Şimdi Ara

Aracıma ses izolasyonu yaptırdım :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
18
Favori
164.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:t25Tr5fUU-oJ:www.who.int/ipcs/publications/cicad/cicad59_rev_1.pdf+bit%C3%BCm+ve+kanser&hl=tr&gl=tr&pid=bl&srcid=ADGEESiFqT06IIuks0VtP7eMIJjZGdIwakRCd5eorBTiRWwfF93idzTmWnobPOluHJcqNh90Dkf3irpoLlupE5ReX7YNPiqh4a1cA9hotXeRgRzNv1_uwUwk78yT4UD430rOiJpIxmeD&sig=AHIEtbTIHhLFvM_EyQ7FZmqlhupMuyy8GQ&pli=1

Dünya Sağlık Örgütünün bitüm ile ilgili analiz raporu.

http://www.eurovia.com/en/prevention/questions-and-answers

Bitüm ile kanser arasında bir bağlantı kurulamamış.Hatta ikinci linkte Hollanda da bitümün riskli ürünler listesinden çıkarıldığı yazıyor.
    Ancak dumanını soluyan asvalt işçilerinin kronik bronşit olması düşündürücü.

Koku yapan herşey bir gaz çıkışına işaret eder ve solunmaması bence daha faydalıdır.(bali örn.)

Yaptığınız uygulamanın , kışın sorun yaratmasa dahi , yazın kapalı kalan araç içinin 70 derecelere çıkması sonucu çıkacak gazın solunması riskli olabilir.
    Doktor falan değilim ama doktorların yaptığı araştırmalara da dikkat etmek gerekir diye düşünürüm.

edit :imla-ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltadx -- 18 Ocak 2012; 11:27:47 >

• Güle güle kullanın. Bu yazıları okudukça aracımın kalitesini daha iyi anlıyorum. Şimdiki araçlarda lükse giren bakır radyatör, keçe yalıtımı gibi özellikler mevcut.
  • Madem bu kadar kolay bu iş koskoca HONDA bu 150 liralık işi milyarlık arabaya neden uygulamıyor? Yada herhangi bir firma, ses yalıtımı olan bir arabaya bunu yapması gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Madem bu kadar kolay bu iş koskoca HONDA bu 150 liralık işi milyarlık arabaya neden uygulamıyor? Yada herhangi bir firma, ses yalıtımı olan bir arabaya bunu yapması gerek..

Senede 1.500.000 adet araç sattığını düşünürsek:
    1.500.000x150=225.000.000tl eder+işçilik.Bu iyi bir sebep
    Her marka böyle şeylerin hesabını yapar,yapmalıdır.

ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio159 -- 20 Ocak 2012; 17:54:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156

quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Madem bu kadar kolay bu iş koskoca HONDA bu 150 liralık işi milyarlık arabaya neden uygulamıyor? Yada herhangi bir firma, ses yalıtımı olan bir arabaya bunu yapması gerek..

Senede 1.500.000 adet araç sattığını düşünürsek:
    1.500.000x150=225.000.000tl eder.Bu iyi bir sebep

Bu iyileştirme için 150 lira hiçbir şey değil. Müşterinin bir kaç opsiyona binlerce lira verdiğini düşünürsek 150 liraya daha iyi ses yalıtımına hayır diyecek adam yoktur herhalde.

• güle güle kullan arkadaşım allah içine sindirsin
  • dedemin iddiasına göre lüks denecek D sınıfı araçlarda camlar da daha kalın oluyormuş, o camların da çok faydası oluyormuş yalıtıma. E200 deki cama baktım bir de daciadaki cama baktım, E200 deki cam bariz bir şekilde kalın. dediği de mantıklı arabaların neredeyse 3 te 1 i camdan oluşuyor.

uygun bütçem, güvendiğim bir ustam ve cesaretim olsa ben de deneyeceğim ama nerede....
  • ben yalıtıma takmış biriyim, galiba gezegende yalnız değiliz

benim aklıma izocamın "camyünü" geliyor hatta modelide "akustik"
     Aracıma ses izolasyonu yaptırdım :)

buda pdf broşürü:
    İzocam Akustik
    ses yutma katsayısı denen bişi varmış arkadaş(!)

• 2003 model corollada yalıtım sıfır, ayrıca motor triger zincirli olduğu için okadar gürültülü çalışıyorki aracın dışından sanki dizele yakın gürültü geliyor ayrıca içerisine de alıyor gürültüyü, 100 den sonra gürültü zaten direkt kabinde, halbuki Megane II kasalar çok başarılı bu konuda, reno der geçilir ama yalıtımları sağlam yapıyorlar...
  • bu yalıtım olayı model yılına göre de değişiyor herhalde. ben de 2005 corollanın yalıtımından memnun olduğumu söyleyemem ama o kadar da rahatsız edecek kadar değil ortalama bir sesi var. motor ilk çalıştırmada ortalığı ayağa kaldırıyor ama ısındıktan sonra da tık yok

@Halleluja: ne diyeceğim bir gün senle motor kaputunun altındaki korumanın vs resmini çekip karşılaştırmak lazım...
  • İstanbul da yaptıran arkadaşlar var mı? Bende yaptırmayı düşünüyorum ama bu konuda güvenilir bir usta lazım... Aracım 2008 model Civic HB...

