:58:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AE727383A

quote:

Normalde su bittiği zaman ki aynı durumu yapıyorsa muhtemelen motor yerinden oynamıştır. hava aldığı için boşa dönüyordur kolayda ise çıkartıp tekrar güzelce oturtun derim.

3 LT antifriz ile doldurdum bastığım zaman sadece silecekler dönüyor motor sesi yok şuan püskürme yerlerine sadece 1-2 damla su geliyor 5-10 kere ard arda basarsam
    silecek motoru tam olarak nerededir genel olarak araçlarda ?

Alıntıları Göster
    Benim başıma da gelmişti...
    Silecek suyu deposunu temizlettirin...
    Depodan jelimsi bir sıvı çıktı...
    Hortumu tıkıyormuş...
    Koyduğumuz kimyasal vs. yapmış:)))
    Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: zad1986

Hortumu tıkıyormuş...
    Kolay gelsin...

su sıkma motorundan şüpheleniyorum çünkü ses yok gelmiyor sizde durum nasıldı ?
  • quote:

quote:

Hortumu tıkıyormuş...
    Kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    Ses olayını kaçırmışım, pardon...
    Bende motor sesi vardı...
    Sanırım motorunuz bozulmuş o zaman...

• quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzAbi

quote:

Hortumu tıkıyormuş...
    Kolay gelsin...

soketi çıkmış olabilir... Motor su deposunun en alt kısımlarında bulunur genelde . pek kolayda değildir yeri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arka silecek su atmama sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Hortumu tıkıyormuş...
    Kolay gelsin...

soketi çıkmış olabilir... Motor su deposunun en alt kısımlarında bulunur genelde . pek kolayda değildir yeri.

eyvah eyvah kendim beceremeyeceğim heralde

• Sansinizi deneyin en kotu yapamadim usta der oyle goturursunuz ...
  • Motorlarda oksitlenme olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3AA68E795

Motorlarda oksitlenme olabilir.
    fıskıyeye gıden ınce yumusak hortum var kaputtan gecen onu bul takıp et buyuk ıhtımal sol tekerın dawlumbazının ordan ulasırsın tahmın sadece genelde orda oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: iblis_35

fıskıyeye gıden ınce yumusak hortum var kaputtan gecen onu bul takıp et buyuk ıhtımal sol tekerın dawlumbazının ordan ulasırsın tahmın sadece genelde orda oluyor

ince boru kalın bir boruyla birleşip motorun sağına gidiyor çoook karışık BANBANBAN
  • quote:

quote:

ince boru kalın bir boruyla birleşip motorun sağına gidiyor çoook karışık BANBANBAN

ınce borular fıskıyeye kalın boru motora gıdıyordur ozaman basıncla ıkı gruba ayrılması ıcın motordan gelenı kalın yapmıslardır
  • quote:

quote:

quote:

ınce borular fıskıyeye kalın boru motora gıdıyordur ozaman basıncla ıkı gruba ayrılması ıcın motordan gelenı kalın yapmıslardır

Alıntıları Göster
    Ne yaptın la? 3lt antifriz koyulur mu hiç silecek suyu deposuna? Kıvamlıdır o ve tıkanmıştır bir yerler mutlaka. Silecek suyunun donmaması için su deposuna 250ml saf alkol koysan yeterli. O kadar antifiriz radyatörü bile tıkar ya la

• quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

arkadaşlar camlara su püskürtmek için bastığımda hem su vınnn diye ses gelmiyor sadece silecekler dönüyor silecek motoru bozulmuşmudur? maliyeti ne kadardır ?

Araciniz nedir?
    Muhtemelen cam su fiskiye motorunuz arizalanmis, hicte pahali bir parca degildir. Piyasada 10tl civarinda bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Ne yaptın la? 3lt antifriz koyulur mu hiç silecek suyu deposuna? Kıvamlıdır o ve tıkanmıştır bir yerler mutlaka. Silecek suyunun donmaması için su deposuna 250ml saf alkol koysan yeterli. O kadar antifiriz radyatörü bile tıkar ya la

ne kıvamı yav bildiğin antifrizli su işte sadece motor bozuk bastığında ses gelmiyor silecek motorundan
  • quote:

Piyasada kıvamlı antifiriz yok denecek kadar az. akıcılık özelliği olarak sudan farkı yok.
  • quote:

quote:

Piyasada kıvamlı antifiriz yok denecek kadar az. akıcılık özelliği olarak sudan farkı yok.

şaşırdım bende kıvamlı falan kremşanti sıkalım bide

• quote:

quote:

quote:

şaşırdım bende kıvamlı falan kremşanti sıkalım bide

Alıntıları Göster
    merhaba dostum. silecek motorun bozulsa ne olur ki dostum en babası 15-20 tl cıvarında(ustalık ücreti dahil) götür sanayiye kafan rahat etsin saygılar...

• Hocam aynı sıkıntıdan muzdaribim.

Nasıl çözdün meseleyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.