Şimdi Ara

Benzinli atmosferik araçlarda şehir içi yakıt tüketiminiz ne kadar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 cruze benzinli manuel vites aracım şehir içi 28km ortalama hızla 100 kilometrede 8.8litre benzin yakıyor, yaptığım toplam 165km şehir içi yolun verisi bu şekilde.Yakıt tüketimine hiç dikkat etmeden kullanıyorum, sakin sürüyorum bazende trafiğin kargaşasından uzaklaşmak için süratli kullanıyorum vites düşürürken rev match yapıyorum halk tabiriyle aragazı veriyorum ona rağmen 8.8 makul gibi zaten fabrika verisi şehir içi 9 litre.Senede 5 bin km bile yapmayan birisi için sanırım lpg ye lüzum yok değil mi ?

• Efsane kasa Golf 1.2 Tsi kullanıyorum. Hangisi bilemediniz değil mi, hepsi birbirinin aynı çünkü. Evet hepsi efsane bize göre.

4.6 litre yakıyorum, güzergahım Beylikdüzü - Edirne arası yoğun trafik. Ortalamam 90 km/s, şehir içi için normal bir hız sayılır.

Çok çok zorlarsam 4.5 falan oluyor, zorladıkça azalıyor meret.

Edit: Şu mesajdaki ironiyi anlayamayan tonla adam çıktı lan, çok şaşkınım, bi de cevap yazmışlar şehir dışı bunlar diye  

90 km/s mi yoğun trafik verisi? TSI kullanıcılarının "4 litre yakıyor şehir içi, gazlarsam 5" dediğinde bahsettiği şehir içi sanırım bu  . Yoğun trafik dediğiniz 20-25 km/s olur onda da sizin araç 8 litreden az yakmaz.

2012 1.6 Corolla 30 km/s'lik hız ile 8 litreyi çok rahat geçiyor. Şehir dışı çıkışlı inişli, ara sıra ışıklı, bol virajlı yollarda 6.5 litre civarı yakıyor, ama dizel araca alışınca tork yetmiyor o zaman da basasım geliyor o zaman 10 litre civarı görülüyor otobanda.

• Yaklaşık 9 bin km pompa ortalamam İstanbul içi 6.3 şuan her sabah ve akşam trafikteyim 1.2 atmosferik cvt 90bg, fabrika verisi şehir içi 5.9 lt bence çok yakın değerler yakalıyor başka markalar gibi kandırmaca yok, ortalama hızım yeri geliyor 15 km ye kadar düşmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 20 Ağustos 2021; 23:40:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane kasa Golf 1.2 Tsi kullanıyorum. Hangisi bilemediniz değil mi, hepsi birbirinin aynı çünkü. Evet hepsi efsane bize göre.

4.6 litre yakıyorum, güzergahım Beylikdüzü - Edirne arası yoğun trafik. Ortalamam 90 km/s, şehir içi için normal bir hız sayılır.

Edit: Şu mesajdaki ironiyi anlayamayan tonla adam çıktı lan, çok şaşkınım, bi de cevap yazmışlar şehir dışı bunlar diye Benzinli atmosferik araçlarda şehir içi yakıt tüketiminiz ne kadar ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 21 Ağustos 2021; 22:20:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8AC

Efsane kasa Golf 1.2 Tsi kullanıyorum. Hangisi bilemediniz değil mi, hepsi birbirinin aynı çünkü. Evet hepsi efsane bize göre.

Edit: Şu mesajdaki ironiyi anlayamayan tonla adam çıktı lan, çok şaşkınım, bi de cevap yazmışlar şehir dışı bunlar diye  

atmosferik  nedir bilirmisin ? birde ''Ortalamam 90 km/s, şehir içi için normal bir hız sayılır'' demişsin bu şehirler arası bir hız neyin kafası ile geziyorsunuz anlamıyorum Benzinli atmosferik araçlarda şehir içi yakıt tüketiminiz ne kadar ? 

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8AC

Efsane kasa Golf 1.2 Tsi kullanıyorum. Hangisi bilemediniz değil mi, hepsi birbirinin aynı çünkü. Evet hepsi efsane bize göre.

90 km/s mi yoğun trafik verisi? TSI kullanıcılarının "4 litre yakıyor şehir içi, gazlarsam 5" dediğinde bahsettiği şehir içi sanırım bu Benzinli atmosferik araçlarda şehir içi yakıt tüketiminiz ne kadar ? . Yoğun trafik dediğiniz 20-25 km/s olur onda da sizin araç 8 litreden az yakmaz.

2012 1.6 Corolla 30 km/s'lik hız ile 8 litreyi çok rahat geçiyor. Şehir dışı çıkışlı inişli, ara sıra ışıklı, bol virajlı yollarda 6.5 litre civarı yakıyor, ama dizel araca alışınca tork yetmiyor o zaman da basasım geliyor o zaman 10 litre civarı görülüyor otobanda.

• arfcmr A kullanıcısına yanıt

Çoğu şehirde VAG'a özel şerit var hocam orada tsi motor sahipleri dolaşıp dolaşıp benzin üretiyorlar bidonlara doldurup satıyorlar.

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

belkide 02:00 - 04:00 arası şehir içi yola çıkıyordur sonuçta şehir içi (:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Golf 5 1.6 hitler motor 10 12 litre falan yakıyor. Tüpte kullanıyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Yaklaşık 9 bin km pompa ortalamam İstanbul içi 6.3 şuan her sabah ve akşam trafikteyim 1.2 atmosferik cvt 90bg, fabrika verisi şehir içi 5.9 lt bence çok yakın değerler yakalıyor başka markalar gibi kandırmaca yok, ortalama hızım yeri geliyor 15 km ye kadar düşmekte

Araçta mild hibrit sistemi felan mı var acaba ? Bahsettiğiniz yakıt tüketimi verileri gerçekten çok iyi değerler.

• Bizim Accent Blue 1.4 D CVVT CVT otomatik şanzımanla dur kalklar dahil 7 in altına düşmüyor,genelde dikkat etmiyorum klima vs ortalama tüketim 9-10 arası oluyor.Şehir dışı 5 lere kadar düşebiliyor.

• Bmw E39 5.28 manuel lpg'siz aracımla İstanbul içi trafikte 12.2 litre yakıyorum. Aracın eski olmasından ötürü gerçek yaktığı 13-14 civarındadır. 24 yıllık araç sonuçta.

• Bugün Kia Picanto 1.0 Atmosferik ile 12litre/100km yaktım.

1.0 motor yakmaz diyenlere gelsin. He arabayı sıkıştırdım orası ayrı. Ama yakıyor basınca.

• Tüketimi etkileyen motor yaği,lastik ebatlari,hava basinci ve arac bakimi etken faktörler.Atmosferik olunca tüketim konusunda takintili olmamak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok 2019 model 2020 Kasım gibi geldi onlar , benden yaklaşık 1 lt az yakabilirler ama 7 bg düşük 83 bg birde torku biraz azdı inanın bursa otobanda 160 altına düşmeden deneme yaptım tekrar yakıt aldım ne yaktı diye 6.9 gördüm 7 görmedim pompa hesabı fuelio programını tavsiye ederim takip için çok iyi oluyor

Motorla ilgili bir tanıtım videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 21 Ağustos 2021; 8:8:28 >

• Subaru xv 1.6 cvt güzergaha bağlı olarak 25-30 ort hız arasında 7-8.5 arasında yakar.

Deneme amaçlı sakin kullanım amatör bir video paylastim, 27 ort hızda 7.2 yaktı. Daha ekonomik kullanmaya çalışsam ort hız 25, tüketim 6.8 falan olurdu ama bu hipermiling tarzı, dip değer olur.

• 2021-1.5 corolla 12 bin km verisi 7.4 litre. Lastik michelin pri 4, yağ 4w30.

1 depo özellikle sakin kullandım, bp'den aldım yakıtı. 7.1 litre görmüştüm.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.33 corolla klima açık sıkışık trafikte 8.9 litre

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2016-1.2 Micra cvt 6,5 litre.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İ10 1.2 84hp 4 ileri otomatik
    Ortalama hiz: 17kmh, guzergah sabit sabah, aksam 3.5km git gel
    Pompa olcum: 9.5lt/100km
    Ayni arac uzun yolda 5.5lt/100km yakiyor.

• Atmosferik motor, gerçek bir şehir içi trafiğinde 10 litreden aşağı yakmaz. 5,6 diyenleri ciddiye almayın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.