Şimdi Ara

Aracınızın yıllık maliyeti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
4
Favori
3.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

80 lira muayene
    3500 lira yakıt
    1500 lira bakım ve ufak masraflar
    100 lira yıkama (genelde özdilekte bedava yıkatırım)
    650 lira vergi
    200 lira sigorta
    300 lastik ( 3 yılda değişiyorum)

6330

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 11 Şubat 2014; 11:47:20 >
  • Alfa Romeo 156,

3500 yakıt
    101 vergi
    250 sigorta
    110 periyodik senelik bakım
    175 lastik (700/4 yıl)
    114 ıvır zıvır desek

4500 TL toplam.

Değermi?

Kesinlikle...
  • 2007 grande punto için;

200 yl MTV
    700 tl kasko
    300 tl zorunlu trafik sigortası.
    300 tl yıllık bakım
    100 tl muayene
    120 lastik

yıllık toplam:1720 tl
    aylık 145 tl.
    bunun içinde arabayı yıkama yok, yakıt yok, ceza yok park yok.
    way beaaa!!!
    araç sahibi olmak bu kadar masraflı iken,
    lüks araç sahiplerinin masraflarını düşünemiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

2007 grande punto için;

200 yl MTV
    700 tl kasko
    300 tl zorunlu trafik sigortası.
    300 tl yıllık bakım
    100 tl muayene
    120 lastik

yıllık toplam:1720 tl
    aylık 145 tl.
    bunun içinde arabayı yıkama yok, yakıt yok, ceza yok park yok.
    way beaaa!!!
    araç sahibi olmak bu kadar masraflı iken,
    lüks araç sahiplerinin masraflarını düşünemiyorum bile.

İşte o lüks sahipleri o masrafı hiç düşünmez çünkü onların yerinede biz düşünüyoruz
  • Yıllık yakıtım 5000 tl
    vergi 860
    kasko 1500 tl
    bakımı 400 tl
    ıvır zıvır derken 8000 tl yi bulur.
  • Şahsi aracımın yillik gideri 4 ay önce aldigim bir kararla inanılmaz düştu.

Dizel otm leon varken yıllık giderim

Kasko : 1200 tl
    Bakım : 800 tl
    Aşınan parçalar lastik, balata vs ort : 800 tl
    Trafik : 400 tl
    Mtv 800 tl
    Yıkama otopark : 1500 tl
    Yakıt : 12000 tl
    Aksesuar vs : 500 tl
    Toplam : 18000 tl

Degisiklik sonucunda corolla benzinli otm aldım ve yeni yıllık giderim

Kasko : 1000 tl
    Mtv : 900 tl
    Trafik: 400 tl
    Bakım : 400 tl
    Asılman parçalar : 400 tl
    Yıkama otopark : 600 tl
    Aksesuar : 500 tl
    Yakıt : 4500 tl

Toplam : 8700 tl.

Yıpranan ve dsg olan eski aracımın çıkarabileceği potansiyel harcamalar da hariç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • novinovi kullanıcısına yanıt
    hocam araba tasarruf değil, bir ihtiyaç ve en büyük masraf kapısıdır.
    ama tasarrfusa başka bir şekilde yapsaydınız keşke,
    yok benim işimi görüyor derseniz itiraz etmem, lüks değil ihtiyaç ama çok masraflıdır.
    tasarrufla araç kelimesi aynı cümlede bile geçmemesi gereken kelimelerdir bence. :)
  • quote:

yok benim işimi görüyor derseniz itiraz etmem, lüks değil ihtiyaç ama çok masraflıdır.
    tasarrufla araç kelimesi aynı cümlede bile geçmemesi gereken kelimelerdir bence. :)

iyide hocam biz her ay kenara bir 1000 tl atamıyoruz atıyoruz 10 gün sonra cıvıtıyoruz hadi onu yapalım hadi şunu alalım hadi şuraya gidelim vs vs 3-5 yıl sonra bakıyorum beş kuruş yok kenarda. 2011 mart ayın da arabayı sattım yaklaşık 1.5 yıl araba almadım,toplu taşıma kullandım ama eşe dosta akrabaya gidemedim bayram seyran oluyor arabası olan biri gelecekte bizi alacak büyüklerimize el öpmeye gideceğiz vs vs Tabiki ilk öncelik ihtiyacımızı karşılamak için aldık gerektiği zamanda rahat rahat istediğimiz yere gidiyoruz çok şükür. Şimdi araba olunca e mecburen masrafları bir kenara ayırmadan hesap yapmıyoruz. ne kaldı elimizde ona göre hareket ediyoruz. Yani zorunlu mecburi tasarruf dersek daha doğru olacak sanırım.

• arabayı alalı tam 3 yıl oldu. 2006 clio 1.5 dci sedan. bende 3 yılın (55.000 km)hesabını yaptım. cebimden 3 yılda çıkan para:
    bakım 1200
    mtv 540
    vize sig. 925
    lastik 600
    ağır bak. 2200
    trafik cezası 125
    trafik kazası 2300
    ekstra 600
    yakıt: 13 500 (3 yılda 55 bin km. ortalama yıllık 18 bin km. 18000x0,25 krş:4500 tl)
    toplam: 21,990 tl
    aracın parasını saymazsan 22.000/55.000: km'de 0,40 krş.
    arac 16.600 e maloldu. onunla birlikte 38,600 tl.
    38.600/55.000 km=km'de 0,70 krş.
    sonuç olarak 55,000 km yol için 38.600 tl para çıkmış cebimden.
    bir daha aracım 0,25 krş yakıyor demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

quote:

