Şimdi Ara

Aracımı satmak için doğru bir zaman olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Opel Crossland 1.2T Essentinal Benzin Otomatik 2022 Model 20.000 Kilometrede Beyaz renk bir Opel Crossland sahibiyim. Mevcut borçlarım (500.000 tl kredi) beni zorluyor bu yüzden aracımı küçültmek istiyorum. Aracımda herhangi bir hasar yok. Aracımı satmak için Vavacars 900.000 tl ön teklif verirken Otoplus 860.000 tl ön teklif veriyor. Sahibinden araç değerleme ise 910.000 TL ile 940.000 TL arasında bir değer öngörüyor.

Ben bir öğretmenim. Maaşım 13.900 tl, ek dersim 3.000 tl

Mevcut kredilere giden param ayda 13.000 tl (eşim de öğretmen olduğundan bir maaş kredilere gidiyor.)

Benim durumda olsaydınız ne yapardınız?

• Hocam temmuz zammına kadar idare ederseniz nefes alacağınızı düşünüyorum. Ödediğiniz kredi seneye çöp olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru zamanı bilemem de. Yeni aracı almadan, bulmadan eskisini satmayın. Aniden bir zam gelir yeni aracı alamazsınız yada alırken zarar edersiniz. Uygun fiyatla yeni araç bulamazsanızda eskisiyle devam edin. Biraz sıkıntı çekersiniz ama aracınız değerlenmiş olur. Daha üst modele binmeye devam etmiş olursunuz.

• Aynı sıkıntiyı bir ara bende ev konusunda yaşadım.

Ufak 2 artı 1 yatırım için bir ev alalim dedik. 10 yıl kredi için başvurmuştum ancak 5 yıl olarak onaylanmıştı.

O zamanlar bir deli cesaret ile "öderim ya" (doğal olarak taksit tutarı yüksek oldu)demistim
    Ancak çok zorluyor ve bende evi satıp kurtulsam mi diye düşündüm.

Fakat günümüz şartlarına bakınca zorlansakta direnmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Kısa süre sonra ödenecek taksitler oldukça düşük kalacak.

Ayrıca şu anki kredi faizleri korkunç noktalarda bir daha almak istesek alınacak gibi değil.

Kısaca eğer acil bir ihtiyacınız yoksa ödemeye devam etmeniz bence en doğrusu olacak. (bir arkadaşın dediği gibi karar için en azından temmuz zammı beklemeli)

• Temmuz 15 e kadar sabredip daha sonra durum değerlendirmesi yapabilirseniz daha iyi olur. Borç zordur ama bu devirde borç olmadan mal mülk sahibi olmak imkansız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam sıkın dişinizi. Kredi 1-2 sene sonra dokunmamaya başlar. Bu devirde TL borcu mantıklı. TL borcunda kalın derim.

Maaşlar yükselirken krediniz aynı kalacak.

• 1 - eviniz kira mi ?
    2 - krediler kac ay sonra bitiyor ?
    3 - ilk defa mi kredi çekerek mal sahibi oluyorsunuz ?
    Ben evi de araci da kredi ile aldim ilk birkac yil zorlar ama sonra cok rahatlarsıniz hem de beklediginizden daha rahat olur ulke ekonomisi boyle borc olmadan biraz zorlanmadan olmuyor temmuz ayinda bayagi rahatlarsıniz sabredin
    Ayrica sizin hangi brans uzman öğretmenlik yok mu ? 25 bin alanlar var ondan soruyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Her şey için geç mi?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 7 yıllık rehber öğretmeniyim. 10 yılı doldurmadan uzman öğretmen olunamıyor. Maaşı 25'i bulanlar genelde haftasonu da kurs açan uzman öğretmenler. Maalesef biz açamıyoruz böyle kurslar branş nedeniyle.

Evimin kredi borcu ve araç kredisi toplamda 540.000 TL, düz 500 demiştim.

