Şimdi Ara

ARACINIZA GALERİCİNİN DAHA ALTINA FİYAT VEREN BİNİCİYE SİZ NE DERSİNİZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frisby2

Aynı şekilde bende söylemiştim kibarca ucuza satan varsa bul demeye getirmiştim.ama arkadaşlar hala benimle 18 bine anlaşmaya diretmişti.bende 20 bin versen bile alamazssın dediğim halde..belki benim yerimde daha sinirli biri olsa defolun inin arabamdan artık! diyebilirdi.

Alıntıları Göster
    hiç muhatap olmaya gerek yok. güzelce arabamı kitler, iyi akşamlar hadi eyvalllah der, evime giderim. ederinin üstünde verse de vermem sonra böylesine.

her malın bir değeri var, bu resmen küfür etmekten beter.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Ben şuraya 2 lokma sıkıyorum :D

Diziyi izlerken görmüştüm gerçekten çok komik :D

Alıntıları Göster
    Alırsın sen arabayı derdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

cuk oturmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S0KRATES -- 16 Mart 2012; 22:26:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Fazla takılmayın bu işlere.
    Bu fiyata aracımı satmam dersin olur biter.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Fazla takılmayın bu işlere.
    Bu fiyata aracımı satmam dersin olur biter.

+1

Alıntıları Göster
    kendini akıllı zanneden çok bu devirde geçen forumda 1000 liradan ilan çıkıyorum ipad2+3g için adam utanmadan 650 lira teklif ediyo gülermisin ağlar mısın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

piyasayı da bu hale getiren galericiler adama aracı sormak için telefon açıyorsunuz daha telefonda 1500 lira düşüyorlar terbiyesizler madem düşeceksin o fiyatı yaz

hocam ben eskiden galericilerin arabasının fiyatını soruyordum ama şimdi yüzüne bile bakmıyorum.genelde gıdım gıdım inerler direk 1000-1500 gibi inen esnafı ilk defa senden duydum açıkcası.

hocam herkes piyasayı bilmiyor, adam internetten bakıyor, fiyatı 25.000, galeriyi arıyor 23 olur mu diyor? galerici gelin bir görüşelim diyor, 23.500'e satıyor... ama arabanın ederi 21-22...

2005 ocak ayında eniştemlere araba alacağız, galerilerde bir honda civic beğeniyorlar... fiyat ne kadar? 23.000... eniştem diyor ki 21.000'e verin alayım... eniştemin piyasadan haberi yok, tek pazarlık mantığı ne derlerse 2-3 eksiğini ver. arabada da boya vardı, babamla yetkili servise gittik, tüm servis çalışanları babamın öğrencisi, ustaları da eski öğrencisi... araba uzun yolda şoförü uyumuş, şarampole yuvarlanmış, kaskosu da yokmuş, yapılan işlemleri tek tek anlattılar, değişmesi gerekip de değişmeyen tek bir yeri kalmış, sağ cam fitilleri biraz yırtıktı o da yetkili serviste çok pahalıymış, biniciye güzel araba alınır dediler...

sunroof, cd çalar, 4 airbag... 2003 model civic es... oto pazarına gittik, bişey bulamadık, galericiler doluşmuş, galeride duran arabaları pazar günü pazara çekmişler, galeriden farkı yok. dönüşte yürürken tesadüf eseri arabaya denk geldik, sahibinin dükkanı oradaymış işte kısmet meselesi...

adam ağzını 20.000'den açtı, 19.250'ye aldık arabayı, hala da biniyorlar, tüp takıldı, çok da memnunlar.

galericinin 21.000'e vermediği arabayı sahibinden 19.250'ye aldık, sahibi en azından aracı anlatırken daha az yalan söyledi (kaskodan yapıldı dedi, ön kaputta düzeltme vardı onu söylemedi falan ama biz zaten her şeyi bildiğimizden gerek de yoktu)

bu sebeple piyasayı bilmeyen adamlar için galericiler fiyatları şişiriyorlar ama zor alınıp satılan bir araçsa, karşısındaki de piyasayı biliyorsa yardımcı olurlar

• quote:

Dayıma ait olan 2011 model symbol 1.2 16v aracı sahibinden.com'a satılık ilanı vermiştim.

Geçtiğimiz pazar oto pazarınada çıkarmıştım aracı,üzerine 21.750 TL fiyat yazmıştım.bir tane araba alım-satımı yapan bir arkadaş 19 bin verirsen alayım demişti tabi ucuza satmak istemediğim için arkadaşa yol verdim.Oto pazarında satamadım aracı ve döndüm evime.dün akşam bir arkadaş sahibinden.com aracılığı ile aradı araç hakkında bilgi aldı v.s 3 parça boya olduğunu söylemiştim...gelelim fiyat konusuna.

Artık o klasikleşen ''hocam benim param peşin,son ne olur?'' sorusunu yöneltti bende 21 bin olur demiştim.Daha aşağı olmaz mı diye sordu.ciddi alıcıysan gel az bir miktar daha indirim yaparım demiştim.Tamam dedi akşam iş dönüşü geleceğim dedi ve az önce yanında iki arkadaşıyla geldiler.

Arabanın etrafına baktılar ve bindik arabaya arkadaşı benimle pazarlık için vekil seçildiği söylendi.yine son ne olur diye sorulduğunda ben direk 20.500 e bıraktım.Aslında ben 20bin verseler 100 daha ekle derdim 20.100 e verecektim arabayı.arkadaş ısrarla son ne olur diye 3-4 defa sorup durdu.bende galerici otopazarında 19 bin verdi vermedim dedim.Adam gözümün içine baka baka ''boşver galericiyi biz biniciyiz paramız peşin 18.000 verelim bitsin bu iş'' dedi ve başladık laf yarışına...işin sonunda tabiki bu kendini kurnaz zanneden arkadaşlarla anlaşamadık ve geldikleri gibi geri gittiler...

Şimdi size soruyorum siz olsanız bu teklife siz ne gibi tepki verirdiniz.

aracınızın boyalı parçaları nelerdir bilmiyorum ama ölmüş eşşek ariyomuş dişini sökmeye
    ben 1,4 symbol 21000 verdim vermedi adam 22bin km de expression paket sag ön çamurlukta boya var sadece .

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

quote:

Dayıma ait olan 2011 model symbol 1.2 16v aracı sahibinden.com'a satılık ilanı vermiştim.

Geçtiğimiz pazar oto pazarınada çıkarmıştım aracı,üzerine 21.750 TL fiyat yazmıştım.bir tane araba alım-satımı yapan bir arkadaş 19 bin verirsen alayım demişti tabi ucuza satmak istemediğim için arkadaşa yol verdim.Oto pazarında satamadım aracı ve döndüm evime.dün akşam bir arkadaş sahibinden.com aracılığı ile aradı araç hakkında bilgi aldı v.s 3 parça boya olduğunu söylemiştim...gelelim fiyat konusuna.

Artık o klasikleşen ''hocam benim param peşin,son ne olur?'' sorusunu yöneltti bende 21 bin olur demiştim.Daha aşağı olmaz mı diye sordu.ciddi alıcıysan gel az bir miktar daha indirim yaparım demiştim.Tamam dedi akşam iş dönüşü geleceğim dedi ve az önce yanında iki arkadaşıyla geldiler.

Arabanın etrafına baktılar ve bindik arabaya arkadaşı benimle pazarlık için vekil seçildiği söylendi.yine son ne olur diye sorulduğunda ben direk 20.500 e bıraktım.Aslında ben 20bin verseler 100 daha ekle derdim 20.100 e verecektim arabayı.arkadaş ısrarla son ne olur diye 3-4 defa sorup durdu.bende galerici otopazarında 19 bin verdi vermedim dedim.Adam gözümün içine baka baka ''boşver galericiyi biz biniciyiz paramız peşin 18.000 verelim bitsin bu iş'' dedi ve başladık laf yarışına...işin sonunda tabiki bu kendini kurnaz zanneden arkadaşlarla anlaşamadık ve geldikleri gibi geri gittiler...

aracınızın boyalı parçaları nelerdir bilmiyorum ama ölmüş eşşek ariyomuş dişini sökmeye
    ben 1,4 symbol 21000 verdim vermedi adam 22bin km de expression paket sag ön çamurlukta boya var sadece .
    eşşek satmıyoruz diyin. daha açıklayıcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

eşşek satmıyoruz diyin. daha açıklayıcı olur.