iyide hocam biz her ay kenara bir 1000 tl atamıyoruz atıyoruz 10 gün sonra cıvıtıyoruz hadi onu yapalım hadi şunu alalım hadi şuraya gidelim vs vs 3-5 yıl sonra bakıyorum beş kuruş yok kenarda. 2011 mart ayın da arabayı sattım yaklaşık 1.5 yıl araba almadım,toplu taşıma kullandım ama eşe dosta akrabaya gidemedim bayram seyran oluyor arabası olan biri gelecekte bizi alacak büyüklerimize el öpmeye gideceğiz vs vs Tabiki ilk öncelik ihtiyacımızı karşılamak için aldık gerektiği zamanda rahat rahat istediğimiz yere gidiyoruz çok şükür. Şimdi araba olunca e mecburen masrafları bir kenara ayırmadan hesap yapmıyoruz. ne kaldı elimizde ona göre hareket ediyoruz. Yani zorunlu mecburi tasarruf dersek daha doğru olacak sanırım.

sizinki istisnai bir durum kendi huyunuzu bildiğiniz için parayı araba yoluyla tutuyorsunuz artı olarakta avantajlarından faydalanıyorsunuz. yoksa araba kesinlikle uzun vadede bir yatırım aracı olamaz 16.500 e aldığım aracım 1 yılını doldurdu ve bana maliyeti şuanda 21000 civarı falan bütün masrafları dahil şuan satsam 17.500 eder 3500lira zarardayım demekki hele birde araç sıfır alındıysa daha büyük zarar söz konusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cashuva

quote:

quote:

sizinki istisnai bir durum kendi huyunuzu bildiğiniz için parayı araba yoluyla tutuyorsunuz artı olarakta avantajlarından faydalanıyorsunuz. yoksa araba kesinlikle uzun vadede bir yatırım aracı olamaz 16.500 e aldığım aracım 1 yılını doldurdu ve bana maliyeti şuanda 21000 civarı falan bütün masrafları dahil şuan satsam 17.500 eder 3500lira zarardayım demekki hele birde araç sıfır alındıysa daha büyük zarar söz konusu.

Sanırım ilk mesajda anlatmak istediğimi siz son mesajda yazmışsınız, Tabiki bir yatırım aracı değil.benim anlatmak istediğm benim gibi tasarruf yapmayı beceremeyenler için,mecburi tasarruf yöntemi. Öbür türlü ne para birikiyor nede altında araba kalıyor ikiside yok. Hç olmassa bir yerde ihtiyacı görüyoruz.

• tabiki şuan eliniz altında arabanız kadar nakit paranız var sonuçta zor bir zaman için mantıklısını yapmışsınız. arabanın nimetleri büyük burdan masraflarını konuşunca insan çok diyor ama açıkçası bütçene göre araç alırsanda sıkıntı yaşamaz insanlar
  • 2001 VOLVO S40 1.8 MANUAL

Yakıt : günlük 55 km X 0.22 kr = 4.065 tl lpg (aylık 50 tl benzin = 600 tl benzin ) = 4.665 tl

Kasko : yok

Trafik sigortası : 300 tl (tam hatırlamıyorum)

Vergi : 700 tl

Bakım yaptırmadım henuz ortalama : 500 diyelim

Lastik : 100

Yıkama : 100 tl

Yıllık : 6365 tl / 12 = 530 tl

Ama tuvalete bile arabayla gidiyoruz.
  • yıllık 600 700 litre yakıt harcıyorum bıktım iyice...
  • 9600 yakit
    1400 kasko
    300-400 trafik sigortası
    700-800 bakim
    300-400 yikamasi cilasi carti curtu
    Ve asil bomba vergisi 1192.50 x 2

Valla cok ama helali hosu olsun aygirima

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki yeri burası değil bilemiyorum ama bu konunun bütün mesajlarını okudum ve bazılarında "Kasko" yok.? Neden yaptırlımıyor avantaj ve dezavantajı ne olabilir aslında cevabı çok var ama yaptırmayan arkadaşlar neyi göze alarak yaptırmıyorlar onu merak ettim.
  • bazıları neden yakıtı masraftan kabul ediyor
    sonuçta o aracın amacına hizmet etmesi için o yakıtı içmesi lazım
    kendiniz içtiğiniz suyun yıllık maliyetini hesaplıyor musunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

bazıları neden yakıtı masraftan kabul ediyor
    sonuçta o aracın amacına hizmet etmesi için o yakıtı içmesi lazım
    kendiniz içtiğiniz suyun yıllık maliyetini hesaplıyor musunuz

Sen ekmek 10 lira olsa itiraz etmeyeceksin sanırım... 3-4 yılda arabadan çok yakıta para veriyoruz. Babamızın petrolü yok aslanım.
  • 101 lira vergi
    320 lira sigorta
    1000 lira bakım
    5500 lira yakit

Oyle cok ivir zivir saymiyorum, duz hesap 7000 diyebiliriz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cashuva

quote:

quote:

ev alırsın, altın alırsın, Bireysel Emeklilik Sigortası ödersin, hele hele arsa alırsın, işte bu tasarrfuf, hatta yatırımdır.
    ama asla araba almazsın.
    siz ihtiyaca binayen almışsınız bunda anormal bir durum yok,
    tek anormallik tasarruf amaçlı yaptığınızı söylemenizdir.
    ne bileyim, çok ucuz ve konforsuz, az masraflı araç kullanıp,
    kalan parayı yada her ay belli bir miktarı 1. satırdakilere yatırmanız daha akıllıca olurdu.
    dediğim gibi, araç lüks değil ihtiyaçtır. (belki seçtiğin araç lükse kaçar o ayrı konu)
    kazasız belasız, güle güle kullanınız. :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.