Şimdi Ara

Aracım Çalışmıyor-bulunamayan arıza?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracinizin benzinle çalismamasinda bence iki sebep olabilir
    1-)çok uzun zaman aracinizi çok az benzinle kullanmissaniz ,benzin ponpasinda ariza olusmustur buda bazen iyi çalismamasi sonucu enjektör kütünde yeterli basinç olusturamaz ve araciniz çalismaz

2-)Enjektör kütügünde ki basinçi ölçen musurda sorun olabilir.Gazda çalisipta benzinde çalismamasinin zaten nedeni budur.Ayni problem commonraili dizellerde de rastlanmakta bunun sonucunda araç çok zor çalismaktadir.

Bilgisayara baglamak herzaman çözüm getirmeyebilir çünkü özel servislerde her markaya uyan daha çok yüzeysel tarama yapabilen cihazlar kullanilmaktadir.Buna karsilik yetkili servislerde daha detayli tarama yapan özel yazilimli cihazlar vardir ve bunlarla daha derinlerdeki hatalar ve arizalar tesbit edilebilir.Tekrar geçmis olsun
  • Merhaba, LPG ECU'sunda sorun varsa benzin sinyallerini kesiyor olabilir. Benzin enjektörlerine giden kablo demetinin LPG ECU'su için kesilen kısmından önce akım ölçülebilir. Eğer avometrede hareket olursa ECU arızalı. Daha pratik bir yol sabah ilk çalışmadan önce LPG ECU'sunu saç kurutma makinesi ile ısıtıp denemek.
  • yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim,

aracın boğaz kelebeği temizlendi, subap ve bujiler kontrol edildi, ayrıca ısı müşürü değiştirildi.

sabah 7-8 seferden sonra araç çalıştı.

bu sefer hiç gaza almadan benzinde kullandım, yarın-öbür gün de sorun çıkarmazsa birkaç gün benzinde kullanmaya devam edeceğim.

sorun çıkarırsa artık ne yapacağım bilmiyorum....
  • Böyle nedeni bulunamayan arızılar çok sinir bozucu oluyor, marş motorunu kontrol ettirin dicem, sorun o olabilirmi acaba?
  • benzin/lpg iliskisi ile alakali bir durum gibi gözüküyor.
  • İlk yaptığım yorumda olduğu gibi ben hala lpg'nin ayarsız olduğunu düşünüyorum Aynı sorunları bende yaşadım. LPG'yi taktırdığım yer adam akıllı ayar yapamadığı için çok sorun yaşattı bana. Sonunda gittim başka bi atiker bayisine, adama durumumu anlattım. Güzel bi ayar yaptı arabaya. Şimdi sabah en soğuk havada bile tek marşta çalışıyor. LPG'nize güzel bi ayar yaptırın, en fazla 20 liranızdan olursunuz, fazla tutmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

İlk yaptığım yorumda olduğu gibi ben hala lpg'nin ayarsız olduğunu düşünüyorum Aynı sorunları bende yaşadım. LPG'yi taktırdığım yer adam akıllı ayar yapamadığı için çok sorun yaşattı bana. Sonunda gittim başka bi atiker bayisine, adama durumumu anlattım. Güzel bi ayar yaptı arabaya. Şimdi sabah en soğuk havada bile tek marşta çalışıyor. LPG'nize güzel bi ayar yaptırın, en fazla 20 liranızdan olursunuz, fazla tutmaz.

işin parasında değilim, araç düzgün çalışsın yeter....

bu arada sıcak fırsatlarda full indirimi altında yapılan yorumları görünce benzinden şüphe duymaya başladım, çünki son dönemlerde hep fullden benzin almıştım son sefer hariç (son seferde 30 tl (7 lt falan) ostimden milangazın bulunduğu TP idi sanırım, yanlış da hatırlıyor olabilirim, oradan aldım),

fullden benzin alanlarda sabahları aracın zor çalışması şikayetleri var. gidip shelden falan benzin alıp depodaki yakıtın kalitesini yükselteyim akşam diye düşünüyorum....

• Full'ün benzininden değil de LPG'sinden dolayı olabilir,aynı şekilde milangazda da bu tarz sorunlar olabiliyor.
    Bu arada yanlış anlamayın ama kişisel bir konunun neden 3 başlıkta yansıtıldığını anlayamadım.Başka kullanıcılar yardım konusu açtığı zaman marka başlığına taşıdığınız bile oluyor kimse görmüyor ama kendi konunuzu 3 başlığa birden veriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Full'ün benzininden değil de LPG'sinden dolayı olabilir,aynı şekilde milangazda da bu tarz sorunlar olabiliyor.
    Bu arada yanlış anlamayın ama kişisel bir konunun neden 3 başlıkta yansıtıldığını anlayamadım.Başka kullanıcılar yardım konusu açtığı zaman marka başlığına taşıdığınız bile oluyor kimse görmüyor ama kendi konunuzu 3 başlığa birden veriyorsunuz.

LPGyi fullden almıyorum zaten, milangazdan da yolum oradan geçtiği için almıştım....

genelde oto genel başlığı altına açılan bu tip konuları hemen taşımayıp, önce ön bilgi alışverişi yapılmasını sağlıyoruz.
    ben direk oto yardıma konuyu açtığım için yansıtma yaptım, zaten yansıtma işlemini de iptal ettim, çünki yeterince paylaşım oldu.
    iyi forumlar...

• enjektörlerde bir sorun olabilirmi tam fikrim yok ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Full'ün benzininden değil de LPG'sinden dolayı olabilir,aynı şekilde milangazda da bu tarz sorunlar olabiliyor.

