Şimdi Ara

Benzinli atmosferik araçlarda şehir içi yakıt tüketiminiz ne kadar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Emin konuşma ben kanıt ile beraber yazıyorum 9 bin km ortalamam belli İstanbul içi sürekli kartal Göztepe arası gidip geliyorum

Benzinli atmosferik araçlarda şehir içi yakıt tüketiminiz ne kadar ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 Corolla 1.6 8 litre gibi yakıyor, tüp yok

• Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt
    Hocam corollomu aldınız ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • D segmenti 1.6 turbosuz atmosferik motorda aracın doluluğu tonajı kullanma alışkanlık larına göre değişir 8-10 litre arası çok doğal..

C segmenti 1.6 atmosferik araçda gene yukarıdaki şeyler sabit olarak 7-9 arası normal..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 motor, 100 HP, otomatik vites 2012 Opel Corsa şehir içi 7.7 litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çayla Simit İyi Gider -- 21 Ağustos 2021; 12:56:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • genç muallim G kullanıcısına yanıt

Aynen aynen, uyduruyoruz biz. Şıkoda skala 1.0 tiyesay in iki katı yakıyoruz. Tsi skala alarak çok doğru karar verdiniz.

• Qashqai 1.6 cvt - ortalama hız 30 km - 7 litre. ( istanbul )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCandlesss -- 21 Ağustos 2021; 13:26:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt

Babamın aracı

• 25-35 km ortalama hız ile 7-9 lt arası yakıyor araç 1.6 atmosferik Hyundai Elantra. Ortalama 6.0-6.5 şehir dışı 4.5-5.5 kullanım tarzı güzergah yük durumuna göre alt üst sınır arasında değişiyor Benzinli verilerdi bunlar. LPG de ise şehir dışı 6-7 ortalama 7-8 şehir içi 8-10 lt gibi verilerim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 21 Ağustos 2021; 13:36:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Değişken şeyler bende yıllar önce carisma 1.8gdi vardı ben İstanbul da o zamanlar şehir içi 8-8.5 arası yaşıyordum uzun yolda.yakıtı çok iyiydi 5-5.5 arası idi..

Aynı araba Konya'da o zamanlar arkadaşımda vardı o şehir içi 7 litre yakıyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8AC

Efsane kasa Golf 1.2 Tsi kullanıyorum. Hangisi bilemediniz değil mi, hepsi birbirinin aynı çünkü. Evet hepsi efsane bize göre.

4.6 litre yakıyorum, güzergahım Beylikdüzü - Edirne arası yoğun trafik. Ortalamam 90 km/s, şehir içi için normal bir hız sayılır.

Çok çok zorlarsam 4.5 falan oluyor, zorladıkça azalıyor meret.

Edit: Şu mesajdaki ironiyi anlayamayan tonla adam çıktı lan, çok şaşkınım, bi de cevap yazmışlar şehir dışı bunlar diye  

Canım benim senin veriler şehirler arası oluyor şehir içi değil.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Scala alarak çok doğru bir karar verdiğime eminim ama hiç 5 litre yakıyor demedim şehir içi. Ama sen herhalde mazot yakıyorsun bu kafa normal değil. Ergensen hadi diyelim neyse ama değilsen çevrendekilere yazık.

• Emekkk kullanıcısına yanıt

Ortalama hız ve yol özellikleri bilinmeden kesin yorum yapılamaz. İstanbul'da kimi yerler küçük şehirlerden daha açık. Benim aracım da benzinde şehir içi bazen 6 yakıyor ama 10 yaktığı da oluyor. 6'yı buraya atabilirim ama bir anlamı olmaz.

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt

İroni yapmış

• McCandlesss kullanıcısına yanıt

30 km şehir içi için iyi bir hız, yüksek sayılır. 25 altı genelde şehir içi sayılır.

Atmosferik 10 dan az yakmaz, çok yakar vs zırvalayanlar genelde turbo kullanıcıları oluyor.

Yalın gülmez güncel araçları kıyaslamış. En az yakan ne hikmetse atmosferik corolla olmuş. Mild hibrit tsi den bile az yakmış. Bize inanmıyorsan yalın gülmez sevilen, güvenilen kaynaklardan birisidir.

https://www.youtube.com/watch?v=naYUtpzbv-8&feature=youtu.be

• 45 bin km kullandım Corsa D 1.4 otomatik 4 ileri. Şehir içi 10,5 falan yakıyordu. Şehir dışı 7 civarı

Hepsi kayıtlı müsait olursam gps veriside atarım araç kamerası hergun yolu ortalama hızı kayıt yapıyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.