Şimdi Ara

aracim haksiz yere mi cekildi? yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar aracimi park yasak ibaresi olmayan ve herhangi biryeri tikamayan etrafinda bircok aracin oldugu bir noktaya parkettim. arac gece indigimde yoktu. trafik subeyi arayip plaka verdim. sistemde gozukmuyor dedi. daha sonra otoparka gittimde arac oradaydi otoparkci oradaydi polis yoktu. otoparkci yarin gel polisler resmini cekiyor vesaire dedi. ceza da daha sonra adresine geliyor dedi.

benim bildigim daha sonra bana ceza adresime gelecek olsa aracimin sistemde gozukmesi gerekirdi. aracim audi tt. acaba fazla dikkat cektigi icin biz bunu cekelim otopark cekici parasini alir yollariz deyip beni oyuna mi getirmeye calisiyorlar. yarin ne yapmaliyim ne dersiniz?

• Sabah bağlı bulunduğun Trafik şubeye gidersen her şeyi öğrenmiş olursun... Park ettiğin yerde park yasak levhasının olup olmadığını iyice kontrol etmende fayda var... Her hangi bir yasak levhası yoksa rahatlıkla itiraz edersin ve sana yazılan ceza iptal olur... Tabi önce cezanın yazılıp yazılmadığından emin olmak gerekiyor, bir de ödemek...
  • itiraz için ödemen gerekiyo ben böyle sistemin ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceza olarak yazdıkları maddeye bak genelde hata yapmıyorlar.
    Ben 61/1-d .(Taşıt yolu üzerinde belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden beş metrelik mesafe içinde park etmek.) den ceza yedim aracımı çektiler. araç ile musluk arasında belki 5 metre mesafe yoktu ama 4 ve 4,5 olduğunu sanıyorum.
    önce sebebini öğrenmen gerekiyor sonra sulh hukuk mahkemesine itiraz edersin. benim itirazım red oldu.
  • Geçen ay aracım çekildi ve otoparka 80 TL ödeyerek kurtarabildim.
    Hemen ertesi gün araç kameramın kaydettiği görüntüleri ve olay yerinin fotoğraflarını dilekçeme ekleyip Sulh Ceza Mahkemesine itirazımı ibraz ettim.
    15 gün sonra evime 80 TL trafik cezası da geldi. Onu da %25 indirimle ödeyip ceza tutanağının örneğini de dosyama ekledim.
    Şu an değerlendirme aşamasında. Mahkemenin verdiği bilgiye göre Trafik Şubeye yazı yazmışlar cevabını bekliyorlar.
    Bilirkişinin dediğine göre aynı yerde daha önce böyle bir itiraz yapılmış ve kazanılmışsa benim de kazanma ihtimalim yüksek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.