Şimdi Ara

Aracı Yüksek Devirlerde Kullanmak Motora Zararlı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
53.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hiç bir zararı olmaz bakımları aksatmadan sadece motorsiklet kullanıcıları iyi bilir süpersport motorlarda 15 k devir çeviren onlarca makine var ve bu araçlar sürekli böyle kullanılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FursıonnMann

Bizim logan 44.000 Km'de belki 5.000 Kere Kesiciye girmiştir(6200 Rpm)Hağla canavar gibi dönüyorBence zararı değil yararı bile var motor iliklerine kadar son son gücüyle çalışıyor.Kısacası kondisyondan düşmesini engeller diye düşünüyorum.

Jettayı sattırıp 308 aldırıyordun en son pedere?

• Ben yüksek devirde kullanırım bir zararını görmedim Yakıt dışında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #ŞARBAY# kullanıcısına yanıt
    O iş yatalı çok oldu babam jetta'yı kullanmaya devam edecek.
  • Ben çoğu zaman 7000 lere kadar çıkıyorum. Her sürüşümde mutlaka bi kaç defa 7000 i görüyor devir
  • yakıt 😁

• dizelde ara sıra hafif devirli kullanmak iyidir motor kurum bağlamaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel araçları sürekli düşük devirde kullanmak iyi değil, arada gazlamak lazım partikül filtresinin temizlenmesi için.
  • Her şeyden önce bir malzeme limitine ne kadar yakın kullanılırsa o kadar çok yıpranır. Bu yüzden günümüzde malzemeler karşılaşacağı koşulların 2-3 katına dayanacak yapıda inşa ediliyor. Yani ne kadar yüksek devirde kullanırsanız, ömrünü o kadar çabuk yersiniz. Ha bu çabuktan kastım, eğer motoru doğru şekilde kullanıp devir çevirirseniz bunun çok büyük zararı yok. Sadece limitine daha yakın kullandığınız için çabuk yıpranır. Ha soğukken devir çevirmek gibi hareketler tabii ki zararlı.
  • çoğunluk bişey olmaz demiş , nereye olmaz :) sürekli red line da kullanman motoru erkenden bitirmen demek .. ha parası çok olan düşünmez orası ayrı ..
  • çünkü çoğunluk arabadan motordan anlamıyor.Esas bilen erken aşınır diye yazıyor zaten.
  • Motoru bağırtma, bozulur eskide kaldı. Yağ sıcaklığı ideal olduğu sürece korkmadan kesiciye girebilirsiniz. Tabi kısa süreler için. Şimdi tutupta motoru 1 saat boyunca kesicide tutarsanız yarı ömrünü yersiniz
  • Konuyu hortlatıyorum ama
    1.4 accent blue benzinli bi aracı var amcamın. Otobanda 120-130la giderken devir 3500-4000 arasında gidiyor saatlerce zararlı mıdır

• Babywolf kullanıcısına yanıt

bende de accent blue 1.4 benzinli var hiçbir şey olmaz hocam o devirler normal uzun yolda . 5 vites mi 6 vites mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ATARICI COCUK

bende de accent blue 1.4 benzinli var hiçbir şey olmaz hocam o devirler normal uzun yolda . 5 vites mi 6 vites mi ?

6.viteste.klima açıksa devir biraz daha yüksek oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.