Şimdi Ara

Hankook Ventus Prime 3 mü Goodyear Efficient Grip Performance mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar acil yardımınızı bekliyorum mevcutta turanza yaz lastiklerimi değiştirmek istiyorum 11.11 kampanyası ile lastik alacağım çok kararsız kaldım arabayı park ettiğim yer mıcırlı bir yer yol kenarında genelde şehir içi kullanırım arada nadir göle falan giderim taşlı yollardan. Hangisini tavsiye edersiniz bulunduğum şehirde çukur kasis çok maalesef.

Lastik ebadı 205/55/16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Averell Dalton -- 10 Kasım 2018; 17:34:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hankook Ventus Prime 3 Mü Goodyear Efficient Grip Performance Mü?

Hankook Ventus Prime 3 ve Goodyear Efficient Grip Performance, üst düzey performans lastikleri arayan sürücüler için iki popüler seçenektir. Her iki lastik de benzer özelliklere sahip olsa da, kendilerine özgü artıları ve eksileri vardır.

Performans Karşılaştırması

Islak ve kuru zeminlerde tutuş açısından, Goodyear Efficient Grip Performance genellikle Hankook Ventus Prime 3'ten biraz daha iyi performans gösterir. Bunun nedeni, Goodyear'ın özel "Wet Braking" teknolojisidir. Ancak, Ventus Prime 3 daha iyi yuvarlanma direncine sahiptir, bu da daha iyi yakıt verimliliği sağlar.

Konfor ve Gürültü

Goodyear Efficient Grip Performance, daha sessiz ve daha konforlu bir sürüş sunarken, Hankook Ventus Prime 3 daha sportif bir sürüş deneyimi sunar. Bununla birlikte, bu tercihler kişisel sürüş tarzına bağlı olarak değişebilir.

Dayanıklılık

Dayanıklılık açısından, her iki lastik de uzun ömürlüdür. Ancak, Goodyear Efficient Grip Performance, daha uzun bir ömür vaat eden yüksek performanslı bir bileşik kullanır.

Kış Lastikleri

Kış lastikleri arıyorsanız, Hankook Ventus Prime 4 modelini düşünmelisiniz. Bu özel lastik, kar ve buz üzerinde mükemmel çekiş sağlayan bir kışlık lastik sırt desenine sahiptir.

Fiyatlandırma

Fiyat açısından, Goodyear Efficient Grip Performance genellikle Hankook Ventus Prime 3'ten biraz daha pahalıdır. Ancak, her iki lastik de üst düzey performans seviyeleri sunar.

Sonuç

Hankook Ventus Prime 3 ve Goodyear Efficient Grip Performance, farklı ihtiyaçlara sahip sürücüler için uygun olan mükemmel lastiklerdir. Goodyear, daha iyi ıslak tutuş ve sessiz bir sürüş arayanlar için daha iyi bir seçimdir. Hankook ise daha iyi yakıt verimliliği ve daha sportif bir sürüş arayanlar için daha uygundur. İhtiyaçlarını göz önünde bulundurarak senin için en iyi lastiği seçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5. aydan beri ventus prime kullanıyorum, hem ıslakta hem kuruda hiç pişman etmedi , özelikle kesin dönüşte bir kere yolu bırakmadı.
  • Arabanıza göre tercih yapın.

Sert karakterli arabaya VP3.
    Yumuşak karakterli arabaya EGP.

Jetta'da VP3 - 301'de EGP takılı. Jetta izolasyonu daha kuvvetli iyi yol tutan viraja sert girebilen bir araç. 301 izolasyonu kötü, daha az yol tutan daha konforsuz bir araç. VP3 biraz daha sert lastik. O nedenle Jetta'ya daha uygun. Çok yumuşak olmadığından sert davranmayı kaldırıyor. EGP daha yumuşak ve sessiz bir lastik. Limit altında kullanılan 301'e sessizlik ve konfor kazandırır. EGP 4 kanallı Polonya üretimi tercih edilmeli. Her iki lastik de 4 kanallı ve ıslak zeminde iyi performans veriyor. Yerli üretim EGP 3 kanallıdır.