Kredilerimin en az konut 8 yıl, araba için ihtiyaç kredisi kullandım 2 yılı var.

Bir de işin dini boyutunu düşünüyorum. Açıkçası babam 6 ay önce vefat etti ve dini olarak bir şok etkisiyle arınma sürecine girdim. Kredilerin faiz yükü ve dini hassasiyetimin artmasından dolayı bu borcu bir yük olarak görmekteyim.

• Lechpoznan93 L kullanıcısına yanıt

Dini hassasiyetlerden dolayı 1,5 sene önce araç tutarının %15'ine kredi çekmeyen arkadaşım bu aralar mevcut tutarın %30'una kredi veren banka bulsa anında çekecek.

41 yaşındayım ve son 20 yıldır sürekli bir kredi, kredi kartı taksiti ödüyorum.

Ev için konut+ihtiyaç kredisi çektim. İhtiyaç kredisinin bittiği ay motosiklet almak için başka ihtiyaç kredisi çektim.

Motosikletin kredisi bittiği an araba için kredi çektim.

Aralarda başka ihtiyaçlar için birkaç kez kredi daha kullandım.

Araba kredisi bitmek üzere. Piyasa koşullarına göre başka bir kredi daha çekeceğim.

Bu arada evin kredisi devam ediyor.

Arabayı aldığım gün kredilerimin toplamı 6000 iken maaşım 5000 liraydı. Hanımın maaşından takviye yapıyorduk. 6 ay çok zorlandık. Şimdi tek maaşla hepsini ödüyorum.

• Temmuzda ve ocakta zam var asgari ücrete. Şubat ayında duruma göre tekrar karar alın derim ben.

siz parayı tefecilik yaparak kullanmiyorsunuz ki,ihtiyacınız olan ve alamayacağınız bir ürünü alıyorsunuz

temmuzda memurlar ciddi zam alacak,arabanızı satmak anlamsız şu anda.

Başınız sağ olsun hocam, ben de siz yaşlardayım, dini hassasiyetlerim hep vardı ama geçen senelerde çok ağır bikaç hastalık geçirdim, öyle ki akşama kadar acıdan ağladığımı bilirim. O zamandan sonra daha da dikkatli olmaya başladım, sizin için de belki babanızın vefatıdır böyle bir dönüm noktası.

Açıkçası bence bugünün şartlarında krediye faize bulaşmamanın mükafatı bundan 10 sene önce bulaşmamaktan çok daha fazla. Dikkat edin çok kişi faize bulaştı son yıllarda ekonomik koşullar nedeniyle. Böyle zor sınavlarda, cazip şeylerden kaçınmak daha sağlam inancı olanların yapabileceği bir şey. Bence inancınızın gerektirdiğini yapın tövbe edin. Her şey maddiyatla ölçülecek kadar basit değil, bir bakarsınız öyle bir şey olur aracınızı satmak çok daha karlı olur, bilemezsiniz.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geliriniz artıcak ama kredi sabit kalıcak dayanın uzun vadede

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dayanın hocam, arabayı ancak yokluğunu aramam diyorsanız satın.

• 1-kiralama:

2 milyonluk evim var. 10 bine kiralıyorum. evimde 10 yıl kalıyorsun ve toplamda 10 yıl sonra 1.2 milyon para ödemiş şekilde evden çöp bile alamadan gidiyorsun. 1.2 milyon çöpe gidiyor.

2-satın alma:

2 milyon tlm var. 10 bine kiralıyorsun 2 milyonumu.ve idip bir ev alıyorsun. 10 sene boyunca her ay bana 2 milyonun kirası olan 10 bin + 16bin tl de anapara (2 milyonu 120 aya böldüm 16 bin anapara çıkıyor) toplamda 26 bin tl kira ve anapara ödüyorsun ve 10 yıl sonunda bir evin oluyor.

şimdi dini düşünceleri olan arkadaşlarım . 1. madde helal 2. madde haram mı?

