Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.804
Cevap
73
Favori
801.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracına beyin üzerine yazılım atılırsa yaklaşık;
    Aracın Orjinal Gücü:109HP
    Aracın Orjinal Torku:245NM
    Modifiyeli Gücü:125-135HP Yaklaşık
    Modifiyeli Tork:285-295NM Yaklaşık
    Maliyeti:600€
    Yakıt tüketimi normal kullanımda %10-15 arası yakıt tasarrufu oluyor.
    Aracın genel sistemine herhangibi bir zararı yok.

quote:

Orjinalden alıntı: CX2

HAKAN USTA,BENİM ARACIM 2003 MODEL XSARA..57000KM'DE..İLK SAHİBİYİM..ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR HİÇ BİR ŞİKAYETİM YOK..BENİM SORUM ŞU..
    ARACIMIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM..HATTA BİR KAÇ GÜN İÇİNDE DEBRİJAJ BASKI-BALATA ALAYI DEĞİŞECEK..AMA BEN ARACIMA BU CHİP DENİLEN OLAYI UYGULATTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM..ARACIMDA AÇIK HAVA FİLTRESİ FALAN DA VAR..BUNUNLA İLGİLİ BİR KAÇ SORUM OLACAK..ARACIMIN MOTORU 1.6 16V 110 HP..
    1- BEN YAKLAŞIK 130 BEYGİR FALAN OLMASINI İSTİYORUM..BU CHİP TUNING UYGULAMASIYLA MÜMKÜN MÜDÜR?
    2- BANA YAKLAŞIK MALİYETİ NE OLUR?
    3- TORKU DA ARTTIRIR MI?
    4- YAKIT TÜKETİMİ NASIL ETKİLENİR?
    5- ARACIN GENEL SİSTEMİNE BİR ZARARI OLUR MU? BSI'YA FALAN..

SORULARIMA CEVAP VERİRSEN ÇOK MEMNUN OLURUM..
    SAYGILARIMLA...

• Alternatörün regülatöründen kaynaklanabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: SuPeRBoY911

Hocam benimde bir sorum olacak

Bende 2004 Seat Cordoba TDI war 2500 deviri geçince aniden gaza yüklendiğim zamanlar akü şarj lambası yanıyor gazdan ayağımı çekince sönüyor,sizce neden olabilir..?
  • Öncelikle aracının orjinal gücünde olup olmadığını anlamak için güç testtine sokman gerekir.
    Herşey normal ise yapcak bir şey yok ama sorun varsa ben ANKARA'dayım beklerim.

quote:

Orjinalden alıntı: xenith

Hakan ustam 10 gun once 2001 skoda felicia 1300 enjektorlu aldım arac daha 39000kmde.genel olarak memnunum zaten alır almaz orjinal 4buji castrol 10/40 magnatec yag, yag filtresi,hava filtresi,benzin filtresi,akis körükleri ve en son olarakta bridgestone 165.70.R13 lastiklerle deiştirdim. Benim iki sorunum var 1.sorunum bazen cok sık olmasada stop ediyor mesela geri geri cıktım parktan 1e atıp gitcem stop etmiş oluyor buy arada.2. sorunum ise hızlanma 100-110 a kadar rahat cıkıyorum ancak sonrası yok yani gazı köklesem bile tık yok bunun sebebi ne olabilir?servis bana benzin pampası gibi tam hatırlamıorum ama onun temizlenmesi gerekebilir dedi ama maliyetli olur dedi bende yaptırmadan cıktım sence ne yapmalıyım.

arakdaslar skoda felicia mpi hakkında sölemek istedkleriniz varsa bekliorum daha yeni oldugum icin yardımlarınızı bekliorum.
    herkese iyi calısmalar.

• Oto teyp tamircileri 5ytl ye sorununu çözerler.

quote:

Orjinalden alıntı: Kircshoff_Maxwell

bende de 2001 model renault kango var ve teyp code istiyor. Code si ne olabilir. Kitapçığı yok ve serviste tonlarca para ister şimdi ufacık code için paramda yok nasıl halledebiliriz bu code işini ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakanusta

Chip Tunnig uygulaması mümkündür.

quote:

HAKAN USTA,BENİM ARACIM 2003 MODEL XSARA..57000KM'DE..İLK SAHİBİYİM..ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR HİÇ BİR ŞİKAYETİM YOK..BENİM SORUM ŞU..
    ARACIMIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM..HATTA BİR KAÇ GÜN İÇİNDE DEBRİJAJ BASKI-BALATA ALAYI DEĞİŞECEK..AMA BEN ARACIMA BU CHİP DENİLEN OLAYI UYGULATTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM..ARACIMDA AÇIK HAVA FİLTRESİ FALAN DA VAR..BUNUNLA İLGİLİ BİR KAÇ SORUM OLACAK..ARACIMIN MOTORU 1.6 16V 110 HP..
    1- BEN YAKLAŞIK 130 BEYGİR FALAN OLMASINI İSTİYORUM..BU CHİP TUNING UYGULAMASIYLA MÜMKÜN MÜDÜR?
    3- TORKU DA ARTTIRIR MI?

