Allah rahmet eylesin diyerek söze başlıyorum. ek gelir o bu şu var mı bilmiyorum ama. maaş 13k araba 1m. baştan yanlış burda hocam. sizden fazla maaş alan birisi olarak 400 000 tl bandında bravoya biniyorum. kaskosu bakımı o bu şu derken sizin arabanızın giderlerini düşününce yanlış yaptığınız kanaatindeyim. arabayı alınca masrafları bitmiyor. çoğu insan öyle zannediyor. aldıktan sonra kuma gibi ödeyip duruyorsunuz. baştan 400 000 tl lik araba alsaydınız şu anda borçsuz arabanıza biner mutlu mesut gezerdiniz. mantık şu işinizi görecek masrafı vergisi o bu şu ödeyip rahat rahat gezeceğiniz araba alacağınıza paranızın son damlasına kadar lüks araba alıp (ülkemiz şartlarında lüks oldu) kapıda durdurmanın hiçbir anlamı yok. bu araba da yeter heryere gitmeye, ona buna şuna. sorun sıkıntı olmadan binersiniz. durumu fazla zorlamadan bineceğiniz bir arabaya geçin bayram öncesi de sarı siteye koyun gider diye düşünüyorum. vergisi az bakımı kaskosu az bir arabaya binin para biriktirir yenisini alırsınız. borçla zor oluyor artık hocam. 1000 000 krediye 1.1m ödenmiyor yabancı ülkelerdeki gibi. köstürüyorlar burda. |
Bildirim