Arkadasşlar aracım uzun süre bekledıkten sonra çalışmıyor. Kontagı cevirdigim zaman ısıklar yanıyor marsa basıyorum tık diye bir ses geliyor ve butun elektırık kesılıyor. Aracı vurdurarak calıstırıyorum çalısıyor daha sonra kontagı kapatıp tekrar actıgımda sorun yok calısıyor sızce sorun nedır akradaslar?
-ya akünüzün ömrü bitmiş değişmesi gerekiyor, (araba çalıştıktan sonra şarj ışığı sönmüyorsa akü şarj olmuyor demektir o zaman kayışa ve alternatöre baktırmalısınız)
-ya da marş dinamonuzun kömürü değişecek... (bence büyük ihtimalle bu)
akü boşalıyordur. çalıştırdığınızda az biraz şarj edyordur bir sonraki çalışmada gücü verebiliyordur. elektrik tesisatında kaçak varmı ona baktırın, bir de akü eskimiş olabililr.
quote:
Orjinalden alıntı: mustyyyyy
2 ihtimal var
-ya akünüzün ömrü bitmiş değişmesi gerekiyor, (araba çalıştıktan sonra şarj ışığı sönmüyorsa akü şarj olmuyor demektir o zaman kayışa ve alternatöre baktırmalısınız)
-ya da marş dinamonuzun kömürü değişecek... (bence büyük ihtimalle bu)
2. İHTİMALI SANMIYORUM NIYE DICEKSINIZ 1 KEE CALISTIKTAN SONRA SORUN YOK MARSA BASINCA ÇALIŞIYOR MUHTEMELEN AKÜ AMA OFFFF NE YAPCAM BILMIOYRUM
Akü gitmis degistir düzelir. KESIN AKÜ.. Ha inanmayacak olursan aküyü ölctür.
Birde arac calisirken akü baslarindaki gerilimi ölctür eger 13,2-13,4 Volt arasi ise sarj dinamosu saglam akü bozuk demektir. Yok 13 Volt tan asagi ise sarj dinamosu bozuktur.
aynı sorun bende de vardı, akü kutup başlarını kontrol et , oksitlenme yaptıysa iyi temas etmiyo olabilir.
ama büyük ihtimalle akünde yada şarj dinamosunda yani akünün gücü ile ilgili bi sıkıntı vardır. aküyü değiştirmeden önce kesinlikle ölçtür, belki akü sağlam ancak şarj dinamosu bozuk old için dolmuyo olabilir.
özellikle soğuk havalarda akü çabuk boşalıyor . Bence aküden kaynaklanıyor.
sorun aküden gibi görünüyor
Arkadaşım benzer bir sorun benim aracımda da vardı..İlk marşta ışıklar yanıyordu gayet parlak bir şekilde ancak tık sesi gelip araç çalışmıyodu..Aküyü kontrol ettirdim sağlam çıktı.Marş dinamosunun dişlisini değişmesi söylendi.Ve bi daha böyle bir sorun olmadı.Yani 2.seçeneğide göz ardı etme..
ilk marşta çalışmıyor ve vurdurarak çalıştırabiliyırsanız ve daha sonraki marşlarda sorun yok ise problem %99 aküden kaynaklanıyordur..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme