Şimdi Ara

Şehir içi benzinli araç yakıt [Trafikte]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi günler benim merak ettiğim bi husus var bilgilerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Mesela jetta üzerinden sorumu sorsam 1.2 tsi veya 1.4 tsi 125 hp veya 150 hp şehir içi [ trafikte ] yani sabit hızda değil nekadar yakıt tüketir ortalama kaç litre veya kaç kuruş?

Youtube de izledim baya veya yorumlarda felan millet şehir içi 7 8 litre yakıyo diyor ben inanamıyorum sizce doğrumu veya bu dediğim tarzda motorlu araç kullanan bilgi verebilirmi.

Bizim 1.6 Multijet dizel trafikte 8 litre civarı yakıyo bu benzinli araçların bukadar az yakmasının doğruluk payı varmı?

(Benzinin litresi 4.92)

• asx kullandım sıfır almıştım 9 k de daha büyük araç için satmıştım.Ankara da ortalaması 7,8 di ve düşme eğilimliydi.Benzinlide en az yakan motorlardan bir tanesidir mitsubishi mivec.
  • Ya Tsi motor çok az yakıyo felan diyolar 7-8 litre diyolar trafikte şaşıp kalıyorum imkansıza yakın çünkü bu değerleri yakalıyabilen varmı çok merak ediyorum (İstanbul şehir içi iş saatleri)
  • Tsi dsg 10.6litre
  • 1.4 tsi manuel superb trafikte 10 litre civarinda yakiyor genel ortalaması 8.4 litre
  • 2015 Jetta 1.4 TSI bmt/manuel sahibiyim. Şehir içi (Adana) 8 lt civarı tüketimlerim oluyor. Aman az yaktırayım derdinde olan bir sürücü değilimdir. Yeri geliyor sakin kullanıyorum, yeri geliyor devir çeviriyorum kafama göre yani:) isterseniz müsait bir zamanımda foto atabilirim.
  • Herkesin trafik anlayışı farklı, adam sabah akşam mecidiyeköy maltepe yapıyor şehir içi diyor, başkası gün içinde cevreyolundan sağa sola gidiyor. O da şehir içi diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlarınız için teşekkürler bizde Yeni Civic Otomatik Lpg li şiparişi verdik aracı hep şehir içi kullandığımız için çok performans beklentimiz yok. İnşallah yakıtı üzmez .

Tsi dsg trafikte 50 kuruş civarı yakıyo diyosunuz yani.Fazla yaktığı için tercih etmedik bizde.
  • 2014 1.4TFSİ otomatik Audi A3 kullanıyorum şehir içinde 8.5LT yakıt tüketimi. Az yaksın diye kullanıma dikkat eden biri değilim. Çok da yüklenmiyorum araca ortalama bir sürüş varsayarak konuşuyorum. Genel olarakta trafik içindeyim. Sabah ve akşam trafiğinde Ataşehir - Göztepe arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1st -- 24 Kasım 2016; 15:00:18 >
  • 2011 a3 tfsi eski aracım levent Beşiktaş kağıthane güzergahı ort hız 26km yakıt 10.4
    Aynı şartlarda ti vct focus 10.5

Edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBBDAD18F -- 24 Kasım 2016; 15:35:38 >
  • 2012 aveo manuel istanbul trafiğinde + mahalle arasında sakin kullanımda 9,5-10 lt/100 km yakıyor
  • Ortalama hizi 60 km sehirici tsi kullanicilari damlar birazdan :)
  • Şehir içi var şehir içi var.

Mjet'in 8 yaktığı şartlarda tsi 10'dan aşağı yakmaz.

Benim şehir içinde bravo 1.6mjet ile 10lt yakmışlığım da var, c180 1.6 kompresör ile 7 litre yakmışlığım da var.
  • 2011 fiesta 1.4 benzinli kullanıyorum 9.5 civarı yakıyor fabrika verisi 7.5 fakat arabayı hiç kasmadan kullanıyorum
  • focus manuelim istanbul şehir içi trafikte ( dur kalklı yoğun trafik ) ne kadar dikkat etsemde ne kadar dibine kadar bassamda 9 litreden ne aşağı indi ne yukarı çıktı.benzinli araba istanbul gibi sıkışık trafikte allame-i cihan da olsa 9 yakar üstüde sürüşüne göre değişir.şehir içi sıkışık trafikte benzinli motorla 9 altını yakarım diyen bence ya yalan söylüyordur yada sıkışık trafikte dur kalk yapmıyordur.
  • işin önemli bir kısmı sağ ayağına bağlı.

ayni yolda 8 de yakar 11, 12'de.
  • İstanbul şehiriçi dur kalk trafiğinde 10-11 lt/100km yakar.
  • Bende 1.2 tsi Polo manuel var 1800 km ort 6.7 uzun yolda gayet az yakıyor Yalova İstanbul arası gidiyorum ayda bir uzun yolda kasarsam 100-110 hızlarında 4.7 ile gittim ara ara agtesif kullanıp genelde 130+ gittiğimde 5.1 civarı bir tüketimim oldu bir sonraki gidişimde resim atabilirim. Ancak İstanbul'da pek trafik güzergahında kullanmıyorum kısa mesafe git gel sabah yokuş aşağı düşük tüketim dur kalk 5-7 arası dönüşte tamamen tırmanma 11-12 civarı yoğun bir trafikte tahminimce 8-8.5 gibi bir değeri olacaktır. Trafik azıcık açıldığında örneğin sahil yolundan Maltepe- Kartal veya akşam e5 boşken 5.5-6.5 arası değişiyor ben memnunum.
  • Multijete 8 lt yaktırmakta büyük başarı.
  • imzamdaki araç şehiriçi genelde 6.8 litre.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.