1. maddede 1.2 milyon harcadın elde var 0
    2. maddede 1.2 milyon faiz (paranın kirası) ödedin ama evin var.
  • Konut kredisini kapattığınızda yüzde 2 ekstradan erken kapama cezası ödersiniz aklınızda olsun. Bunun dışında benimde aracımın kredi borcu var 2 yıl kaldı ve başka krediler, kredi kartları toplam 400bine yakın borcum var.Öyle böyle 1 yıl ödeyebildim borçları bence sonbahara kadar en azından bekleyin benim niyetim o yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 14 Haziran 2023; 2:12:51 >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Her haramın helalin belirli bir amacı vardır. Bu faiz düzeni en çok parası olanı zengin eder, ikinci sırada da parası olmasa bile '' kredi notu'' olanı zengin eder... Bu düzen böyle devam etse hep beraber kredilere yüklensek herkes kar mı etmiş oluyor, bu hangi mantığa sığar? Herkes kar ediyorsa zarar eden kim?

Ben size söyleyeyim, sömüren sadece para sahipleri değil, kredi çekenlerdir de aynı zamanda.
    Kimi sömürüyorsunuz söyleyeyim, o krediyi çekme gücü/kredi notu olmayan fakiri sömürdünüz, bugün 15 yaşındaki gencin gelecek 10 yılını sömürdünüz, yarın üniversite öğrencisi olduğunda tutacağı evin fiyatını katladınız, Allah aşkına bu kredi furyasının evlerin fiyatlarını ne hale soktuğunu görün.

İşte faizin haram kılınması zayıfı korur.

Not:kamuda doktor olarak çalışıyorum, istemeyeceğim kadar kredi çekebilirdim şimdiye kadar... Sen çekemiyorsun da konuşuyorsun demeyin diye yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İssiz Adam -- 14 Haziran 2023; 2:32:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimde maaşımın yarısı araba kredisine gidiyor. Beni de çok zorluyor ama ben de temmuz zammını bekliyorum. En düşük memur maaşı 22 olacak dediler bakalım olursa biraz nefes aldırır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İssiz Adam kullanıcısına yanıt

Hocam din ve devlet işleri farklı.

Bireyler, bireysel hareketleriyle gelecek sömürmez, yazı yazarken anlamının nerelere ulaştığını iyice tartın.

Küresel dünya işleri din üzerinden açıklanamaz, anlamlandırmak da yersiz olur. Bu kadar fazla din varken buna kalkışmak, sayısı fazla olanın gücü elinde tutmasını sağlar. Geçmişte pagan kültürü ve dinlerine inananlar insan kurban ettiler, mısır tanrı kralları köleliği sonuna kadar kullandı, Hristiyanlık kilisenin boyunduruğundayken cadı diye bilimle uğraşanları bile canlı canlı yaktı, yeri geldi tanrı adına insanları savaştırdı. Müslümanlık çiçekle sevgiyle yayıldı zannediyorsanız Türklerin nasıl Müslüman olduğunu bir açın araştırın.

Tarih boyunca dini ön planda tutan kalabalık topluluklar kendilerinden olmayanı suçladı, kendisi gibi itaat etmeyeni öldürdü.

Belli ki okumuş etmiş insansınız, kendinizi bu çarktan sıyırmak hem sizin hem de bahsettiğiniz gelecekteki insanların yararına olur. En azından dini örtü altında gelecek nesillerin de sömürülmesine katkıda bulunmamış olursunuz. Naçizane tavsiyemdir.

• İssiz Adam kullanıcısına yanıt

Mevcut faiz duzeni, parasi olani fakirlestirir.

Bundan 2 yil once bankaya 2 araba parasi olan 500 bini faize koyan. Adamin ortalama %20 faizden 700 bini var ve bir araba bile alamaz.

Zenginlerin cok parasi yoktur. Servetleri , emtiyalari, gayrimenkulleri vardir. Ve paraya ihtiyac duyduklarinda alabilecekleri kredibiliteleri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.