LPGyi fullden almıyorum zaten, milangazdan da yolum oradan geçtiği için almıştım....

genelde oto genel başlığı altına açılan bu tip konuları hemen taşımayıp, önce ön bilgi alışverişi yapılmasını sağlıyoruz.
    ben direk oto yardıma konuyu açtığım için yansıtma yaptım, zaten yansıtma işlemini de iptal ettim, çünki yeterince paylaşım oldu.
    iyi forumlar...

lpg konusunda çok araştırma yapmıştım.

bence aracınızın lpg parametrelerinde bozulma olmuş. ben stop ettikten sonra veya çalıştırmadan önce manifolda lpg kalıyor, haliyle ilk çalışmada zor çalışıyor. aracınızı 1 hafta felan sadece benzinle kullanıp tekrar test edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

quote:

iyi forumlar...

bence aracınızın lpg parametrelerinde bozulma olmuş. ben stop ettikten sonra veya çalıştırmadan önce manifolda lpg kalıyor, haliyle ilk çalışmada zor çalışıyor. aracınızı 1 hafta felan sadece benzinle kullanıp tekrar test edin.

LPG ile ilgili olarak, BRC yetkili servis MOCAN'a gittim, sts -lts denilen değerlerden, enjektörler vb. tamamını içeren sisteme hem bilgisayar ile hemde motor üzerinden kontrol yapıldı. Filtre değişti (temizdi ama değiştirdiler yine de), Bir sorun görülmedi.

Dediğim gibi benzinden şüphelendiğim için, 2 gündür benzinde kullanıyorum aracı, ilk gün zor çalıştı yine ama bu sabah hemen çalıştı,
    benzini bitirip yeni benzin alana kadar benzinde kullanacağım, değişiklik olursa buraya yazarım...

ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler...

• quote:

quote:

quote:

quote:

iyi forumlar...

LPG ile ilgili olarak, BRC yetkili servis MOCAN'a gittim, sts -lts denilen değerlerden, enjektörler vb. tamamını içeren sisteme hem bilgisayar ile hemde motor üzerinden kontrol yapıldı. Filtre değişti (temizdi ama değiştirdiler yine de), Bir sorun görülmedi.

Dediğim gibi benzinden şüphelendiğim için, 2 gündür benzinde kullanıyorum aracı, ilk gün zor çalıştı yine ama bu sabah hemen çalıştı,
    benzini bitirip yeni benzin alana kadar benzinde kullanacağım, değişiklik olursa buraya yazarım...

ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler...

bahs ettiğim ihtimal kuvvetleniyor. rutin kontrollerde ortaya çıkmaz deniyor. seyir halinde kalibrasyon gerekiyor gibi geldi.

• quote:

bahs ettiğim ihtimal kuvvetleniyor. rutin kontrollerde ortaya çıkmaz deniyor. seyir halinde kalibrasyon gerekiyor gibi geldi.

dediğiniz konuyu da değerlendireceğim, teşekkürler...
  • Geçmiş 4-5 gündür hiç çalışma sorunu olmadı. Aracı hep benzinde kullandım.

forumda eski bir konu var linki aşağıda, aynı benim aracın durumu. Bu konu ve yorumlara bakınca, aracın kontak kapatılmasında LPGde kalması ve sabah LPG ECUsunun devrede olması nedeniyle aracın boğulması gibi bir mana çıkıyor.

Sonuç olarak süreklilik arzerder bir durum için en basit çözüm (bana göre), akşam aracı stop ettirmeden önce benzine almak....

http://forum.donanimhaber.com/m_18173714/tm.htm
  • quote:

Geçmiş 4-5 gündür hiç çalışma sorunu olmadı. Aracı hep benzinde kullandım.

forumda eski bir konu var linki aşağıda, aynı benim aracın durumu. Bu konu ve yorumlara bakınca, aracın kontak kapatılmasında LPGde kalması ve sabah LPG ECUsunun devrede olması nedeniyle aracın boğulması gibi bir mana çıkıyor.

Sonuç olarak süreklilik arzerder bir durum için en basit çözüm (bana göre), akşam aracı stop ettirmeden önce benzine almak....

Benzinde kullanınca aracın düzelmiş olması,önceden söylediğim gibi aracın LPG'de ideal değerlerde çalışmadığını gösteriyor sanki hocam.
    LPG'yi kapatmanın faydası olacağını sanmıyorum,zira kontağı kapatmadıkça ECU kapanmıyor diye biliyorum.

• quote:

quote:

Geçmiş 4-5 gündür hiç çalışma sorunu olmadı. Aracı hep benzinde kullandım.

Benzinde kullanınca aracın düzelmiş olması,önceden söylediğim gibi aracın LPG'de ideal değerlerde çalışmadığını gösteriyor sanki hocam.
    LPG'yi kapatmanın faydası olacağını sanmıyorum,zira kontağı kapatmadıkça ECU kapanmıyor diye biliyorum.

LPG için dediğiniz değerlere baktırdım, tüm değerler normal değerlerinde, ayrıca elle ve gözle muayene de yapıldı.

aracı benzine aldıktan sonra, lpg de tek kırmızı ışık yanıyor, depo gösterge ışıkları bile off duruma geçiyor. bu nedenle ecu'nun da kapanmasa da, devre dışı kalacağını düşünüyorum...

• Dediğinizi denemek zor değil zaten,deneyip bizi de bilgilendirmiş olursunuz
  • işte herkezin başına gelmeyen, ama gelincede can sıkan gizli lpg sorunlarından biri. Açıkça belli değil. Lpg servisi sorun yok diyor, benzin servisine gitmeye zaten gerek yok. BU aşamada tek çare forum linkleri ve deneme yanılmalar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 20 Şubat 2012; 14:55:04 >
  • Benzin pompasında röle varsa, sorun onda bence.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.