Alıntıları Göster
    Ben aldığım araçlarda direk en son fiyatını söyle derim araçbaşında sonradan pazarlık yapmam derim araçda adamın dediği gibi çıkarsa alırım şükür bu zamana kadar patlak araba almadım ama piyasayı karıştıran ilan sahipleri 3000 fazla yazıyor sonra başlıyor pazarlıklar 2012 civic aldımm bayiden 51000 TL o arada hastalık sahibinde ilanlara bakıyorum adam 2012 civic yeni kasa 54000 TL diyor aynı model araba 2000 km yapmış 3000 TL fazlaya satıyor hiç bir eklenti parça modifiye yok extradan istenecek gülermiisn ağlarmısın zaten sıfır 51000 TL olan aracın 2.ele 53000 yazmanın ne mantığı var buda bir kişi değil en az 3-4 ilan böyle ...

• quote:

Orijinalden alıntı: pcportport

Ben aldığım araçlarda direk en son fiyatını söyle derim araçbaşında sonradan pazarlık yapmam derim araçda adamın dediği gibi çıkarsa alırım şükür bu zamana kadar patlak araba almadım ama piyasayı karıştıran ilan sahipleri 3000 fazla yazıyor sonra başlıyor pazarlıklar 2012 civic aldımm bayiden 51000 TL o arada hastalık sahibinde ilanlara bakıyorum adam 2012 civic yeni kasa 54000 TL diyor aynı model araba 2000 km yapmış 3000 TL fazlaya satıyor hiç bir eklenti parça modifiye yok extradan istenecek gülermiisn ağlarmısın zaten sıfır 51000 TL olan aracın 2.ele 53000 yazmanın ne mantığı var buda bir kişi değil en az 3-4 ilan böyle ...

Alıntıları Göster
    Olur mu adam sana 18000 binici(!) lirası vermiş.
    19000 galerici lirasıyla bir olur mu hiç?
    Ayıp etmişsin, kabul etmeliydin..

Not: Aslında sövgülere mazhar olacak bir tipmiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Olur mu adam sana 18000 binici(!) lirası vermiş.
    19000 galerici lirasıyla bir olur mu hiç?
    Ayıp etmişsin, kabul etmeliydin..

Not: Aslında sövgülere mazhar olacak bir tipmiş..

Alıntıları Göster
    Daha fenaları var. Adam siteden mesaj atıyor; 27 bin yazdığım (sitedeki en ucuz araba benimki bu araba) araca 22 bin olur mu diyor. Yemin billah memurum, binmek için alıyorum diye de yazmış terbiyesiz adam... Adamı önce favori satıcılara ekliyorum, sonra tüm ilanları listele diyorum. Bingo! Adam galerici. Daha komiği aynı aracın eski kasasını 24 TL'ye yazmış. 4-5 parça boyalı üstelik.

Adama cevap yazıyorum; ben 22'ye versem sende tutup 30 bin liradan satışa çıkaracak, 28-29'a satacaksın. 7-8 bin lira bir araç için çok fazla kazanç. 27'ye al, 29'a sat. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: pcportport

Alıntıları Göster
    Şimdi siz galeriden az verene "Hasssxxxxxir" demek istiyorsunuz.
    Tamam verin arabayı galeriye , galeri devrini alacak mı.
    Tabii ki almayacak
    Sonra 2 hafta sonra yarısı peşin yarısı çekle o galeri öbür galeriye, öbür galeri 3te ikisi nakit kalanı şahine senin arabayı diğer bir galeriye verecek. O galeri de bir panelvan kalanın yarısı nakit yarısı 1 aylık çekle başka bir galeriye verecek. O da en son tümü nakit 5000 nüfuslu kasabada yaşayan bir vatandaşa verecek..
    Sonra o vatandaşın 17 yaşındaki ehliyetsiz oğlu babasının yeni arabasını (zaten kimse ehliyet ruhsat sormaz küçük yerlerde) kullanırken bir vatandaşı ezip öldürecek..
    Araba kimin adına kayıtlı: Sizin...
    Buyrun nezarete...
    Tamam sonuçta size bişey olmaz ama kanıtlayana kadar göbeğiniz çatlar. Çıkınca bundan sonra galeriye araba verene diye öyle bir laf edersiniz..Şimdi galerinin altında fiyat veren biniciye etmek istediğiniz laf yanında "aferin" kalır

• quote:

dayınızın aracı hangi paket ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

quote:

dayınızın aracı hangi paket ?
    Yok artık yüzsüzlüğe bak. 18.000 ne demek kardeşim 2001 model değil araç deseydin 2011.

