Şimdi Ara

aracımdaki subwoofer çalışmıyor yardımcı olur musunuz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun sabah işe giderken hiç bir sorun yoktu. az önce işten çıktım eve döncegim zaman müzik açtıgımda subwooferların çalışmadıgını gördüm. teyp ayarlarında sıkıntı yok. neden çalışmıyor olabilir? yardımcı olur musunuz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızdaki Subwoofer Çalışmıyorsa Ne Yapmalısınız

Subwooferınız çalışmıyorsa, müzik dinleme deneyiminizi bozabilir. İşte subwooferınızın çalışmama nedenlerinden bazıları ve bunları nasıl giderebileceğinize dair ipuçları:

• Güç Kaybı: Subwoofer'ınıza güç gitmiyorsa, çalışmayacaktır. Güç kablosunun prize takılı olduğundan ve kabloda herhangi bir hasar olmadığından emin olun. Ayrıca sigortaların atıp atmadığını da kontrol edin.

• Amplifikatör Arızası: Amplifikatör, subwoofer'ınıza güç sağlayan cihazdır. Arızalı bir amplifikatör, subwoofer'ınızın çalışmamasına neden olabilir. Amplifikatörün açık olduğundan ve herhangi bir hasar veya gevşek kablo olmadığından emin olun.

• Hoparlör Hasarı: Hoparlör hasar görmüşse veya yırtılmışsa subwoofer'ınızdan ses gelmeyebilir. Hoparlörü dikkatlice inceleyin ve herhangi bir hasar belirtisi olup olmadığını kontrol edin.

• Kablo Bağlantıları: Subwoofer'ınızı ses sisteminize bağlayan kabloların sıkı ve sağlam olduğundan emin olun. Gevşek veya kopmuş kablolar sesi etkileyebilir.

• Baş Ünite Ayarları: Baş ünitenizdeki ses ayarlarını kontrol edin. Subwoofer çıkışının etkinleştirildiğinden ve ses seviyesinin yeterli olduğundan emin olun.

Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra subwoofer'ınız hala çalışmıyorsa, profesyonel bir ses teknisyeninden yardım almanız gerekebilir. Sorunu tespit edip onarmaları için aracınızı onlara götürebilirsiniz.

Bu ipuçlarını takip ederek, subwoofer sorununu giderabilir ve müzik dinleme deneyiminizi tekrar eski haline getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anfiye baglantı noktalarını kontrol edebilirsiniz kabloları tek tek cıkarıp tekrar takın bi tanesi gevseyıp cıkmıs olabılır ve temas etmıyordur yınede olmazsa bu işlerle ilgilenen bir ustaya göstermekte fayda var :)
  • subwooferların bağlı olduğu amfiye başka bişiy bağlımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: İdrisödemis

Anfiye baglantı noktalarını kontrol edebilirsiniz kabloları tek tek cıkarıp tekrar takın bi tanesi gevseyıp cıkmıs olabılır ve temas etmıyordur yınede olmazsa bu işlerle ilgilenen bir ustaya göstermekte fayda var :)

amfiye baktım . çıkartp tekra taktım 2 kabloyu ancak yine çalışmıyor.

amfiye sadece subwoofer baglı. compnantlar başka bir amfiye baglı. tamir edilcek bir şey mi?
  • bassların bağlı olduğu amfinin ışıkları yanıyomu, yani amfiye elektrik geliyomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: franchise83

bassların bağlı olduğu amfinin ışıkları yanıyomu, yani amfiye elektrik geliyomu

evet amfinin ışıgı yanıyor. mavi bir ışık yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dawnkee

quote:

Anfiye baglantı noktalarını kontrol edebilirsiniz kabloları tek tek cıkarıp tekrar takın bi tanesi gevseyıp cıkmıs olabılır ve temas etmıyordur yınede olmazsa bu işlerle ilgilenen bir ustaya göstermekte fayda var :)

amfiye sadece subwoofer baglı. compnantlar başka bir amfiye baglı. tamir edilcek bir şey mi?

İlk etapta aklıma gelebilecek sorunlar bağlantı yerlerınden olabılecek sorunlardır arabanın sarsıntısından kabloların temas etmedıgı sık sık başımıza gelebiliyor eger anfiye sadece subwoofer baglı ise aşırı bir yüklenme olup çıkışlarının yanacağınıda sanmıyorum tabi bu işleri daha iyi bilen bir ustaya sormak gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amfiden bassa giden kablo çıkmış olabilir. bassın arkasına bi bak. teybin arkasındaki rca kablo çıkmış olabilir. teybi sökebiliyorsan arkasına bi bak. tamirlik bişiy yoktur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: franchise83

amfiden bassa giden kablo çıkmış olabilir. bassın arkasına bi bak. teybin arkasındaki rca kablo çıkmış olabilir. teybi sökebiliyorsan arkasına bi bak. tamirlik bişiy yoktur bence.

amfi kaldırmayacak bir amfi degil 1200 tl vermiştim mono amfiye. 2 adet subwoofer baglı ve sonuna kadar açık degil ses. çok fazla vurmuyor patladıgını bende düşünmüyorum. teybi sökmem imkansız gibi bir şey double teyp var. mecbur ustaya göstermem gerekli sanırm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dawnkee

quote:

Sigortaları kontrol edebilirsiniz.
  • amfinin arkasındaki kablolar zarar görmüş. kabloları degiştirdim sorun çözüldü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.