Şimdi Ara

clio aracım su yakıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
20.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabam clio 2000 model 1.4 8 valf benzinli tüpsüz 95 binde sorunum araç baya su eksiltiyor çekişte yakışta problem yok km ye ort 190 krş yakıyor. suyu takip ettim hiçbir yerden kaçmıyor acaba motorun içine veya egsoza mı karışıyor buralara karışabilir mi karışırsa nasıl karışır nasıl çözümlenir kaç para tutar
    acil yardım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Clio Su Eksilik Sorunu

Renault Clio araçlarında su eksiltme sorunu, yaygın bir problemdir. Bu sorun, özellikle Clio 1.4 ve Clio 2 modellerinde sıklıkla görülür.

Nedenleri:

• Sızdıran contalar veya hortumlar
    • Silindir kapağı contasının hasar görmesi
    • Motor bloğundaki çatlaklar

Belirtileri:

• Motorun aşırı ısınması
    • Su seviyesinin sürekli azalması
    • Beyaz veya gri duman egzozdan çıkması
    • Motor performansında düşüş

Önemi:

Su eksiltme, motor için ciddi bir sorundur. Motorun soğutulmaması, aşırı ısınmaya ve hatta motorun hasar görmesine neden olabilir.

Clio'nuzdaki su eksiltme sorununu çözmek için bir oto tamircisine başvurmanız önerilir. Tamirci, sorunun kaynağını belirlemek ve onarmak için aşağıdaki adımları uygulayabilir:

• Sızdıran bileşenlerin tespiti ve tamiri
    • Silindir kapağı contasının değiştirilmesi
    • Motor bloğunun onarımı

Önleme:

Clio'nuzdaki su eksiltme sorununu önlemeye yardımcı olmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Motor sıvılarını düzenli olarak kontrol edin ve gerektiğinde tamamlayın
    • Egzoz dumanını aşırı beyazlık veya grilik açısından inceleyin
    • Motorun aşırı ısınmasına dikkat edin

Clio'nuzun su eksiltme sorunu yaşıyorsanız, sorunu en kısa sürede çözmek önemlidir. Bu, motorun ciddi hasar görmesini ve pahalı onarım maliyetlerini önleyecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle su eksilttiğini nasıl fark ettiğiniz önemli. Eğer aracın egsozundan beyaz duman çıkıyorsa sorun muhtemelen motorun içindendir. Benzer bir olay bir arkadaşımın başına gelmişti. Su borularında, radyatörde herhangi bir sorun bulunmamasına rağmen araba su eksiltiyordu. Sonunda motor bloğunun çatlamış olduğunu ve oradan motorun içine su sızdığını ve orada buharlaşan suyun eksozla dışarı atıldığı anlaşılmıştı. Masraf olarak ne kadar çıktığını hatırlamıyorum. Ancak motor bloğu olduğuna göre biraz tuzlu olabilir. Su motor yerine kartere de sızıyor olabilir. Motor yağını bir kontol edin. Yağ suyun içinde çözünerek özelliğini yitirir. Bu durumda yağ yerine bu çözeltiye girip çıkan pistonlar yeteri kadar yağlanamadığından aşınma artar. Motorun kilitlenmesine varan sonuçlara da yol açabilir. Gözle görülebilen, elle muayene edilebilen herhangi bir yerden kaçak yoksa sorun büyümeden bir ustaya aracı göstermeniz daha yerinde olur. Bakarsınız sizin bilmediğiniz ya da göremediğiniz bir yerden kaçak vardır ve çok ucuz bir şekilde bu sorunu halletmiş olursunuz.