Konuyu açan ve birçok konuda yardımcı olan ;

çekomastik ve *President* arakadaşa teşekkür ederim... İstanbul da iseniz arkadaşlar bu konuda tavsiye edeceğiniz usta var mı?

Birde bu kullanılan malzeme yazın koku vs yapıyor mu sağlık açısından bir zararı var mı?
  • Birşeyde ben sorayım. Araç Renault 9 Broadway.

Aracımızın özellikle yol sesinden çok şikayetçiyiz. Size şöyle diyeyim. Yaklaşık 90 km/h sabit hızla giderken yol sesini kesmek için müzik açıyorsunuz. Müzik normal seviyede. Kırmızıda durduğunuzda aynı seviyedeki müzik rahatsız edecek kadar çok geliyor. Yalıtım berbat.

Benim düşündüğüm taban halısının altına, bagaja ve davlumbazlara bituself + firex. Birde araç altına ve davlumbaz içlerine pütür atılması. Kapı fitillerinin ve bagaj fitillerinin yenilenmesi, fitil içlerine akvaryum hortumu konulması.

Sizce yaklaşık olarak ne kadar tutar? İşçilik bana ait. Araç bildiğiniz yapboz zaten. Canınız sıkıltıkça sökün toplayın Yazın Ordu-Ankara-İstanbul uzun yola gideceğiz. 110'la falan gittiğimizi düşünürsek bizde işitme kaybı oluşur gibime geliyor

Biz biniciyiz bu arada kolay kolay araba satmayız. Bunu satsak direk Mazda 626, Mitsubishi Carisma gibi araçlara kayarız. Onlarında bakımı ve parçası Broadway kadar kolay ve ucuz değil. Zorlanmak istemiyoruz.

• Listeye ekliyorum, colt'un yalıtımı yeterince kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Birşeyde ben sorayım. Araç Renault 9 Broadway.

Aracımızın özellikle yol sesinden çok şikayetçiyiz. Size şöyle diyeyim. Yaklaşık 90 km/h sabit hızla giderken yol sesini kesmek için müzik açıyorsunuz. Müzik normal seviyede. Kırmızıda durduğunuzda aynı seviyedeki müzik rahatsız edecek kadar çok geliyor. Yalıtım berbat.

Benim düşündüğüm taban halısının altına, bagaja ve davlumbazlara bituself + firex. Birde araç altına ve davlumbaz içlerine pütür atılması. Kapı fitillerinin ve bagaj fitillerinin yenilenmesi, fitil içlerine akvaryum hortumu konulması.

Sizce yaklaşık olarak ne kadar tutar? İşçilik bana ait. Araç bildiğiniz yapboz zaten. Canınız sıkıltıkça sökün toplayın Yazın Ordu-Ankara-İstanbul uzun yola gideceğiz. 110'la falan gittiğimizi düşünürsek bizde işitme kaybı oluşur gibime geliyor

Biz biniciyiz bu arada kolay kolay araba satmayız. Bunu satsak direk Mazda 626, Mitsubishi Carisma gibi araçlara kayarız. Onlarında bakımı ve parçası Broadway kadar kolay ve ucuz değil. Zorlanmak istemiyoruz.

Yaklaşık 150-200 lira arası bitüself, 50-60 lira da firex tutar. 10 liraya da bali aldınmı tamamdır.

• arabayı bu yaz satmaz isem bende yapıcam taban tavan kapı içleri.
  • Elleriniz dert görmesin. Hem işçilik hem de paylaşım icin
  • Civic te rahatsız olduysan benimki sana belediye otobüsü gibi gelir :)
  • İstanbul da yaptıran arkadaşlar var mı?????

Bende yaptırmayı düşünüyorum ama bu konuda güvenilir işini bilen bir usta lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Yaklaşık 150-200 lira arası bitüself, 50-60 lira da firex tutar. 10 liraya da bali aldınmı tamamdır.

size bir sorum olucak
    uzun yolda uzun süreler kulanım sonucu yolcu ve şöförde bir elektriklenme olayı olur bu işlemler ypıldıktan sonra yalıtmın artması şöfördeki elktriklenmeyii artırmaktamı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UtKuPRO

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

size bir sorum olucak
    uzun yolda uzun süreler kulanım sonucu yolcu ve şöförde bir elektriklenme olayı olur bu işlemler ypıldıktan sonra yalıtmın artması şöfördeki elktriklenmeyii artırmaktamı?

Bence alakası yok, elektriklenme üzerine giydiğin kazak, mont, kot gibi giysilerin koltuk kumaşıyla sürtünmesinden oluşmakta (bence)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.