SAYGILARIMLA...

HAKAN USTACIM,BEN SÖYLEMEYİ ATLAMIŞIM AMA BENİM ARACIM BENZİNLİ.ŞU AN ARACIMIN BASKI BALATASI DEĞİŞTİ VE 55 OLAN LASTİK YANAKLARI YENİ ALDIĞIM MİCHELİN EXALTO SERİSİ İLE 50'E DÜŞTÜ(YANİ LASTİĞİN ÇEVRSİ KÜÇÜLDÜ.)..
    ARACIMIN HIZLANMA PERFORMANSI BELİRGİN ŞEKİLDE ARTTI,AMA BEN YİNE DE BU CHİP OLAYINA TAKMIŞ VAZİYETTEYİM..
    YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM..

• Araç atmosferik benzinli ise 7 ila 15 hp arası artar ama verdiğin paraya değermi değmezmi bilmem.

quote:

quote:

Chip Tunnig uygulaması mümkündür.

quote:

3- TORKU DA ARTTIRIR MI?

SAYGILARIMLA...

HAKAN USTACIM,BEN SÖYLEMEYİ ATLAMIŞIM AMA BENİM ARACIM BENZİNLİ.ŞU AN ARACIMIN BASKI BALATASI DEĞİŞTİ VE 55 OLAN LASTİK YANAKLARI YENİ ALDIĞIM MİCHELİN EXALTO SERİSİ İLE 50'E DÜŞTÜ(YANİ LASTİĞİN ÇEVRSİ KÜÇÜLDÜ.)..
    ARACIMIN HIZLANMA PERFORMANSI BELİRGİN ŞEKİLDE ARTTI,AMA BEN YİNE DE BU CHİP OLAYINA TAKMIŞ VAZİYETTEYİM..
    YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM..

• valla oktard hocam dedigin parcayı bilsem hemen temizlerim :) mail veya msn verirsen eger seninle felicia icin ayrıntılı bir sekilde konusmak isterim, acıkcası cok fazla sorum var :) ben ankaradayım.
  • Hakan Usta 2001 HB RXT aracım var...
    Benim problemim şu;eğer ön silecekler çalışırken frene basarsam arka sileceklerde kendiliğinden çalışıyor...
    Yada sağ sinyal yanarken frene basarsam sinyal yanmayı bırakıyor sizce sorun ne olabilir..
    Çözüm elektronik mi yoksa temassızlık mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcy -- 9 Şubat 2007; 21:44:55 >
  • Elektrik tesisatında şase problemi vardır.

quote:

Orjinalden alıntı: kcy

Hakan Usta 2001 HB RXT aracım var...
    Benim problemim şu;eğer ön silecekler çalışırken frene basarsam arka sileceklerde kendiliğinden çalışıyor...
    Yada sağ sinyal yanarken frene basarsam sinyal yanmayı bırakıyor sizce sorun ne olabilir..
  • Opellerde bu arıza lambası oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Sezgintr

quote:

Bu işaret araçta bir arıza kaydı var demektir.
    Servise gitmen gerekli cihaza bağlanması gerekiyor.
    Daha fazla sorun yaratmadan git.

quote:

Orjinalden alıntı: megala_38

Hakan usta benim arabam opel 2001 astra elegance arabayı çalıtırır ken ışıkların sönmesini bekliyorum ışın teki sönmüyor ve çalıştırdığımda da devam ediyor ışık yanmaya o ışık yana yerdeki işaret bir araba şekli var ve ortadan bi inliz anahtarı geçiyor ve bu işareti anlayamadım bütün işaretleri biliyorum bi tek onu bilmiyorum

Bu işaret servis işareti olmasın.

• 4.7 235 bg motora çip tuning yaparsam kaç bg olur?
  • Araç bilgilerini yazarsan sevinirim.

Araç:
    Markası:?
    Tipi:?
    Modeli:?
    Orj HP:?
    Orj NM:?

quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

4.7 235 bg motora çip tuning yaparsam kaç bg olur?
  • quote:

Elektrik tesisatında şase problemi vardır.

quote:

Biraz açıklyabilr misin?Şase problemi yani maliyeti yüksek midir yoksa....
  • Mliyeti yüksek değildir fakat sorunu bulmak uzun sürebilir.

quote:

quote:

quote:

• quote:

Mliyeti yüksek değildir fakat sorunu bulmak uzun sürebilir.

quote:

quote:

quote:

Bilgisayara bağlanarak bulunabilir mi?Servise mi gitsem yoksa elektrik ustası yapabilir mi?

• Cihaza bağlanarak çözülemeyebilir.
    Ancak ilgili hatları kontrol ederek çözülebilir.

quote:

quote:

Mliyeti yüksek değildir fakat sorunu bulmak uzun sürebilir.

quote:

quote:

quote:

Bilgisayara bağlanarak bulunabilir mi?Servise mi gitsem yoksa elektrik ustası yapabilir mi?

• Hakan usta selamlar. Öncelikle böyle bir topik açtığın için teşekkür ederim.

Bu sabah aracımın uzktan kumandası ile kapıları açmak istediğimde şöför kapısı açılmadı. Anahtarı sokarak açabildim. Birkaç defa denedim ama işe yaramadı. Şöför kapısı hariç diğerleri açılıyor. Uzaktan kumanda ile kitlemeye kalkıncada tamamı kitlenebiliyor. Bugün yarın bir ustaya baktırıcam ancak senin fikrini almak istedim önce. Merkezi kilit pompasında (tam olarak ismi bumu bilmiyorum) bir arıza olabilirmi. Eğer öyle ise bu bütün kapıları etkilemezmi ? Sonuçta bu pahalı bir parça ve servis değiştirmeye kalkarsa ne yapmalıyım ? Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: xenith

valla oktard hocam dedigin parcayı bilsem hemen temizlerim :) mail veya msn verirsen eger seninle felicia icin ayrıntılı bir sekilde konusmak isterim, acıkcası cok fazla sorum var :) ben ankaradayım.

Bu boğaz kelebeğinin açılıp temizlenmesinden sonra motorun çalışma ritmi değişebilir, niye diye sorarsan bizdeki 2003 polo 1.4 aracın boğaz kelebeği temizlendikten sonra motorun eskisi gibi çalışması için aracın beynine bazı kodlar girildi, dolayısıyla bu işin uzmanı değilsen bence iyi bir ustaya götürmelisin.
  • hakan usta öncelıkle kolay gelsin benin eracım 2001 mdel fiat marea abs lambası devamlı yanıyor servise götürdüm bilgisayara taktılar sağ teker sensör sinyali yok hatası verdi ve bilye arızalı dediler değiştirdiler 20 km hıza cıkınca yine yandı daha sonra sensör arızalı dediler yenisi takıldı 20 km hıza cıknca yine yandı yani sorunun kaynağı farklıydı bende sensörü söktürüp tekrar kendisininkini taktırdım sorunuma bir türlü çözüm bulunamadı bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim sorun nerden olabilir kolaygelsin
  • Öncelikle arac marka modelini blirtmemişsiniz ama sorun sürücü kapısındaki tümleşik kapı kilitinde bulunan
    motordan kaynaklanıyordur.Tamiri yapılabilir.Yenisi zaten 150 ila 300 Ytl arası değişiyor bu araç markasına göre değişiklik olabilir.Bence tamir ettirmen daha mantıklı olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: Jackal78

Hakan usta selamlar. Öncelikle böyle bir topik açtığın için teşekkür ederim.

Bu sabah aracımın uzktan kumandası ile kapıları açmak istediğimde şöför kapısı açılmadı. Anahtarı sokarak açabildim. Birkaç defa denedim ama işe yaramadı. Şöför kapısı hariç diğerleri açılıyor. Uzaktan kumanda ile kitlemeye kalkıncada tamamı kitlenebiliyor. Bugün yarın bir ustaya baktırıcam ancak senin fikrini almak istedim önce. Merkezi kilit pompasında (tam olarak ismi bumu bilmiyorum) bir arıza olabilirmi. Eğer öyle ise bu bütün kapıları etkilemezmi ? Sonuçta bu pahalı bir parça ve servis değiştirmeye kalkarsa ne yapmalıyım ? Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.