< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
W204 C180 Çok Uzun Yakıt Ortalama Yakıt Tüketimi
-
-
gayet güzel...
istanbul 7 tepesi, trafiği, trafiğin saati...bla bla...
8.5LT ortalama bence bilinçli ve iyi bir değer...
1.6 benzinli araç için ki 1.6 CGI ile ortalama kullanan 10-11'ler konuşulur...
çok dikkat ederek kullanırsan 4.6-4.8'leri çok rahat görebilen verimli bir motor
aklıma geldi arşivimi açtım...
Mayıs 2014'te git gel 440km otoban'dan
(10 yıl geçmiş dün gibi)
ortalama 7.5LT'lerdeydi
(ara ara 140-160'lı hız ama geneli 110-120)
-
Merhaba ,
2014 w205 c250 sedan amg paket 2.0 211 ps benzin olan versiyonunu 2 senedir kullaniyorum,ben de İstanbul Avrupa yakasindayim. Tüketim güzergah ve ortalama hizlarla beraber paylasayim;
1. Güzergah Fatih-Levent e5 Haliç üzeri saat 18.00-19.00 arasi ortalama hiz 20 tüketim 12-14 gidiş dönüş.
2. Güzergah Fatih- Bakirköy Kennedy caddesi sahil saat 11.00-15.00 trafiksiz ortalama hiz 40 tüketim 7.
3. Güzergah Fatih-Başakşehir saat 11.00-15.00 ortalama hiz 50 tüketim 6.5,
4. Güzergah Fatih- Edremit ortalama hiz 78 tüketim 5.8.
5. Güzergah Fatih -Edremit kuzey Marmara ortalama hiz 128 tüketim 12 (tek depo harcadi sürekli dip gaz acelem vardi)
6. Güzergah Fatih-Bolu tem ortalama hiz 80 tüketim 5.7
7. Güzergah Fatih - Sivas Kangal ortalama hiz 80 tüketim 5.8(tek depoyla 850km gitti 150km daha gösteriyordu)
8. Güzergah Malatya Hekimhan- Konya ortalama hiz 82 tüketim 5.4( bu biraz rakim farkindan diye düşünüyorum)
Tüm bunlarla beraber en düşük 5 gördüm onda da beylikdüzünden eve dönerken idi , bu da rakim farkindan ve trafiksiz idi :)
Uzun vadeli kullanim akü değiştikten sonra sifirlandi gerçi ama ortalama hiz 25 tüketim 9 gösteriyor 4k km ortalamasi , bunun 1.5k si sehirdisi kalani da trafikli trafiksiz veya çok kisa mesafe(5-10km git gel) ortalamasi içerir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
2016 sonu 2017 den beri hayalini kurduğum bir araçtı. M274 yeni nesil motor, 7G-Tronic+ (plus diye geçer şanzıman yağı mavidir. Plus diye bilmeyenlere sinir oluyorum onlar ilk nesil 2008 den sonra Mercedes S lerde kullanıldı şanzıman yağı kırmızı), multimedya hariç aracın içindeki donanımların gayet yeterli olması, oturaklılığı ve amg paket oluşu (sizinki amg mi bilmiyorum). Multimedyası bi tık geri bence teknoloji olarak ama Comand NTG 4.5 li versiyonuyla çok çok iyi. Comand varsa ses sistemide iyileşiyor.
156 beygir 250 tork gayet yeterli ülkemiz için. Yarışmıyoruz ve basıncada "gitmiyorum" demeyen bi araba. ILS teknolojiside cabası.
Duygusallığı bırakıp konuya dönersem
Ortalama hızınıza baktığımda benim Ankara şehir içi kullanımımla aynı. Tabi bu ortalama hızı yakalarken genellikle yokuş yukarı daha mı çoktu yokuş aşağı daha mı çoktu yoksa şehir içi sıkışık trafikten sonra hemen gazlamalı bir ortalama hızı mı yoksa ışıklara yakalanmadan normal seyir halindeki güzergahlar mıydı bu değişir. Rakama bakarak konuşursam eğer kendi 2.0 tdi A4 ümden 1 ila 1.8 litre daha fazla yakmış. Bence o ünite için çok ama çok başarılı yakıt tüketimi elde etmişsiniz.
Çok sabır edilirse, yokuş yukarı yolları görmezse, trafik ışıklarına çok yakalanılmazsa ve iş çıkışı trafiğine kalmazsa benim dizel kadar az yakar net. Zor olur böyle kullanım ama olursa benim dizelin yakışını net yakalar. Ben 7.5 litre ortalamayla geziyorum hep sakinde kullanmam bazen yol boşsa biraz asılır sonra bırakırım, tamamen sakin hiç gazlamadan yokuş yukarı olduğunda mümkün olduğunca arkadakilerden korna yemeden sürüş yaptığımda ise 6.8 e kadar düşürmüştüm
Son gerçek C serisinizle mutluluklar. W204 FL mercedes C nin zirvesidir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet hocam hatta son 5 aydir cengelkoy-kagithane ise her gun git gel yapiyorum. Iki lokasyonda da yokuslar gercekten cok dik ve cok sayida ayrica kopru trafigi de biniyor ustune. 5 ay oncesinde baksaydim ortalamanin cok daha az olduguna eminim. Motor gercekten cok verimli ve taleplere guzel karsilik veren bir unite.
-
Hacime beygir gucune ve guzelgaha gore mukemmel degerler hocam. MTV bu sekilde olmasa cok guzel motor secenekleri var aslinda Mercedes'in. Hacmi kucuk olan motorlar bu motordan cevreyi daha cok kirletiyor aslinda
-
Start-stop ile birlikte 7g-Tronic+ geldi bu araclarda hocam haklisiniz. Multimedya konusunda haklisiniz eski teknoloji kaliyor ama sebebi arabanin geri kalan her yerinin ileri teknoloji olmasindan kaynakli :) Bu sorunu ben carplay-android auto calistiran modul taktirarak ustesinden geldim. Aracin tesisatina soket sokete uyumlu moduller var. Orjinal ekranda kullanabiliyorsunuz NTG4.5 ile aux uzerinden baglandigi icin net bir ses veriyor. Kablosuz android auto kullanarak aracimi modernize etmis oldum bir nevi.
Dediginiz gibi gercek son C serisi W204 FL. W205'lere bakiyorum ama hic icim gitmiyor, degistirmek icin hic bir neden bulamiyorum.
-
W204 gerçek bir Benz'dir.. eğrisiyle doğrusuyla.
205'ler tipik popüler kültür gösterişli premium aracı. ne tokluk, ne malzeme, ne süspansiyon hiç biri 204 gibi değil.. 205'in 63 AMG'si çok hoş sırf eğlencesi için ama bizim ülkede öyle motorlar bilemediğimize göre 204'ün kıymetini bilin :)
-
W218 CLS350CDI'dan fazla yakıyor sonuç olarak ve aralarında 3 kat tork farkı, 1.5 kat güç farkı 2 kat hacim farkı, 1.5 kat silindir farkı var. Ama W204 C kasanın en iyisidir bana göre.
CGI motor normal kullanımda 11-12 litre yakan bir araç, 8.6 yakması için %90 sabit hızda şehir trafiğinden uzak sürüş lazım ki, görünen öyle zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 4 Temmuz 2024; 1:1:6 > -
Mbclubtr den "Gudikcik" i takip edin Türkiyedeki mercedesin atası gibi bişeydir herşeyinden anlar. W204 lere çok Comand, navigasyon güncellemesi vs yapmış birisidir. Teknik bilgiside vardır. W204 e donanım eklemek isterseniz ondan iyi retrofitçi yok
Bu arada arkadaşım bile bilmiyodu onada söyledim; 7g-tronic+ larda 2 geri vites vardır
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X