Şimdi Ara

farklı buji kullanımı yakıtı etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dün özel serviste aracın bujileini değiştirdiler. yakıt tüketiminin arttığını gözlemledim(yol bilgisayarından, 6,5 yerine 7,5 ortalama değer gördüm)
    aracın kitapçığında "bosch FR7SI30" yazıyor (20 tl/adet) . aradım servisi durumu anlattım bana biz daha kalitelisini taktık "ngk" (46 tl/tane)dedi. istersen gel bosch ile değiştirelim dedi.

ne yapacağımı şaşırdım. yardımcı olursanız sevinirim.

ustanın taktığı muhtemel ngk modelinin direnci 5 KOhm elektrot aralığı 1.1 mm fakat olması gereken bosch 6 KOhm elektrot aralığı 1 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 23 Ağustos 2017; 17:17:34 >

• kesinlikle %100 etkiker performans düşürür buji seçimi aracındaki ateşleme sistemine göre seçilir.Değiştirmeseydi etki etmeseydi bu kadar çok kalabalık bir buji ailesi olmazdı.
  • Ben her zaman aracın direkt orijinal parçalarının kullanılmasından yanayım.Bosch ngk vb. vb. belki bujide filtrelerde kendini göstermiş markalar olabilir ama ne bileyim ben direkt olarak aracın kendi orijinal parçalarını kullanırım her zaman.

2 gün önce bakıma gittim sanayiye önce hyundai servisinden orijinal parçaları aldım arabanın yağını boşalttık yağ filtresinin orada yağ kaçağı vardı usta baktı önce ki bakımda babam yan sanayi taktırmış conta sıcağa dayanamamış ondan akıtmış buradan yağ dedi.

Baktık benim aldığım yeni yağ filtresi olmuyor arabada yok servis uzakta.Yan taraftan yan sanayi yağ filtresi aldım.Topladık arabayı ustaya dedim ben bir servise kadar gidip geliyom yağ filtresini doğrusuyla değiştirip geldim ustanın yanına yeni aldığım yan sanayi filtreyi attım çöpe orijinalini taktırdım.
  • NGK ILZFR6C-11K NGK ILZFR6C11K

bunlarsa olabilir diyor cross reference
  • Ngk kendini kanıtlamış bir bujidir bir fark yaratacağını sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Ben her zaman aracın direkt orijinal parçalarının kullanılmasından yanayım.Bosch ngk vb. vb. belki bujide filtrelerde kendini göstermiş markalar olabilir ama ne bileyim ben direkt olarak aracın kendi orijinal parçalarını kullanırım her zaman.

2 gün önce bakıma gittim sanayiye önce hyundai servisinden orijinal parçaları aldım arabanın yağını boşalttık yağ filtresinin orada yağ kaçağı vardı usta baktı önce ki bakımda babam yan sanayi taktırmış conta sıcağa dayanamamış ondan akıtmış buradan yağ dedi.

Baktık benim aldığım yeni yağ filtresi olmuyor arabada yok servis uzakta.Yan taraftan yan sanayi yağ filtresi aldım.Topladık arabayı ustaya dedim ben bir servise kadar gidip geliyom yağ filtresini doğrusuyla değiştirip geldim ustanın yanına yeni aldığım yan sanayi filtreyi attım çöpe orijinalini taktırdım.

aynen öyle 15 yıllık aracımda hala orjinal parça kullanıyorum

• Aracın şu an daha gitmediğine emin misin? Buji değişimi performansı çok etkiler ve farketmeden biraz daha gazlamış olabilirsiniz. Benzinle kullanıyorsanız çok bişey değişmeyebilir bir şartla; buji ömrü 30-35,000 km değil 600-700 saattir. Bu aralığa uyarsanız ortalama bir tüketim/performans alırsınız. Fakat lpg varsa işler değişir çünkü lpg sanılanın aksine daha zor tutuşur ve ciddi derecede bujiyi ısıtır. Hem daha iyi yanma sağlayıp hem daha dayanıklı bujiye ihtiyaç duyulur. Ngk bu konuda neredeyse rakipsizdir. Üzerine BMW Audi yazılan orijinalleri de zaten kendisi üretmektedir.
    Orjinalini 45 liraya aldığınız bujilerinizin Ngk iridium karşılığı 120 liradır ki buradaki fark bile etkisini kanıtlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagun@ -- 22 Ekim 2017; 18:0:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.