Şimdi Ara

Şehir içi benzinli araç yakıt [Trafikte] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
3.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çok teşekkürler. Bende biraz araştırdım ş.içi normal kullanımda 9-10lt civarı yakıyormuş. Önerdiğim kişi yıllık 40 bin km yol yaptığı için lpg şart ona. Çok güzel araba sadece lpg uyumundan şüpheliydik. Temiz makyajlı kasa bulduk, bugün almayı düşünüyoruz kısmetse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senged kullanıcısına yanıt
    Bravoyla aynı motor ben öyle yakanı daha duymadım. Sürekli yokuş ve kısa mesafe ise belki oşabilir. Benimki t-jet o bile 8 lt benzin yakıyor.

• drvimu kullanıcısına yanıt
    Grand Picasso ve sonra da Land Cruiser.

• Şehir içi ortalama hıza göre yakıt ortalaması da doğru sonuçları vermez. Bunun yazı var klima açarsın, kışı var kalorifer açarsın ayrıca soğukta daha fazla yakar. Rampa çıkarsın artar, inersin azalır. Örneğin günlük gittiğim yolun bir kısmını otobandan gidiyorum, 110'u geçince çok yakıyor. Bir kısmında şehir içi yoğun trafiğe giriyorum çok yakıyor, fakat ortalama sürat 50-60 km civarı oluyor. Megane 2 1.4 benzinli aracımla günde aynı güzergahta İzmir'de Bayraklı-Gaziemir arası bu şartlarda yaklaşık 50 km yol gidiyorum. Yazın 6,9-7 litre arası yakan aracım şimdi 7,3 lt ortalama gösteriyor. Benzer şekilde havalar daha sıcakken 6,2 ortalama tüketime sahip Megane 4 1.2 Tce aracım havalar soğuduktan sonra 6,5 lt ortalama gösteriyor. Megane 4'ü kullandığım zamanlarda çok fazla yoğun trafik olmuyor. Trafik olsa 7 litreyi çok rahat geçer.
  • Bende 1.6 cruze var tuplu 2010 model, geçen benzinde denedim fabrika şehir içi ortalama 9lt değer verirken ben 8.4 yaktırdım.

• 2016 model 2 haftalık 1.4 TSI Passat manuel vites.
    Ankara trafiğinde ortalama tüketim 11.2 litre / 100 Km, ortalama hız 19 Km/saat.
    Bir de yakıt alındığından beri 8.2 litre / 100 Km diye bir bilgi ekranı da vardı.
  • Şehir içi kavramı farklı yorumlanıyor sanırım. Aracım Audi A4 3.0 Quattro Benzin + LPG' li
    İlçeler arası akan trafikte gidersem ortalama 10-12 lt, merkez dur-kalk trafiğe girdiğimde bu oran 17-18lt oluyor.
    Acaba hangisi şehir içi ? 10-12 lt yakan yer de var, ama gerçek şehir içi sıkışık trafik olunca oran 18lt kadar çıkıyor.
  • 1.4 tsi 10 dan aşağı yakmaz o trafikte 7 8 diyen yalan söylüyordur ya da boş yolda gittiği sabit hızıda katıuodur. Ben trafiksiz yerde 7 anca yaktırıyorum. Daha dikkat edersem 6.DSG bu arada.

• 1.4 122 ps b7 passat vardı dsg ankarada cok da trafige girmeden 9 10 yakiyordu ortalama trafige girersen 11 civari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tfsi 2.0 multitronic a6, dur kalk şehiriçi 12 litre yakıyor. bende üzülüyodum çok yakıyo diye :) , rahatladım.

not: klima otomatik kontağı çevirince yaz kış hep açık.

not2: daha önce atmosferik corolla 1.6 tam otomatik lpg vardı, 2.15 tl/lpg zamanında şehir içi dur kalk trafikte bile 30 kuruş yakıyodu, şimdi 33 kuruş yaksın. Eşek gibi sürüyodum keratayı, hatırladım mahsunlaştım şimdi, kimbilir nerdedir kiminledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 29 Kasım 2016; 16:23:54 >
  • Suzuki s cross 1.6 cvt otomatik. Uzun yolda 90 - 140 km arasi ortalama 5.4 litre istanbul sehir ici yogun trafik 8 8.5 litre e5 gibi sahil yolu gibi trafik normalse 6.5 7 litre.. depo 50 litre samsunda.fulleyip istanbula geldim 735 km. 110 km istanbulda yaptim..bir depoyla 850 km gordum arkadaslar. Bir onceki aracim suzuki sx4 duz vitesdi istanbul trafiginde 7 litreyi hic gecmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotograf yeni cekebildim arkadaslar.

4900 de bakmistim en son 6.3 -6.4 civari gidip geliyordu.

kalorifer son hiz ve 2 aydir 3 kisi biniyoruz araca ve baskı balata bitik 5. Viteste kalkmaya calisiyor arac.

0.5 lite artmis yakitim

İzmir icinde olan varsa inceleyebiliriz araci.

35 km ortalama hiz ne kadar sehir ici sayilir tartisilir ama bu aracin bu hizda yakiti bu.

20 km ortalama ile 9 litre yakabilir.

Şehir içi benzinli araç yakıt [Trafikte]

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.