Şimdi Ara

Aracım benzinde çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir araç aldım. Arac Fiat Uno 70 sxie. Alırken benzinde çalışmıyordu, sorduğum ustalar Uno'larda klasik sorun dediler. LPG'de çalışıp sorunsuz gidiyordu.
    Neyse, aldıktan 1 hafta sonra başka bir sorun için arkadaşımın önerdiği bir ustaya gittik. Bu durumu da söyledim. Benzin göstergesi yarım depo gösteriyordu ama usta depoya bakmak istedi. Söktü. Sanki 40 yıl önce kurumuş su kuyusu. Pislik dolmuş. Depoyu değişti, hortumları falan komple değişti. Gidip aracı aldığımda benzinde çalışıyordu. Depoyu fulledik. Orada araç benzinde çalışmadı. Usta gene lpg'de çalıştırıp benzine geçirdi, " bir lpgciye goster sonra da sıkıştırarak uzun süre bir kullan benzinde sonra gene getir " dedi.
    Şimdi sabah araç benzinde çalışmıyor. Lpg'ye geçiyorum gene çalışmıyor. Sonra ortaya alıyorum gaz alır gibi oluyor ama çalışmıyor. Sonra lpg'ye alıyorum çalışıyor. Sonra benzine geçince stop ediyor. Ancak 5-10 dk motoru ısıtıp sonra benzine geçince stop etmiyor. Aracın farlarını açınca hararet göstergesi 2-3 birim düşüyor.
    Benzin deposu değiştikten sonra aralıklarla 150 km kullandim toplam, pazartesi sehirlerarasi seyahata çıkıcam.
    Bu konuda yardımcı olabilecek varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lpg li araçlatın haftada birde olsa benzinle çalışması gerekiyor.

Aracınız çok lpg de kullanıldığından lpg ye alışmış

Bu size saçma gelebilir banada ilk duyduğumda öyle gelmişti araba mekanik bişe ne alışması diye ama öyle işte.

7-8 yıl önce bi tofaş almıştım.

Araca benzin koydum tam gidecem depo ağzı daha kapanmamıştı depo patladı.

Doldurduğum benzinin yarısından çoğu dışarı döküldü.

2 fiş çekmeyle lpg iptal edilebiliyorsa komple iptal edip çalıştırmaya çalışın hocam sanki hiç lpg yokmul gibi ama hortum sökülmesi gerekebilir.

Yada aracınızı alın 2. Vitese

Benzine geçip başka bi araba ile çektirin çalışasıya kadar işe yararmı bilmem. Bulunduğum yerde bi usta boğulan bir aracı bu şekilde düzeltmişti.(aracınız boğulmuş değil ama uczun süre lpg de kullanıldığı için böyle yapmak gerekebilir)

Son olarakta bujileri değiştirmeniz gerekebilir.

Bunların hepsi benim tahminim kesin işe yarar diyemem inşallah masrafsız bir şekilde sorununuz çözülür.

• Teşekkür ederim. Yanlız araç ısındıktan sonra, benzine geciyor. Ben bunu anlayamadım. Ya hiç geçmemesi gerekiyor, yada ısınmadan da geçmesi gerekiyor. Yanlışmıyım?

• Benim aracımda hararet müşürü arızalandığı dönemde araç çalışmıyordu. Kontağa bastığımda çalışacakmış gibi yapıp çalışmıyordu. Sonra araç kendini boğuyordu. Bir müddet bekleyince zor da olsa çalışıyordu. Ustanıza hararet müşürü ile alakalı olup olamayacağını danışın bence.
  • Benzin deposunu yenileyen usta da lpg ciye göstermek lazım diyor.

• Benzin otomatigi ve pompasına baktirdinizmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazartesi baktiracagim. Büyük ihtimalle depo yenilenmesinden.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.