Şimdi Ara

aracım çok yakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar mrb.benim sorunum aracımın çok yakması.bende 99 model siena var ve kilometrede 320 bin yakıyor bu normalmi.hava filtresi ve bujilerim yeni değişti.bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.bu arada aracım 1600 motor.

• Eğer aracınız benzinli ise bana normal gibi geliyor. Hele benzinin litre fiyatını düşünürsek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

Eğer aracınız benzinli ise bana normal gibi geliyor. Hele benzinin litre fiyatını düşünürsek..
    tüp taktır kardeş benzinin litresi 3 ytl olmuş araban da eski 0 motor yaptırsan yine 30000 yakar.Tek çare tüp benim eski arabam 99 sienaydı aynısı ordan biliyom.Benzinliyken ilk haftada 100ytl benzin parası verince 2,hafta gidip LPG taktırdım.Tek çare bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

tüp taktır kardeş benzinin litresi 3 ytl olmuş araban da eski 0 motor yaptırsan yine 30000 yakar.Tek çare tüp benim eski arabam 99 sienaydı aynısı ordan biliyom.Benzinliyken ilk haftada 100ytl benzin parası verince 2,hafta gidip LPG taktırdım.Tek çare bu.

Alıntıları Göster
    O aracın o kadar yakması normal.

Benzinin litresi 3 milyon oldu.

bence tek çözüm LPG taktırmak, takıt tüketiminin anında 160 bin liraya düşecektir.

yada o aracı satıp dizel bi araç alman lazım.

ama eğer çok fazla km yapmıyorsan taktırdığın lpg nin parasını amorti etmen uzun sürecektir.

eğer çok km yapmıyorsan (yılda 10.000 km yi bulmuyorsan) böyle bin gitsin, bunu sattığın zamanda bi dahaki sefer bi dizel araç alırsın olur biter.

hayırlı günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tecniq

bence tek çözüm LPG taktırmak, takıt tüketiminin anında 160 bin liraya düşecektir.

ama eğer çok fazla km yapmıyorsan taktırdığın lpg nin parasını amorti etmen uzun sürecektir.

eğer çok km yapmıyorsan (yılda 10.000 km yi bulmuyorsan) böyle bin gitsin, bunu sattığın zamanda bi dahaki sefer bi dizel araç alırsın olur biter.

hayırlı günler...

Alıntıları Göster
    o dönemki siena ve albeaların çok yaktığını duymuştum. şehir içi sıkışık trafiğe giriyorsan ve biraz da performanslı kullanıyorsan o değer normal olabilir. ben imzamdaki araç ile şehiriçi sıkışık trafiğe girmeden (genelde anacaddeleri kullanırım) 245000 TL yakıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: suzitusi

o dönemki siena ve albeaların çok yaktığını duymuştum. şehir içi sıkışık trafiğe giriyorsan ve biraz da performanslı kullanıyorsan o değer normal olabilir. ben imzamdaki araç ile şehiriçi sıkışık trafiğe girmeden (genelde anacaddeleri kullanırım) 245000 TL yakıyorum.

Alıntıları Göster
    Senin ilacın lpg. Taktır, kurtul. Arabanda lpg sistemine yok demeyen araçlardan zaten.
  • bendede aynı sorun mevcut benimkide kilometre başına 300 yakıyor 93 model seat ibiza ben yinede tüp taktırmak istemiyorum bi çözüm bulursan benide haberdar et
  • quote:

Orijinalden alıntı: seat ibiza 93

bendede aynı sorun mevcut benimkide kilometre başına 300 yakıyor 93 model seat ibiza ben yinede tüp taktırmak istemiyorum bi çözüm bulursan benide haberdar et
    quote:

Orjinalden alıntı: seat ibiza 93

bendede aynı sorun mevcut benimkide kilometre başına 300 yakıyor 93 model seat ibiza ben yinede tüp taktırmak istemiyorum bi çözüm bulursan benide haberdar et

Bi yolu daha var tabi,

Satıcan Dizel alıcan

Başkada yol yok malesef...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: seat ibiza 93

Bi yolu daha var tabi,

Satıcan Dizel alıcan

Başkada yol yok malesef...

Alıntıları Göster
    Ben Dizel ile kilometrede 12 ykş yakıyorum ve de fazla diye düşünüyorum.
    Siz 36 ykş'a dayanıyorsunuz.

Lpg taktırmayacaksanız satarak dizel bir araç almak en güzel çözüm olur.

Selam ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Ben Dizel ile kilometrede 12 ykş yakıyorum ve de fazla diye düşünüyorum.
    Siz 36 ykş'a dayanıyorsunuz.

Lpg taktırmayacaksanız satarak dizel bir araç almak en güzel çözüm olur.

Selam ile.

Alıntıları Göster
    32 kr. bence normal eski tip motor için ;) Fiat'ın eski modelleri hep çok yakmıştır.
  • quote:

hayırlı günler...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

Öyle bile olsa LPG taktırması çok mantıklı. 10.000 km.de bile dönüşümü amorti eder ve 10.000 km sonra satmaya kalksa da araba değerlenmiş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.k.o.

quote:

Öyle bile olsa LPG taktırması çok mantıklı. 10.000 km.de bile dönüşümü amorti eder ve 10.000 km sonra satmaya kalksa da araba değerlenmiş olur.

Alıntıları Göster
    araçların ne günahı var dostum benzini 3 ytl edenler utansın onlar için dert değil nasıl olsa onlara bedava araba alırken zaten avrupalılardan pahalı alıyoruz birde yetmezmiş gibi benzinin litresine dünya para ödüyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

Eğer aracınız benzinli ise bana normal gibi geliyor. Hele benzinin litre fiyatını düşünürsek..
    benim araba 98 clio eski olanlardan,hava filtresi,yag,bujiler,karburator(tek nokta enjeksiyon) subap ayarlari yapildi bunlara ragmen sehir ici 350 kurus yakiyo kafayi yiycem bana neyden kaynaklanabilecegni birisi soyleyebilirmi reno servisine gitsem dunya masraf cikarcaklar lpg dusunuyorum biri bana yardim etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: alparslanseven

benim araba 98 clio eski olanlardan,hava filtresi,yag,bujiler,karburator(tek nokta enjeksiyon) subap ayarlari yapildi bunlara ragmen sehir ici 350 kurus yakiyo kafayi yiycem bana neyden kaynaklanabilecegni birisi soyleyebilirmi reno servisine gitsem dunya masraf cikarcaklar lpg dusunuyorum biri bana yardim etsin

Alıntıları Göster
    benzin 3 ytl olduktan sonra çoğu kişi 300ila 350 kuruş yakmağa başladı valla bu benzin 3.5 4 ytl olursa arabalarımız kapımızda duracak süs diye ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_kolay

benzin 3 ytl olduktan sonra çoğu kişi 300ila 350 kuruş yakmağa başladı valla bu benzin 3.5 4 ytl olursa arabalarımız kapımızda duracak süs diye ya..

Alıntıları Göster
    bende de 1,6 bi araç var. 99 pug 306

ş içi 250 ş dışı ise 180-200 yakıyor. ama ş içi 250 yi geçmiyor çok hesapladım. karakteristikten sanırım. birde sakin kullanırım.

• arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler.önerilerinizi dikkate alıcam.bende zaten tüp taktırmayı düşünüyorum.bu arada aracımla her ay 1000 km yapıyorum.aracımdan ayrıca benzin gideri haricinde çok memnunum satmayı düşünmüyorum en iyisi lpg taktırayım.bu arada BRC markasını taktırmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polim

arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler.önerilerinizi dikkate alıcam.bende zaten tüp taktırmayı düşünüyorum.bu arada aracımla her ay 1000 km yapıyorum.aracımdan ayrıca benzin gideri haricinde çok memnunum satmayı düşünmüyorum en iyisi lpg taktırayım.bu arada BRC markasını taktırmayı düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: polim

arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler.önerilerinizi dikkate alıcam.bende zaten tüp taktırmayı düşünüyorum.bu arada aracımla her ay 1000 km yapıyorum.aracımdan ayrıca benzin gideri haricinde çok memnunum satmayı düşünmüyorum en iyisi lpg taktırayım.bu arada BRC markasını taktırmayı düşünüyorum.

dostum bencede en mantıklısını yaparsın.

ayrıca bende LPG taktıralı henüz 12 gün oldu.

benim lpg ile ilgili izlenimlerimi okumak istersen bu sayfayı ziyaret etmeni öneririm.

http://forum.donanimhaber.com/m_14672603/tm.htm

ben LPG taktırmadan önce çok araştırma yapmştım.
    gördüğüm kadarıyla piyasadaki iyi LPG markaları ise sırasıyla;

Tartarini, BRC, Lovato, Zavoli...

bunları taktıranların genelde memnun olduğunu görüyorum.

ancak bunlar fiyat olarak diğer markalardan biraz daha pahalıdır. eğer aracına daha uzun yıllar sorunsuz binmeyi düşünüyorsan bence üçe beşe bakma ve iyi bişey taktır. hem sorun yaşama, hemde dandik ve ucuz bir yerde yaptırıp boşu boşuna LPG den ve aracından soğuma. yazık olur.

hayırlı akşamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: m.k.o.

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

sen hiç konuşma bi kerem;

hem şu an piyasadaki en az yakıt tüketen, yakıt tüketiminde dizellerle yarışan benzinli bi otomobilin var hemde konuşuyon

tok açın halinden,
    arabası km de 18 kuruş yakan, km de 33 kuruş yakanın halinden anlamaz derler

şaka şaka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecniq -- 10 Haziran 2007; 1:45:33 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

sen hiç konuşma bi kerem;

hem şu an piyasadaki en az yakıt tüketen, yakıt tüketiminde dizellerle yarışan benzinli bi otomobilin var hemde konuşuyon

tok açın halinden,
    arabası km de 18 kuruş yakan, km de 33 kuruş yakanın halinden anlamaz derler

şaka şaka...

Alıntıları Göster
    adam yazmış buji,hava filtresi yeni değişti diye
    o zaman siena'nın motoru normal değerlerini yakıyor benzinde;ama benzin 3 ytl olunca araba napsın kardeşim???
    arabalar zaten normal yakacağını yakıyor

sıralı sistem lpg bağlattır,anca o zaman yarı yarıya düşer yakıtın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 10 Haziran 2007; 6:00:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

adam yazmış buji,hava filtresi yeni değişti diye
    o zaman siena'nın motoru normal değerlerini yakıyor benzinde;ama benzin 3 ytl olunca araba napsın kardeşim???
    arabalar zaten normal yakacağını yakıyor

sıralı sistem lpg bağlattır,anca o zaman yarı yarıya düşer yakıtın...

Alıntıları Göster
    Araban normal bende 99 palio 1.6 var 25-30 ykr arası yakıyor.Boşuna uğraşma tüp taktırmak tek çare.Aslında siena ve palio 1.6larda kullanılan motor eski değil yeni çıkan birçok fiat modelinde bu motor kullanılıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.