< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Arabam çok yakıyor
-
-
hacım birde içinde sen olmadan dene
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
güzel araba yanlış motor
-
Anlik tuketime bakarak az gakti cok yakti anlamak zor. Vurursun yokusa 99 bile gosterir. Ortalamaya bakin. O da yuksekse o zaman cok yakiyor denebilir.
Rampa dediğim ölüm yokuşu değil hocam sonuçta. %5-10 eğim olan rampa mesela. İbre böyle pusuda bekliyor ki hemen 20ye yapıştırayım diye. Ortalama tüketim şehir içi 12-13
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlik tuketim gosteren ilk aracimi aldigimda tansiyon hastasi oluyordum neredeyse azicik yokusta ucar kacar, hele ki benzinliyse. Yokus asagi viteste gaza basmadan giderken de 0 gosterir. Anlik tuketimden cikarim yapmak yanlis olur.
O gostergeye bakmamak lazim. Ortalama tuketim 12-13 o arac yasina ve agirligina bagli olarak sehir ici icin normal deger sanki. Belki biraz fazla yakiyor da denebilir. Aracla daha cok tecrubesi olanlar da yorumlar zaten.
Anlik veriye takılma ortalamayı baz al bendede 318 ci vardı otomatik 2004 yeni tip motordan oda 12-13 yakıyordu şehir içinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 8 Nisan 2021; 21:16:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1.2 jetta vardı . şirket aracı 2012 model. allahım o kadar çok yakan bir araba olamaz. 14-15 litre ortalama. (4. leventın sıkışık trafiği-levent-mecidyeköy üçgenınde.)
-
Hangi devirde? hangi viteste?
-
otomatik mi araç? ben de e46 var 3.18i hemde ortalama hız 20 civarındayken dahi 12-3 litreyi geçmiyor. Normal şartlarda 9-10 litre arası 25-30 km arasındayken. Aracınızın sensörlerini yan sanayi olup olmadığını kontrol edin
quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
Rampa dediğim ölüm yokuşu değil hocam sonuçta. %5-10 eğim olan rampa mesela. İbre böyle pusuda bekliyor ki hemen 20ye yapıştırayım diye. Ortalama tüketim şehir içi 12-13%10 eğim çok yüksek bir rakam. Otoyolda max eğim %6, diğer yollarda %10dur ki %10 eğim çok seyrektir.
Bmw numaralarından anlamam ama atmosferikse az bile dik bir yokuşta 20 lt.
lpg var mı, ortalama hız ve ortalama tüketim ne gösteriyor ?
-
O model ve o motor için normal tüketim. LPG siz kullanmak zor ama o da performansı ciddi törpülüyor o motorda.
-
3.16i e46 kasada otomatik yok hocam. Geçenlerde ilanda vardı sadece 1 tane Türkiye'de.
LPG var hocam ortalama hız değişiyor işte şehir içi 50-60'ı geçmiyorum. Ortalama tüketim 12-13 gibi
Doğru dediniz yoktu 3.16da otomatik. yol bilgisayarından ortalama hız ve yakıt değerim ekte paylaştığım gibi. Ki benim araçta katalizör iptali var ve 3.18i. Kafanızda fikir olsun eğer hala fazla yakıyor diyorsanız filtre bakımlarını yapın. Araçta benzin kokusu vs var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
171 km'nin ortalaması bu doğru mu hocam ? Aslında 10 litreye kadar bence normal ... Bakalım tekrar test yapacağım. Bu arada aracı seviyorum gerçekten ağırlığını hissettiriyor. Viraja hızlı da girsem savurmuyor. Oturaklı araba... 1400kg ağırlığı var bendekinin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 9 Nisan 2021; 17:31:0 >
Ek olarak şunu da ekleyeyim. Gidilen yolun da çok etkisi var. Bol rampalı yerlerde yakıt artıyor doğal olarak. Konya gibi düz şehide yaşasam 6-7 lere bile düşer herhalde.
Örnek istanbul Anadolu'dan Avrupaya geçince köprüden sonra direk rampa başlıyor. Araba bayılmasın diye yapıştırıyorum bu seferde ibre 20 litreye yapışıyor.
evet, 171 kmnin ortalaması. Yakıttan yana bir şikayetim yok, kalkışta her aracın anlık tüketimi sona vuruyor. Superb,i30, e34,e36 gibi araçlarda da öyle. ağırlıklarımız aynıdır büyük ihtimalle. Araç güzel tek sorunu yan sanayi hiçbir şeyi sevmiyor olabildiğince orjinal parça kullanın hiçbir sorun yaşamazsınız. Yolun yakıta etkisi tabi ki var ki araçlarımız ağır araçlar, ancak dediğim gibi ortalama 20 km hız demek tamamen şehiriçi ve 12-13 litreyi hiç geçmedi ve karadenizde yaşıyorum yokuşum bol. eğer yakıtta anormallik olduğunu düşünüyorsanız orjinal bmw yazılımı kullanan bir program ile cihaza bağlayın sensör değerlerini kontrol etsinler. Bir şey daha sorayım. Aracınız makyajlı kasa mı ? eksantrik sensörü değiştirdiniz mi
Lpg varsa niye takıyorsun bu kadar
12 x3.5 den 42 krs felan yakiyor daha ne yakacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
hacım birde içinde sen olmadan dene
|
Benzer içerikler
- x tronic ne demek
- muayenesiz araç kazası sigorta karşılar mı
- hibrit araçlar neden tutulmuyor
- plaka gizleme spreyi
- en iyi 4 mevsim lastik
- rifter 2024 fiyat listesi
- volvo ex30 fiyat
- amperino resimleri
- byd dolphin menzil
- 2025 ötv muafiyet sınırı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X