Örnek olarak bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
  • önceki lastiklerim 205 55 16 goodyear efficientgripti lastikler ilk yıldan sonra kuruda yol tutmamaya başladı frenlerde abs erken devreye giriyordu kavşaklarda dönerken arkayı atıyordu. 4 yıl 25bin km civarı ön lastikler parçalanmaya başlamıştı. kışlık lastik kullanmama rağmen çabuk aşındılar. ve geçen yıl Hankook vp3 lerden aldım. araç kuruda mükemmel yol tutuş ve frenleme sağlıyor. kavşaklarda dönerken esp ışığı yakan araç birkez bile esp ışığı yakmadı. ıslak zeminde asfalt kalitesi iyiyse güzel iş çıkarıyor. ıslak zemin ve kuru zemin frenlemelerinde çok başarılı bunu testlerle kanıtlamış bir lastik. dayanıklılık olarakta testlere bakarak goodyeardan daha dayanıklı olduğu kanısındayım.

fren mesafe testleri Hankook VP3 Goodyear EGP
    kuru zemin fren mesafesi 100-0: 34.6 mt 36.1 mt
    ıslak zemin fren mesafesi 80-0: 27.9 mt 28.8 mt

www.tyrereviews.co.uk
    2016 Summer Tyre Market Overview Braking - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-Summer-Tyre-Market-Overview-Braking.htm

km ömürleri ise hankook 36.884 km, goodyear 27.685 km

www.tyrereviews.co.uk
    2016 AutoBild Summer Tyre Test - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AutoBild-Summer-Tyre-Test.htm

hankookun dediğine göre önceki modele göre yanakları güçlendirilmiş bu modelde.

Hankook Tire Türkiye
    Ventus Prime3 (K125) | Otomobil Lastikleri | Hankook Tire Türkiye
    https://www.hankooktire.com/tr/passenger-cars/hankook-ventus-prime3-k125.html#flag_features

• hankook 71 goodyear 68 db
    tutuş olarak hankook birazcık daha iyi yorumlarda okuduğumm kadarıyla ancak daha konforlu ve sessiz olan goodyear.
    ben goodyear efp kullanıyorum 2. yazı bitiriyorum ıslakta kesinlikle mükemmel yol tutuyor ama kuru zeminde yol biraz da kaygansa frenlemede ve gaza yüklenmede ufak kaymalar oluyor anca deseninden midir bilmem yol tutuşu güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Arabanıza göre tercih yapın.

Sert karakterli arabaya VP3.
    Yumuşak karakterli arabaya EGP.

Jetta'da VP3 - 301'de EGP takılı. Jetta izolasyonu daha kuvvetli iyi yol tutan viraja sert girebilen bir araç. 301 izolasyonu kötü, daha az yol tutan daha konforsuz bir araç. VP3 biraz daha sert lastik. O nedenle Jetta'ya daha uygun. Çok yumuşak olmadığından sert davranmayı kaldırıyor. EGP daha yumuşak ve sessiz bir lastik. Limit altında kullanılan 301'e sessizlik ve konfor kazandırır. EGP 4 kanallı Polonya üretimi tercih edilmeli. Her iki lastik de 4 kanallı ve ıslak zeminde iyi performans veriyor. Yerli üretim EGP 3 kanallıdır.

Örnek olarak bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
    4 yıl goodyear kullandım ses değeri 67 db di. şuan ventus prime 3 kullanıyorum ses olarak çok fark yok. yapılan testlerde vw golf üzerinde lastiklerin desibellerini ölçmüşler. hankook 68.6 ile 71.8 db arası ses üretmiş. goodyear ise 69.5 ile 73.5 db arası ses değeri var. yani hankook daha sessiz diyebiliriz.

• Good year egp kullanıyorum. İnanın 5 para etmez lastik. Araç bildiğin durmuyor. Frenlemesi de yol tutuşu da facia. Sıfır araçta geldi üzerinde. Mecbur kullanıyorum.

Bence hiç düşünmeden hankook vp3 alın.Arkadasimin aracında da var o lastik. Çok memnun kaldi ve ikinci defa aldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2001 Focusta honkook kinergy eco kullandık gaziantep yazında özellikle temmuzda biraz öterdi ki aynı şartlarda michelin energy saverlarda öterdi. Onun haricinde çok memnun kaldık. Islakta energy saverlardan biraz daha iyi gibiydi kurudada en az energyler kadar tutardı.

