Şimdi Ara

aracım çok yakıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lpg de geç kalmışsın, 2 yılı bulmaz kendini amorti eder. 120-130 kuruşa düşer tüketimin
  • 1.6 16v motor fire serisi değildir ve eskidir.96 dan itibaren fiat grubunda ağırlıklı olarak kullanıldı.

şehir içi tüketimi de değişken subap zamanlamalı motorlardan bir miktar doğal olarak fazladır.

bu motor adı da üzerinde tork motorudur.tork bandı geniştir ve doblo yu dahi rahat taşıyabilmektedir.

2500-5500 arası max torkun %85 ine kadar verir.

şehir içi 300bin yakması da gayet doğaldır.2500-3500 devir arası 4. ve 5. vites ağırlıklı kullanılabilirse daha da düşer .ancak şehir içi malum.dur-kalk ağırlıklı.

bu motorun 4000 devir üzeri performansı çok iyidir ancak yürüdüğü kadar da yakar.

fiat bu motorun yerine 1.4 turbo 120 hp yi çıkardı.(eylül linea)

bu motor 1750 devirde 190 Nm üzeri tork üretiyor ve max tork 206 Nm

sonuç çok km yapıyorsan lpg ya da dizel şart.
  • EĞER AYDA 1000 KM Yİ GEÇİYORSA VE ARABASIDA KM DE 32 YKR YAKIYORSA 2 SENEDE DEĞİL 1 SENEDE AMORTİ EDECEKTİR.

AYRICA ARACI SATARKENDE LPG Lİ OLDUĞU İÇİN ÇOK DAHA RAHAT SATACAKTIR.

SONUÇTA BEN ARABA ALICAK OLSAM AYNI FİYATA Bİ TANE LPG SİZ ALBEA, BİRDE LPG Lİ ALBEA VARSA TEREDDÜT ETMEDEN LPG Lİ OLANI ALIRIM, HATTA 500 YTL DE FAZLADAN VERİRİM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

Öyle bile olsa LPG taktırması çok mantıklı. 10.000 km.de bile dönüşümü amorti eder ve 10.000 km sonra satmaya kalksa da araba değerlenmiş olur.

sen hiç konuşma bi kerem;

hem şu an piyasadaki en az yakıt tüketen, yakıt tüketiminde dizellerle yarışan benzinli bi otomobilin var hemde konuşuyon

tok açın halinden,
    arabası km de 18 kuruş yakan, km de 33 kuruş yakanın halinden anlamaz derler

şaka şaka...

Ayda 2.500-3.000 km yol yapınca öyle bir konuşası geliyor ki insanın :) Ayrıca maalesef şehirlerarası yola çıkmadığım sürece 18 kuruş yakmıyor, 22 kuruş civarında geziyor ve aylık benzin harcamam da 500-600 YTL arasında oluyor.

Gerçi iş için kullanıyorum ve şahsi kullanımım (aylık yaklaşık 1.000 km) dışındaki benzin giderlerini şirkete yazıyorum ama ortak olunca oradan da dokunuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

Ayda 2.500-3.000 km yol yapınca öyle bir konuşası geliyor ki insanın :) Ayrıca maalesef şehirlerarası yola çıkmadığım sürece 18 kuruş yakmıyor, 22 kuruş civarında geziyor ve aylık benzin harcamam da 500-600 YTL arasında oluyor.

Gerçi iş için kullanıyorum ve şahsi kullanımım (aylık yaklaşık 1.000 km) dışındaki benzin giderlerini şirkete yazıyorum ama ortak olunca oradan da dokunuyor.

yazılarını uzun süredir takip ediyorum forumda,

senin gibi akıllı bi adamın hala bu araca LPG taktırmamış olması çok tuhafıma gidiyor.