• benimde megane su eksiltiyordu baktım hiç bir yerden kaçırmıyor gibiydi servise götürdüm bir alet takıp basınç verdiler termostat contasından kaçırıyormuş gözle belli olmaz
  • 1-conta yakmış olabilirsin
    2-motor bloğu çatlak olabilir
    3-radyatör delinmiş olabilir
    4-kalorifer peteği delinmiş olabilir.
    5-hortumlarda delik olabilir

1 ve 2 secenekte yağ kapağını açtığında beyaz tortu görebilirsin...veyahut eksozdan su çıkışı gözlemlenebilir
    4.secenekte aracın içine halıların altına su akıyo olabilir
    3 -5 seceneklerde aravbanın altında su lekeleri gözlemleyebilirsin
  • adam su yakan arabayı beğenmiyor ya :D
  • teşekkürler arkadaşlar yardım için porsche911turbo su motorda yanıyorsa sende beğenmezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kebice

teşekkürler arkadaşlar yardım için porsche911turbo su motorda yanıyorsa sende beğenmezsin

Arkadaş şaka yapmış alınma hemen :) hemen baktır fazla kullanma conta ile kurtarmak varken diğer parçalar zarar görmesin + Egzoz contasından da olabilir dikkatli bakmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brujeria35 -- 28 Eylül 2009; 12:01:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabaya antifreeze ekledinmi son zamanlarda ?
    Eklediysen ve sorun ondan sonra başladıysa büyük ihtimalle radyatörden.
    Ayrıca radyatörde çatlama olayı hararetten de olabilir.

Sorun radyatörse, çatlak tıkayıcılarla sorununu halldebilirsin.
    Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

adam su yakan arabayı beğenmiyor ya :D

• aman silindir kapak contasına dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsuyoi -- 10 Ekim 2009; 14:55:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

benimde megane su eksiltiyordu baktım hiç bir yerden kaçırmıyor gibiydi servise götürdüm bir alet takıp basınç verdiler termostat contasından kaçırıyormuş gözle belli olmaz

bizim kangoo da aynı problem olmuştu sorun bu şekilde halledildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

adam su yakan arabayı beğenmiyor ya :D

benden önce yazmıssın yaa
  • evet antifiriz koyduktan sonra oldu burda ustaya sordum iyidir iyi dedi motor sağlıklı ozaman dedi şimdilik binmiyorum bakalım ne olacak
  • zaten usta iyidir iyi dedimiydi ..işte bittiğin an o andır...arkadaşılar ustalara teslim olmayın hemen....adamların işi gücü üçkagıt...bana da aynını demişti usta...üstüne üstlük sonra gittiğimde conta yandığını solemişti...meğersem kalorifer peteği delinmiş koyduğu antifirizden...bulana kadar anam ağladı...herneyse tabi insan bilemiyor arızanın ne olduğunu ve insnalar bu kadar hilekar üçkağıtcı dolandırıcı olmuşken yapacak bişey kalmıyor...Hepsi, Allahından bulsunlar...
  • arkadaşlar bende 2001 1.4 benzinli kango var. sürekli su eksiltiyor. arabanın harareti varken bile egzozdan buhar atıyordu.arabayı ustaya götürdüm usta contadan dedi.aranın üst kapağını söktük ve conta yanık çıktı ama üst kapaktada çatlak var.neyse üst kapağı çıkma bulduk ve taktık araba birinci gününde hiç su eksiltmedi ama ertesi gün sabah 150-200 gram su eksiltmişti arabayı sabah çalıştırdığımda herhangi bi buhar duman yok ama çok gaza yüklenirsem su atıyo sizce bu normal mi arabanın çekişinde çalışmasında herhangi bi sorun yok.Bana yardımcı olursanız sevinirim...
  • arkadaşlar merhaba bende 2001 model clio var su eksiltme problemi var tamirciye götürdüm radyatörden dedi radyötörü sıfırladık yine eksilme oldu tüp beynine gelen borudan dendi değiştirdim ayrıca termostat kapağı ve termostatta değişti ama halen devam ediyor daha önceki arkadaşların yorumlarına baktım yağ cubuğunda beyaz leke oluşmasıda var bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ayrıca gaziantep içerisinde bildiğiniz iyi bir clio tamircisi varmı
  • Evet arkadaşlar aynı araba aynı sorun bende de mevcut suyu katıodum 1 2 gün içerisinde suyu bitiriyordu lpg ye falan gecmıodu haliyle dün aksam calıstırım dedim kontağı çevirdim tık dedi marş yemedi 2 3 kere denedim motor yağ bölmelerine baktığımda çamur renginde koyu birşey var içerisinde sorun ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.