Sonraki araç 2010 mondeoyada ventus prime 3 aldık. Mondeoda öncesinde kumholar vardı virajda tutuyordu ama patinaj çeker abs devreye sokardı. Mondiye ventusları aldık arabanın fiziksel limitleri zaten yüksek lastikte iyi olunca harbiden deli gibi tutuyor. Bu haliyle bazen kasıtlı viraj içinde dengesini bozmaya çalışıyorum bana mısın demiyor.

2 yıl sonra denk gelinen edit:
    Lastikler ilk yıl baya iyiydi 2 yıl abs sokmaya patinaj çekmeye başladı ve balansı bozuldu 3 ayrı rot balansçıdan ayar yaptırıldı ve buna rağmen çekme yaptı araba yanal tutardı ama 3. Sezon berbat bir hal aldı ne fren ne yanal tutuş kaldı mermer gibi oldu balans titreme çekmede iyice cılkını çıkartınca söküp attık. Yani 2018de verimli kullanabildik sadece 2019 da tadı kaçtı 2020 de bittiler.
    Bridgestone driveguard alındı çekme titreme gitti tutuş geri geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 20 Aralık 2020; 16:24:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracım 2015 Corolla üstünde Bridgestone Turanza Er300 var çok sert lastik yorumlar için teşekkür ederim sanırım tercihim hankook dan yana olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Yol tutuş ve sürüş keyfi istiyorsanız Hankook alın, aşırı keyifli ve çok kaliteli bir markadır.

Lastikçilerde Falken-Dunlop tavsiye edenlere ise itibar etmeyin. Hankook çok üst seviye bir markadır.

Bknz:imza

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 lastik de fiyat farkı iyice düştü 200 tl oldu fiyat farkı yani tek lastik de fiyat farkı 50 tl düşmeyede devam ediyor egp mi baksam tekrardan ?

• Falkenin yolu bırakmadığı yerde Hankook Ventus Prime 3 sınıfta kaldı benden.

Konfor ve üst düzey kuru frenleme istiyorsanız Hankook bu konuda çok iyi.
  • Arkadaşlar hankook ventus 3 almaya karar verdim gibi. 205/55/16
    Ne dersiniz??

• yksln kullanıcısına yanıt
    falken ze310 öneririm
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Ben 2 yıl oldu herhalde hankook ventus 3 alalı, alırken de araştırdım aslında, hiç bir Allahın ıslak zemindeki kötü performansını yazmamış.Tüm ıslak zeminde kalkışta direk patinaj yapıyor,az çok farketmez tüm yokuşlarda yapıyor, düz zeminde bile yapıyor, bana hatalı lastik mi denk geldi bilmiyorum ama bu yönü çok berbat. Önceki lastiğim adı şanı bilinmeyen bir lastikti ama ömrünü doldurana kadar böyle bir sıkıntı yaşamadım. Kuru zeminde sıkıntı yok. Hala bu durumuna çok şaşırıyorum.
  • ^Teacher^ kullanıcısına yanıt

çok şaşırtıcı..

• quote:

Orijinalden alıntı: ^Teacher^

Ben 2 yıl oldu herhalde hankook ventus 3 alalı, alırken de araştırdım aslında, hiç bir Allahın ıslak zemindeki kötü performansını yazmamış.Tüm ıslak zeminde kalkışta direk patinaj yapıyor,az çok farketmez tüm yokuşlarda yapıyor, düz zeminde bile yapıyor, bana hatalı lastik mi denk geldi bilmiyorum ama bu yönü çok berbat. Önceki lastiğim adı şanı bilinmeyen bir lastikti ama ömrünü doldurana kadar böyle bir sıkıntı yaşamadım. Kuru zeminde sıkıntı yok. Hala bu durumuna çok şaşırıyorum.

Benim aracımda da kullandığım lastikte Ventus Prime 3. Sizin belirttiğiniz durumu mümkün olduğunca bende yazmaya çalıyorum. Acaba benim kullandığım ebatta mı sıkıntı var diye düşünüyorum. Ebat 185-60-15 88 XL .Islakta berbat ötesi bir lastik. Özellikle doluya denk gelirsen hapı yuttun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.