Şöyle bir örnek vereyim :

benim arabayı nisan başında aldım, alır almaz komple bakım yaptırdım, bujisinden tutta yağına suyuna hatta balatasına kadar. nisan ve mayıs aylarında aracı benzinli olarak kullandım. yalnız ben pek adam gibi araba kullanmıyorum. özellikle yokuş görünce dayanamayıp arabayı devir kesiciye kadar zorladığım ve genelde açık yol bulunca onunla bununla çok kapıştığım için ayrıca bütün gün sıkışık istanbul trafiğinde araç kullandığım için bi baktımki bizim kendi segmentine ve ağırlığına göre tasarrufludur dediğimiz toyota corolla km de 28-29 kuruş yakıyor. dedimki bu böle olmaz, bu gidişe dur demek lazım. kaldıki ayda minimum 1000 km yapıyorum.

Haziran başında gittim kaliteli bir LPG sistemi taktırdım araca. şu anda arabayı insan gibi kullanmadığım halde maksimum 14-15 kuruş yakıyor km de.

üstelik LPG sistemindende o kadar memnunumki, ne bir titreme nede performans düşüklüğü, nede en ufak bir şikayetim bile yok.

Bu şu anlama geliyor, senin araca LPG taktırırsan ve efendi kullanırsan şehiriçinde km de max 10-11 ykr yakacaksın. uzun yolda dahada düşecek. Ayrıca ayda ortalama 3000 km yaptığın için yaklaşık 6 ayda LPG sisteminin parasını çıkartırsın. zaten benzin paranı şirketle ortak verdiğin için belkide aylık yakıt tüketimin nerdeyse %60 düşecek. buda ayda 500 - 600 ytl yakıt parası ödeyen biri için bir kaç sene sonra yeni bir araba parası demektir.

eee neden hala LPG taktırmıyon anlamadımki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecniq -- 17 Haziran 2007; 19:53:55 >

• lpg de kendini 4-6 ayda ancak amorti ediyor yahu.

brc falan bakıyorum toplam masraf 2000-2100 ytl yi buluyor

atiker de 1200 ytl kampanya 200 de gider desek 1400-1500 ytl yi buluyor ama o da kaliteli mi bilemezsin.

kaliteli olsalar da takan adama da bağlı, geçen servise megane getirmişler adam kazma manifoldu sökmeden delmiş motorun içine çapak kaçmış blok gitmiş yeni motor takılmıştı.

ben bir süre daha benzinliyle idare edeceğim sanırım. cliocukla
  • yok ya lt fiyatıyla değil arabayla ilgili çok yakması. bendede 1.6 306 var ş içi dahi 250 yi geçmiyor uzun yolda inanılmaz az yakıyor. bu benzine göre çok iyi 175 i görüyorum ş içide 250 yi geçmiyor.

bence lpg taktırmadıın da her geçen süre aleyhine işliyor kardeş. saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

lpg de kendini 4-6 ayda ancak amorti ediyor yahu.

brc falan bakıyorum toplam masraf 2000-2100 ytl yi buluyor

atiker de 1200 ytl kampanya 200 de gider desek 1400-1500 ytl yi buluyor ama o da kaliteli mi bilemezsin.

kaliteli olsalar da takan adama da bağlı, geçen servise megane getirmişler adam kazma manifoldu sökmeden delmiş motorun içine çapak kaçmış blok gitmiş yeni motor takılmıştı.

ben bir süre daha benzinliyle idare edeceğim sanırım. cliocukla

DOSTUM EURO'NUN YERLERDE SÜRÜNMESİ SONUCU ŞU ANDA İTALYAN MALI LPG SİSTEMLERİNİN FİYATLARI OLDUKÇA UYGUN.

BEN GEÇEN SENE 175O YTL PEŞİN PARAYA TARTARINI TAKTIRMIŞTIM MAZDA MARKA ARACIMA.

AYNI SİSTEMİ BU AYIN BAŞINDA ARADAN 1 SENE GEÇMESİNE RAĞMEN 1600 YTL PEŞİN PARAYA TAKTIRDIM VE TARTARINI EN IYI LPG SİSTEMLERİNDEN BİRİDİR. KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.