Şimdi Ara

Aracım Çalışmıyor-bulunamayan arıza?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aracınızı yokuş yukarı park ediyorsanız benzinin motora gitmesi bazı araçlarda zor olur ve çalışmaz. birde ısıtma bujilerinin bozulması (dizellerde genellike olur) diye biliyorum..
  • son mesajın üstünden bir ay geçmiş...

o zamandan bu zamana farklı birşey olmadı, yani ustam ve lpg servisi dışında, bakım-onarım açısından bir işlem yapılmadı.

aracım son bir haftadır sorunsuz marş alıyor.

ama işin kolayını buldum, geçen kış/soğuk dönemde araç çalışmayınca marşa basıp motor çalışır gibi olduğunda hafifce gaz pedalına dokunuyorum ve araba çalışıyordu.

yani ilk ateşlemde yakıt besleme yapıyorum. devamlı bir basma değil ama, motor çalışır gibi olduğunda hafifce gaz pedalına dokunuyorum, zaten araba çalışmaya başlıyor ve ayağımı çekiyorum.

yeni nesil araçlarda ilk çalışmada gaza dokunma boğarsın derlerdi, o nedenle hiç dokunmazdım. Çalışmadığı ilk zamanlar aklıma gelseydi o şekilde çalıştırabilirmişim. boşa beklemişim.

Şimdi tecrübeli arkadaşlara soru : böyle bir durum olduğuna göre, sorunu nasıl çözebiliriz dersiniz....

• kocaballi kullanıcısına yanıt
    kardeşim mrb motor seçeneğinin ne olduğunu bilmiyorum ama lpg tankının üzerindeki vanayı kapat ve aracı çalıştır lpg borularının içindeki gazı araca bitirttir.
    ve bir hafta boyunca aracı benzinde kullan düzelirse lpg regülatörü yada lpg enjektörleri zısdırma yapıyor demektir.
    düzelmezse karbon filtresi havalandırma selenoid valfini değiştir düzelmemesine imkan yok kolay gelsin...
  • Mesaj tarihine dikkat etmediniz sanırım.
    Bu aracın üstüne 3. aracımı aldım....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tanıdığımın Bora 1.6 LPG'li aracında aynı anlattığınız durum oluşuyordu, özel servisler, ustalar vs derken bir yıl uğraştı bir dolu para harcadı netice alamayınca sonunda aracı sattı.
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar benim aracım mercedes c200 kompressor otomatik vites 2001 model aracım her uzun süreli beklmeden sonra ilk çalıştırıldıgında sanki traktörmüş gbi çalışıyor 25 yada 30 saniye sonra motor sesi normale dönüyor vede bu süreden sonra vitese aldıgım zaman araç tekliyor bir süre sonra oda kesiliyor daha önceden tüple ilgili sorunlar okumuştum benim lpg de atiker ve genelde atiker i olanlar bu sorunu yaşıyor net bir cevabı olan varsa söyleyebilirmi acaba
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.