Şimdi Ara

lastik ebatları arttığında yakıt tüketimini ne artıran ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Taban genişliği mi artırır?Yoksa jantı büyütürsek meydana gelen ağırlık farkından mı tüketim artar?Bugün 16' cmsyi elime aldım epey ağırdı.

• jantların ve lastiklerin ağırlığıdır yakıtı etkileyen ayrıca sadece yakıt değil ön takımdada zamanından öce yıpranmaya sebep olur
    quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

Taban genişliği mi artırır?Yoksa jantı büyütürsek meydana gelen ağırlık farkından mı tüketim artar?Bugün 16' cmsyi elime aldım epey ağırdı.
  • 14 jant orijinali olan araca benim gibi 17 takarsan ön takımıda yersin yakıtıda fazla tüketirsin ama yol tutuşun ve viraj kabiliyetin daha güvenli olur ayrıca estetik olarak çok daha güzel durur ben araca 17 leri taktığımda servis 6 ayda bir z rotları yersin demişti aqma 6 ayda değilde 2 sene sonra z rotlar gitti
  • hımm ben o zaman 195/60/15 yerine 205/55/15 taksam yakıtında artış olmaz diyebilir miyiz?Araç da 8mm alçalıyor bu durumda iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

hımm ben o zaman 195/60/15 yerine 205/55/15 taksam yakıtında artış olmaz diyebilir miyiz?Araç da 8mm alçalıyor bu durumda iyi olur.

195'ten 205'e geçersen km'de 200 yakıyorsan 205 yakmaya başlarsın o da önemli değil bence
  • yakıtı arttıran daha çok sürtümedir. ne kadar çok sürtünme o kadar çok yakıt.

aracın orjinali gibi kalması tercihimdir.
  • jantlar arttıkça dönme çapı büyüyeceği için daha fazla güç yiyecek bu da yakıta işleyecek.
    örneğin 14 olan arabaya 17 takarsan teker 1 tur atmak için daha fazla dönecek. buda haliyle daha fazla yakıta neden olacaktır.
    üreticinin önerdiği ebatlarda lastik ve jant kullanmanız sizin, arabanızınn ve cebinizin yararına olacaktır diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sürtünmeyide eklersek neden yakıtın arttığını anlarız.
    quote:

Orjinalden alıntı: Don Juan

jantlar arttıkça dönme çapı büyüyeceği için daha fazla güç yiyecek bu da yakıta işleyecek.
    örneğin 14 olan arabaya 17 takarsan teker 1 tur atmak için daha fazla dönecek. buda haliyle daha fazla yakıta neden olacaktır.
    üreticinin önerdiği ebatlarda lastik ve jant kullanmanız sizin, arabanızınn ve cebinizin yararına olacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

jantlar arttıkça dönme çapı büyüyeceği için daha fazla güç yiyecek bu da yakıta işleyecek.

çapın büyümesi şehiriçinde yakıtı artırdığı gibi şehidışında azaltabilir (düz yollarda) ortalamaya vurursak bişey değişmez gibi

ama sürtünmenin artması esas artırır, bizim bi arkadaşda 185'den 205'e çıkardık km'de 5 ykr fark etti. o da bence önemli değil çünkü araba artık daha güzel yol tutuyor

bi de jant ağırlığı artarsa o da bi etken, orjinali 14 size 17 takarsanız muhakkak daha ağır olacaktır ve ağırlıktan dolayı yakıt artalabilecektir. diyeceksiniz yukarıda yazdığında çelişiyor, bence çelişmiyor çap arttığından değil ağırlık artığından yakıt artar diye düşünüyorum

• Teşekkürler, toplam çapı artırmadan yapılan ebat değişikliğini kastediyorum.lastix.com'dan hesaplama programı ile bakıyorum % olarak değişime.
    quote:

• en güzeli standart ebatları kullanmak.yada deiştirceksen aradaki farkı büyütmemek.bi tanıdık 15' i 18' e çıkarmıştı sonuç noldu yakıt tüketimi arttı ve ince yanaklı lastik kullandığın için lastiği yırttı.bi ton masraf.
  • bu konu hakkında uzman birinden cevap bekliyoruz
  • uzman değilim ama,

jant ağırlığı artar,
    lastik ağırlığı artar, daha fazla malzeme kullanılır,
    çevre çapı artarsa döndürebilme daha zorlaşır,
    taban genişliği artarsa sürtünme artar, yine zorlanır,
    spor lastikler desenleri itibariyle dönme dirençleride fazladır, ayrıca gürültülüdür,
    şanzuman daha sıcak çalışır, motorda öyle, (bunlar çok ince farklar tabi)

kısaca attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeyecek bi uygulama ...
  • Şöyle bi ihtimal varmı jant çapını büyütüp sadece lastiğin yanak genişliğini dusursek yani lastiğin dış çapı değişmese lastiğin attığı 1 tur mesafesi aynı kalicak jantı buyuttugumuz için jant ağırlığı artacak ama lastiğin yanak mesafesi küçüldüğü için lastikten biraz ağırlık azalcak birbirini dengeledi diyelim bu sefer yakıt tüketimine etkisi olurmu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan4161

Şöyle bi ihtimal varmı jant çapını büyütüp sadece lastiğin yanak genişliğini dusursek yani lastiğin dış çapı değişmese lastiğin attığı 1 tur mesafesi aynı kalicak jantı buyuttugumuz için jant ağırlığı artacak ama lastiğin yanak mesafesi küçüldüğü için lastikten biraz ağırlık azalcak birbirini dengeledi diyelim bu sefer yakıt tüketimine etkisi olurmu :)

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum

• lion_koc kullanıcısına yanıt
    Dıştan ölçüldüğünde çap degişmediginden bence yakıta direkt olumsuz bir etkisi olmaz ama konfor düşer, sarsıntı artar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Dıştan ölçüldüğünde çap degişmediginden bence yakıta direkt olumsuz bir etkisi olmaz ama konfor düşer, sarsıntı artar.

cevabın için teşekkür ederim bir sorum daha olacak.

205 55r 16yı 205 60r 16 veya 205 65r 16 olarak değiştirsek

yakıt tüketiminin artacağını düşünüyorum ve konforun artacağını düşünüyorum sizce doğrumudur ? Teşekkürler

• Fizik kuralları gereği daha fazla çevirme kuvveti harcanacagindan yakıt bir miktar artabilir ama bundan da önemli olan çamurluk mesafesini hesaplayıp yükte sürtmesini engellemek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.