Arkadaşlar;arabayı sokakta her zaman bıraktığım yere bıraktım...çınar ağacının altı...Fakat ne olduysa oldu,ağaçtan neden olduğunu bilemeyeceğim (botanikçi değilim) açık kahverengi bir madde yağmış ve aracın her yerini kaplamış...önümde ve arkamda duran araçlar da aynı şekilde bu işten sebeplenmişler...üstüne üstlük bu madde yıkama ile de çıkmıyor...diğer araç sahipleri pasta cila yaptırıp sorunu çözmüşler...sanırım bize de pasta cila yolu görünüyor... Siz siz olun ağaç altına araç bırakmayın...
Bizim c4'e de böyle olmuştu ve bi yıkamacı sıcak suyla yıkayarak çıkarmıştı.
bizim araçtada oldu yıllar boyu hemde. çam ağaçlarının altında duruodu başka yer olmadığından mecburen koyuyorduk. temizlemek için biz gazyağı kullanıyorduk. biraz sürüp ovalayınca anında çıkartıyo. üstelik kime sorarsanız sorun gaz boyayı da besler araca da zararı yoktur ve onları da çıkarır.
evet özelliklede çam ağacının altına bırakmayın
sakın reçine olmasın o akanlar???
quote:
Orjinalden alıntı: kudal
sakın reçine olmasın o akanlar???
bencede kesin reçinedir
ayne o reçinedir.normalde katı olan reçine çok sıcak günde direk güneş ışının maruz kalırsa eriyip akabilir diye düşünüyorum
tuhaf ve benzer bişeyler benim aracımda da var, ve pasta cila yaptırmama rağmen çıkmadı. üstelik birkaç noktada. çok sinir bozucu bişey. güneşte kavrulacağını bilsem arabamın, bırakmıyorum ağaç altında.
Ağaç altına bırakmanın bir dezavantajıda kuş pislikleridir. Benim daha önce başıma gelmişti ne yaptıysak izi çıkaramamıştık; üstelik çok uzun kalmamasına rağmen boyada. Ben ne olursa olsun ağaç altına bırakmamaya özen gösteriyorum, koyuyorum camlara kartonu bırakıyorum açıklık alana.
asıl incir ağacına dikkat edin. 1-2 saatte arabanızı kabusa çevirir.
quote:
Orjinalden alıntı: 1drader
asıl incir ağacına dikkat edin. 1-2 saatte arabanızı kabusa çevirir.
Çok doğru. İncir ağacı mahveder.
ben dut ağacının altına bırakıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: youngdrift
ben dut ağacının altına bırakıyorum
Benim sağ çamurlukta da reçine var. Pasta cila tam olarak çıkarmadı. Bi arkadaş geçen gün konu açmıştı. Sıcak su ile önce yumuşatıp sonra sirke sürünce çıkıyormuş. Ben daha denemedim ama konuyu açan arkadaş denediğini ve işe yaradığını yazmıştı.
habuyle yarım saat önce tam çam ağacının altına bıraktım arabayı ama mecburen feci bir şekilde güneş var araba yanacağına ne bileyim
damlar damlar da
Ağaç altına ben de koymuyorum.Sebebi ağaçta duran kuşların pislikleri. Kuş pisliği boyaya zarar veriyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme