Şimdi Ara

Aracımın rehnini kaldırdım borclarını ödedim OH dünya varmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1SECO -- 21 Şubat 2009; 16:07:14 >
  • geçmiş olsun darısı benimde başıma.
  • hayırlı olsun
    Allah diğer borcu olanlara da ödemeyi nasib etsin
  • Geçtiğimiz ay yılbaşında 36 vadeli kredi aldım sıfır araç almak için. Geçen ay ilk taksidi ödedim ve daha 35 ay var nasıl bitecek bilmiyorum valla, darısı başıma..
    Aslında 24 ay istemiştim ama banka vermedi malesef 24 ay,bende mecburen 36 ay çektim. Bitince kuş gibi hafifler insan hakkaten..
  • bende devlet memuruyum...aslında bende düşünüyorum kredi ile sıfır araç almak...ama 3-4 sene ödemek zor gibime geliyor....
  • hiç tavsiye etmiyorum , yada imkanınız var ise ,
    mesela arabanın ücretinin yarısından fazlasını ödeyip öyle alın.
    ama yüzde onunu ödeyip kredi almak hiç mantıklı değil.
    Gece insanı uyutmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Sana da geçmiş olsun dostum.

Türkiye gibi ekonomisi çok kırılgan bir ülkede uzun vadeli kredi çekmeden önce çok düşünülmeli. Her yer kredi borcunu ödeyemeyen insanlarla dolu.

Hele ki araba için ciddi miktarlarda kredi çekmek bana hiç de doğru gelmiyor.

Saol dostum

Aslında bana da mantıklı gelmiyor.Fakat insan istemeden de kredi çekmek durumunda kalabiliyor.
    Mesala eczanemizin parası her ay geç yattığından her ay 20-30 bin tl gibi kredi çekmek durumunda kalıyoruz.Her ay!!

Sonra borçlar arttıkça hesaplar da karışıyor tabi.Ödendi mi ödenmedi mi derken sıyırıyorsun bir yerde

• quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

Saol dostum

Aslında bana da mantıklı gelmiyor.Fakat insan istemeden de kredi çekmek durumunda kalabiliyor.
    Mesala eczanemizin parası her ay geç yattığından her ay 20-30 bin tl gibi kredi çekmek durumunda kalıyoruz.Her ay!!

Sonra borçlar arttıkça hesaplar da karışıyor tabi.Ödendi mi ödenmedi mi derken sıyırıyorsun bir yerde

Rica ederim.

İş yeri için çekilen kredi farklı, araba için çekilen kredi ile bir tutmamak gerek.

Halam da eczacı olduğundan az da olsa biliyorum sıkıntıyı.

SGK ile yapılan anlaşma, online reçete sistemindeki aksaklıklar...yaz yaz bitmez.

• quote:

quote:

Saol dostum

Rica ederim.

İş yeri için çekilen kredi farklı, araba için çekilen kredi ile bir tutmamak gerek.

Halam da eczacı olduğundan az da olsa biliyorum sıkıntıyı.

SGK ile yapılan anlaşma, online reçete sistemindeki aksaklıklar...yaz yaz bitmez.

Halimizi anlayan birilerinin olduğunu görmek güzel

Her ne kadar bir tutmamak gerekse de ikisi de insanın moralini bozuyor

• quote:

Halimizi anlayan birilerinin olduğunu görmek güzel

Her ne kadar bir tutmamak gerekse de ikisi de insanın moralini bozuyor

Kesinlikle ikisi de moral bozuyor.

Ama hani bir deyim var ya, ayranı yok içmeye, atlı gider sıçmaya.

Ülkenin hali belli, hiç bir zaman istikrarlı olmadı. Eh bir de kriz var. Arabanın da Türkiye'de lüks olduğunu düşünüyorum. Bu halde insanın işi kırılganken bir de kredi ile araba alacaksa, hele o araba da kendi şartları için lüks ise, diyecek bir şeyim yok.

Ama işi döndürmek için kredi almak, ticari hayatın bir parçası, hatta vazgeçilmezi. Zor bir dönemden geçiyoruz, dikkatli olmak gerekli.

• evet polemik cok dogru,
    ben de babamdan zılgıt yerken ,
    hani ticaret yaparsında paranı baglamak istemezsin
    o parayla işini cevirirsin kazancınla da araba taksitini öder insan ,
    ama sende o da yok bu da yok hiçbirsey yok 4 sene kredili
    araba almıssın deyip neler söylediğini düşünün

vahvah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compaq -- 21 Şubat 2009; 17:34:36 >
  • quote:

Kesinlikle ikisi de moral bozuyor.

Ama hani bir deyim var ya, ayranı yok içmeye, atlı gider sıçmaya.

Ülkenin hali belli, hiç bir zaman istikrarlı olmadı. Eh bir de kriz var. Arabanın da Türkiye'de lüks olduğunu düşünüyorum. Bu halde insanın işi kırılganken bir de kredi ile araba alacaksa, hele o araba da kendi şartları için lüks ise, diyecek bir şeyim yok.

Ama işi döndürmek için kredi almak, ticari hayatın bir parçası, hatta vazgeçilmezi. Zor bir dönemden geçiyoruz, dikkatli olmak gerekli.

Bu arada pardon bir noktayı atlamışım.Özür dilerim

Biz bu SSK'ya kadar hiç bir zaman kredi almamıştık.Çünkü mecbur kalmamıştık.Kıyıda kenarda bir birikmiş her zaman olurdu.Fakat bu olayların başlamasıyla birikmişler uçtu,yeni para da gelmeyince kredi çekmek zorunda kaldık

Gerçekten üzücü bir durum

Fakat dediğiniz gibi ticari hayatta mecbur ama biz alışık değiliz.

• quote:

Bu arada pardon bir noktayı atlamışım.Özür dilerim

Biz bu SSK'ya kadar hiç bir zaman kredi almamıştık.Çünkü mecbur kalmamıştık.Kıyıda kenarda bir birikmiş her zaman olurdu.Fakat bu olayların başlamasıyla birikmişler uçtu,yeni para da gelmeyince kredi çekmek zorunda kaldık

Gerçekten üzücü bir durum

Fakat dediğiniz gibi ticari hayatta mecbur ama biz alışık değiliz.

Pek çok eczacı sizin gibi, yalnız değilsiniz.

En basitinden SGK TEB ile anlaşamıyor, saçma sapan şeyler diretince anlaşılamaz tabi.

Hasta eczaneye geliyor, ilaç istiyor, eczacı veremem deyincekızılca kıyamet kopuyor. Aslında sıkıntının SGK'da olduğunu bilmiyor, bilemez de, nereden bilsin.

Konuyu fazla dağıttık sanırım.

• Arkadaş hakkını helal etsin
    İçimizi dökeceğimiz bir yer bulunca böyle oldu

Bilinçli hastalar da var.Ama iş hastada bitmiyor.İşin içinde doktorlar da giriyor bir yerden sonra

Doktorlar o kadar hastaya aynı ilgiyi göstermiyor tabii.Baştan savma reçete yazanlar da var.Sonra bir şey eksik çıkınca kabak bizim başımıza patlıyor.Kesintiler bizden yapılıyor.
    Doktor ise parasını alıp işine devam ediyor.

Aynı şekilde sırf bir şey almış olmak için ilaç alan hastalar da var.Bir nevi ego tatmini olabilir.Bilemiyorum
    Canı sıkıldıkça eczaneye gelip tansiyon ölçtürenler de var.

Valla dostum anlat anlat roman olur valla halkımızdan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.