O aracın piyasası 20.500-22.000 arası değişir.

İstediğiniz fiyata satarsınız acele etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Yok artık yüzsüzlüğe bak. 18.000 ne demek kardeşim 2001 model değil araç deseydin 2011.

O aracın piyasası 20.500-22.000 arası değişir.

İstediğiniz fiyata satarsınız acele etmeyin.

Alıntıları Göster
    Gayet güzel bir indirim yapmışsın ama karşı taraf işin suyunu çıkarmış.

Pazarlığı bu kadar abartana hoş şeyler söylemezdim açıkçası.

Eğer Clio düşünseydim aracınızı alabilirdim.

Bu tip adamlar biniciyim diye alıyor ve üzerine 3-4 bin daha koyarak ve KEYFE KEDER yazarak sahibinden.com a ilan vererek piyasayı yükseltiyor.

Binici adam o araca 20.100 TL yi her türlü verirdi.

1.650 TL gayet iyi bir indirim daha ne yapacaksınız.

Sinir oldum adamlara yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: Daft Punk

Gayet güzel bir indirim yapmışsın ama karşı taraf işin suyunu çıkarmış.

Pazarlığı bu kadar abartana hoş şeyler söylemezdim açıkçası.

Eğer Clio düşünseydim aracınızı alabilirdim.

Bu tip adamlar biniciyim diye alıyor ve üzerine 3-4 bin daha koyarak ve KEYFE KEDER yazarak sahibinden.com a ilan vererek piyasayı yükseltiyor.

Binici adam o araca 20.100 TL yi her türlü verirdi.

1.650 TL gayet iyi bir indirim daha ne yapacaksınız.

Sinir oldum adamlara yahu

Alıntıları Göster
    Hiç olacak iş deil dersin olur biter :)

• Galerici 19 bin verdi diyerek hata yapmissin. Pazarlikta alici fiyat kirar. Satici kirarsa alici daha da cok kirar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

Galerici 19 bin verdi diyerek hata yapmissin. Pazarlikta alici fiyat kirar. Satici kirarsa alici daha da cok kirar.
    bunu sorumlusu bence satıcılar adam geçen foruma konu açıo araba ilanı verdim diyo 2,000 tl pazarlık payı koydum diyo siz olsanız ne dersiniz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

bunu sorumlusu bence satıcılar adam geçen foruma konu açıo araba ilanı verdim diyo 2,000 tl pazarlık payı koydum diyo siz olsanız ne dersiniz???

Alıntıları Göster
    Benimde en gıcık olduğum mevzu alıcının ağlama halleri "Ben memurum, işçiyim, asgari ücretliyim vs.. Bu devirde maaşlar belli Bana şu fiyata verirseniz alır size dua ederim" Sanki ben arabayı alırken parayı piyangodan buldum S....git parana göre araba al Fiyat yüksekse başka arabalara bak

Mesaj işine hep gıcık oldum Adam araba almayı düşünüyor Arabayı görmeden etmeden telefon açıp durumunu dahi sormadan abuk subuk bir mesajla "şu fiyat olur mu" Aslında telefon açmamakta haklı Verdiği fiyata satıcının akraba olma yönündeki sözlerini kulağıyla duymaktan korkuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

Bazen satıcılar "pazarlık payı vardır" der Sizde pazarlık yaparsınız Bu durumda dediğiniz doğru Ama ben ilan verirken açıklamalara büyük harflerle örneğin "23.500 tl den aşağı kesinlikle vermeyeceğim" diye belirtiyorum 19.000 tl olur mu diye mesaj geliyor Bende annesinden başlayarak tüm kan bağı olanların kulağını çınlatıyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.