Arkadaşlar 2012 Ford Fiesta benzinli kullanıyorum, normalde km/52 kr olarak hesaplamıştım ama son zamlardan sonra ortalama ne oldu bir türlü hesaplayamadım. Sizde durumlar nedir?
1.2 tsi polo karma olarak kullanim 35-40 kurus yakiyor.Artik dizel arac almanin da bi mantigi kalmadi bence.Aracimdan cok memnunum 77 bin kmdir kullaniyorum ama lpgli bi arabaya gecmeyi dusunmuyor degilim.
bende clio3 1.2 kullanıyorum lpg li 50 tl lik otogaz ile istanbul şehir içi 220-230 km çok rahat yapıyor 22 kuruş yakıyor çok memnunum yakıtından.
70Kr/km
Saldım gitti hesaplamıyorum yakıt falan. Her türlü çok yakıyor çünkü.
yol bilgisayarı varken bana gerek kalmıyor
Litreye bakıyorum sadece. Kuruş hesabı yapmıyorum son zamlardan sonra
dizele geçtikten sonra gerek görmüyorum
cormen
kullanıcısına yanıt
Araç ne merak ettim heralde 2.4 benzinli
1250 km ortalaması 6,71 litre benzin
Benim depo bitmeden yukarıdaki pano 3 defa değiştiği için, km'de ortalama kaç kr yaktığımı hesaplayamıyorum
1.3 cdti 75 hp corsa; şehir içi 6.0 ~6.3 lt/100 km
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vxr -- 24 Nisan 2018; 0:19:5 >
quote:
Orijinalden alıntı: o.lut03
yol bilgisayarı varken bana gerek kalmıyor
senin ilacın crdi.
Depo bitmeden zam gelicek diye sürekli alıyoruz ondan hesaplanmıyo en iyisi litreye bakıp hesaplamak
2018 yılına geldik hala kuruş hesaplıyoruz yakında liralara geçersiniz
litre olarak hesaplamak daha mantıklı bundan 5 yıl sonra bu konuları gören insanlara referans olur.
Sürekli arttığı ve takip etmek gereksiz olduğu için en iyisi bakmamak, yoksa arabaya binmeye keyif kalmaz insanın. Zaten baksak ta değiştirebileceğimiz bir tarafı da yok.
Arada sırada litreye bakıyorum, o normalin dışında zıplama yapıp artmadığı sürece sıkıntı yok.
100kmde 12 litre lpg şehir içi
Hiç hesaplamam ancak arabayı aldığımdan beridir telefonumda kullandığım uygulamaya verileri giriyorum. Nereden ne zaman kaç tlden kaç litre almışım gibi detayları giriyorum. Arabamı aldıktan sonraki 507 günlük özet aşağıdaki gibi:
Araç 2016 Opel Astra 1.4 Turbo benzin otomatik. 150 beygir.
Uygulamanın adı: Drivvo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 25 Nisan 2018; 14:23:12 >
100 km / 8 Litre. Ş.içi hafif ortalama değer. Hesap bu kadar. Uzun yol 5.5 Litre.
hocam benzın ülkede 6 tl olmuş neyın hesabını yapayım ısın ozetı su mecbur olmadıkça aracını kullanmayacaksın paran çoksa sur gez keyfıne bak
Eskiden hesap yapardım şimdi yol bilgisayarına bile bakmıyorum bu zamlardan sonra.