benim arabada doğal klima var hem istediğiniz yerden hava geliyor
örneğin şöför camını aç soldan arka camı aç arkadan
quote:
Orjinalden alıntı: lapseki
yazın ne yapıyorsunuz. klimaya alternatif bildiğiniz bir ürün var mı?
Cabrio bir araba tercih etmekte yararlı olabilir. Şapkayı unutmamak şartıyla
klima cok deli bise yaa. yazin olmazsa olmazlardan
Valla cam kapalı vaziyette gidemediğimden klima benim için kafadan bitik bir mevzu...
netice itibarıyle 12'ye değil mersoya binsem beni yine vantilatör paklar...
varmış gibi yapıyorum camlar kapalı.......
1 dk bile dayanamıyorum tabii......
Camların dordunu de ıkı parmak kadar acmak ıse yarayabılır belkı.
ya eskiden insanlar ne yapıyomus acaba,eski arabalarda klima bu kadar yaygın değildi,ama sanırım o zamanda yazları bu kadar sıcak olmuyordu, artık klıma gerekli birşey ya olmazsa olmaz, cam acıyosunuz sagdan soldan gelen ruzgar ensenizi tutuyor,sonra agrı yapıyor felan,oda cok zararlı
camları arkadaşın dediği gibi iki parmak kadar açmak iyi olur sanırım.
Adana'da klimada bir zaman sonra işe yaramıyor neyseki trafik fazla kalabalık degil ordan kurtuluyoruz biz de
yaza girmeden arabayı değiştireceğiz bir aya kadar.. o yüzden artık klimasızlık gibi bir problemim olmayacak inşşööyle en dijitalinden
böyle bir topice ihtiyacım vardı 2000 model megane 1 var klima yok yazın giderken bakıyorum herkezin camları kapalı bende kapatıyorum klima varmış gibi bide böyle titrer gibi yapıyorum sanki çok soğuk içerisi şaka bir yana allahtan yazlığım var genelde arabaya gerek olmuyor oluncada A.C.S kullanıyorum
Merhaba, Benim önceki arabam Spring'ti. Renault 9'u olanlar bilirler, bu araçlarda havalandırma fan'ı öncamın önündeki akü konulan boşluktadır. Benim, -en azından uzun yolda giderken- bu boşluğu buz kalıplarıyla doldurarak buz eriyene kadar serinliğinden faydalanmak gibi bir projem vardı. Ama hiç denemedim. Çok şükür şu andaki arabamda klima var, artık yeniden klimasız araba kullanmanın düşüncesi bile terlememe neden oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: dbdanisman
Merhaba, Benim önceki arabam Spring'ti. Renault 9'u olanlar bilirler, bu araçlarda havalandırma fan'ı öncamın önündeki akü konulan boşluktadır. Benim, -en azından uzun yolda giderken- bu boşluğu buz kalıplarıyla doldurarak buz eriyene kadar serinliğinden faydalanmak gibi bir projem vardı. Ama hiç denemedim. Çok şükür şu andaki arabamda klima var, artık yeniden klimasız araba kullanmanın düşüncesi bile terlememe neden oluyor.
keşki deneseydin yaw sonuç başarılı olurmuydu acaba?
Derin dondurucuda şoklanmış su şişeleri saatlerce buzları çözünmeden dayanabiliyor. Bence sonuç başarılı olurdu. Benim aslında LPG'li araç kullanıcıları için bir teorim daha var. Bildiğiniz gibi LPG motora girerken üzerindeki yaklaşık 5 barlık bir basınçtan atmosfer koşuluna genleştiriliyor, bu da aniden soğumasına neden oluyor. Motorun çalışması için radyatörden alınan sıcak su ile ısıtılıp yeniden buharlaştırılıyor. Bu durumda eğer biz LPG borusunu çapı daha geniş (LPG borusundan 4-5 kat daha geniş çaplı) sarmal bir borunun içinden geçirirsek ve bu boruyu da havalandırma fanının emiş yaptığı yere konumlandırırsak motor çalışırken orada ortam ısısı düşecektir ve biz bu havayı içeri üflediğimizde nispeten serin bir havaya kavuşmuş oluruz.
Walla şaka maka baya güzel fikirler çıkacağa benziyo
Spring kullanırken bu konuda epey teori geliştirmiştim.
Bir diğer soğutma projem de buzdolabı tesisatını arabaya monte etmekti. Hatta bunu araç içindeki bir termostata bağlayıp otomatik klima bile yapabileceğimi düşünmüştüm. Tabi burdaki en büyük sıkıntı aracın alternatörünün buzdolabı motorunu döndürmeye yetecek kadar elektrik sağlayıp sağlayamayacağıydı. Bildiğim kadarıyla mini buzdolapları 150 watt civarında elektrik çekiyorlar ancak elektrik motorlarındaki asıl sıkıntı kalkış sırasında çektikleri akım. İyi bir oto elektrikçisiyle çalışılırsa halledilebilir gibi geliyor bana.
önce camlara film sonra arka camları 1 parmak acmak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme