Şimdi Ara

Aracınızın yıllık maliyeti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
4
Favori
3.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayda 2bin km 3 depo mazot 180X3X12ay = 6400 lira yakıt
    2 defa bakım = 1000
    MTV = 900
    Kasko = 2200
    Sigorta = 300
    36 yıkamaX15 = 500

Total 11300

3 yılda bir muayene ve 2 yılda bir lastiği de hesaplamadım daha
  • Harcanan paralar fena

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu harcanan paralara bak ya. Bir de krediyle çekilen paranın faizi var ayrıca sonuçta bayağı iyi de para bağlanıyor bu araçlara. Şu şekilde evi olmayan insanın araba alması akıl karı iş değil. Batırır insanı yani. Düzenini oturtmuş insanlar almalı bence bu ülkede arabayı.

• Çevreme göre aracını her anlamda ekonomik kullanan bir sürücüyüm. Asla gereksiz yere harcama yapmam. Herşeyini kaliteden ödün vermeden uygun zamanları yakalayarak yapmaya çalışırım. Benzini gazı uygun kampanyalı yerlerden alırım, kullanırken yoğun trafiğe girmemek için erken ya da geç saatleri tercih ederim, bakımları mutlaka yetkili serviste yaptırırım -malum garanti şartları için- ama hep indirim günlerine denk getiririm. Kaskoyu sigortayı ihmal etmem ama on yere sorarım en uygununu ararım. Lastik değiştirmem. Kar yağarsa arabayı çıkarmam. Yıkamaya para vermem ya servisten servise ya da kendi imkanlarımla hallederim. Otoparka ücret vermem, otoyol yılda bir iki üç kez o da 20 lirayı geçmez. Yalnız her yıl garanti bir ya da iki trafik cezam olur. Bir onu çözemedim.Bende bir muhasebe yapayım.

Araç 2009 1.2 i20

Yakıt aylık yaklaşık 500 km benzin+LPG ortalama 200 TL yıllık 2400 TL
    Mtv 375 TL
    Kasko 650 TL
    Trafik sigortası 350 TL (bu 15-20 lira oynayabilir tam hatırlayamadım)
    Bakım Hyundai servisleri sagolsun 450 TL
    Lastik değiştirme 0 TL
    Yıkama 0 TL
    Trafik cezaları 200 TL garanti
    Otoyol 20 TL
    Muayene 2 yılda bir 165 yılda düz hesap 80 TL. başkada birşey kalmadı herhalde.

Yıllık 4525/12 = 377 TL.

Fena değilmiş :)

• şimdi isim vermeyeyim ama gelir seviyesi yüksek değilse bazılarınız hakkatten külliyen zararda.
  • yıllık akbil masrafı : 200tl (ogrenci )
    yıllık minibüs/dolmuş masrafı : 200tl
    yıllık taksi masrafı : 500tl

toplamda en fazla 1000tl harcıyorum ulaşıma
  • Vergi = 860
    Kasko = 1250
    Trafik = 450
    Toplam = 2560 TL
    Buna 10 bin liralık çektiğim kredinin aylık taksitleri dahil değil.
    Aldığım güne lanet olsun.
  • Araba falan almiyorum ya bu ne. Bu masraflarin uzerine kaza yapma ihtimalinde servis masrafı ve radar, kırmızı ışık ihlali gibi trafik cezalarini da eklersek k.cımızın rahati için çalıştığımız kazandığımiz parayi arabaya yatiriyoruz demektir.işi gereği araba gerekli olanlar dışındakiler için söylüyorum tabiki.

• 2013:
    215 sigorta
    250 mtv
    80 muayne (1/2)
    Bakım v.s 500 (koltuk kılıfı, ön düzen v.b)
    Ceza 166 tl
    15000x 0.25= 3750 yakıt
    Yıkama otopark 100 tl
    5061 tl gibi bir rakam
    Aracı işim için de kullandığımı düşünürsek fena değil.
    Bu yıl araç değiştirmeyi düşünüyor idim ama bu şartlarda zor...
    99 corolla 1.3 i & LPG

• kasko 1000
    mtv 830
    yıllık bakım 400
    ort benzin 2400
    sigorta 300

5000 tl gibi bi rakam yıllık
  • kasko 660 tl
    sigorta 280 tl
    mtv 100*2 200tl
    lastik masrafı kışlık ve yazlık 1100tl 4 yılda değişim yıla düşen pay 250tl yaklaşık
    bakım masrafı 200tl yaklaşık
    benzin 1600tl civarı (yılda 4500km yapılıyor)

aylık maliyet 270 tl civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashuva -- 11 Şubat 2014; 11:06:35 >
  • 250X12ay = 3000 lira yakıt
    2 Senede 1 bakım = 1000/2=500 lira
    MTV = 850
    Kasko = 1500
    Sigorta = 450
    24 yıkamaX25 = 600
    otopark= 100

7000tl yıllık
    580 aylık
  • arkadaşlar bunca masrafı gördükten sonra acaba arabayı satıp taksiyle gezsem diye düşün müyor musunuz?
    Ben açıkcası araba almak istiyorum (şu an imkan yok ayrı) ama bu rakamlar beni gerçekten korkutuyor.
    Kaskolu bir aracın aylık yakıtsız masrafı en az 250-300 TL yakıtı koy olacak 500 TL .
    500 TL , taksiyle çok hoyratça gezmedikce rahat yeter gibi geliyor haksız mıyım? Trafiği,çilesi,radarı,otoparkı,cezası hiç bişey yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhemir

arkadaşlar bunca masrafı gördükten sonra acaba arabayı satıp taksiyle gezsem diye düşün müyor musunuz?
    Ben açıkcası araba almak istiyorum (şu an imkan yok ayrı) ama bu rakamlar beni gerçekten korkutuyor.
    Kaskolu bir aracın aylık yakıtsız masrafı en az 250-300 TL yakıtı koy olacak 500 TL .
    500 TL , taksiyle çok hoyratça gezmedikce rahat yeter gibi geliyor haksız mıyım? Trafiği,çilesi,radarı,otoparkı,cezası hiç bişey yok..

iyice hesap yapmak gerekiyor bu konularda bütçene göre araç seçmek lazım almadan önce ben işe otobüsle gider gelirim mesela arabam kapıda durur akşamları yada izin günümde gezerim tek başına arabayla işe gitsem 8tl yakıt tüketimim var ben 4 liraya gidip geliyorum ve hava almış oluyorum hareket halinde oluyorum birde park derdi trafikteki saygısız insanlarla uğraşmamış oluyorsunuz ankaradayım bu arada

• cashuva C kullanıcısına yanıt
    ben de Ankaradayım da zaten araba alma ihtiyacım biraz da bu şehir yüzünden doğuyor..
    Arkadaş arabayla 15-20 dk lık yolu akşam saat 10 dan sonra minimum 1.5 saatte alabiliyorum. (misal Dikmen-Yenimahalle).
    Ama bu parasızlıkta birisi araba hediye etse bile açıkcası bu masraflar yüzünden düşünürüm arabayı kullanıp kullanmamayı?
    tamam eve gelir fazladan 2-3 bin lira o zaman almaman veya kullanmaman biraz abes kaçar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhemir

ben de Ankaradayım da zaten araba alma ihtiyacım biraz da bu şehir yüzünden doğuyor..
    Arkadaş arabayla 15-20 dk lık yolu akşam saat 10 dan sonra minimum 1.5 saatte alabiliyorum. (misal Dikmen-Yenimahalle).
    Ama bu parasızlıkta birisi araba hediye etse bile açıkcası bu masraflar yüzünden düşünürüm arabayı kullanıp kullanmamayı?
    tamam eve gelir fazladan 2-3 bin lira o zaman almaman veya kullanmaman biraz abes kaçar...

bende gece bi yerlere gitmekten dolayı zorlayıp kendimi aldım zaten ya 12de arkadaştan dönücem mesela vasita kalmıyo bende dikmende oturuyorum bu arada.11 yıl fairwaya bindik ailecek aylık masrafı 50lira idi benzin hariç orjinal 103bindeydi 20 yıllık araç :)
  • MTV : 375 TL

Sigorta : 285 TL

Kasko : Yok TL

Yillik Bakim : 220 TL

Yakit :1500 TL

Toplam : 2380 TL

• 200 tl sigorta 390 civarı vergi 150 rutin bakımlar ufak tefek sorunlar 250. Toplamda yakıt hariç yaklaşık 1000 lira kadar.

• Çok net söyliyeyim ben arabayı tasarruf yapabileyim diye aldım, başka türlü kenara beş kuruş koyamıyorum. Belki çok riskli bir tasarruf yöntemi ama olmuyor başka türlü hiç başaramadım. 3-5 sene sonra satarken belki aldığımın biraz altında satacağım ama en azından toplu para olacak elimde. Yılda en fazla 7500 km yapabiliyorum, fazlasına zaman kalmıyor çoğu zaman binanın otoparkında yatıyor. Hafta sonu bir tarafa gidersek o zaman kullanıyorum gittiğim en uzak mesafede 100.km izm.çeşme.izm. yılda bir kez tatil muhabbetine uzun yol. Toplam 7500.geçmez. Mtv vermiyorum, işte bakım ıvır zıvır mutlaka masrafı çıkıyor. Genel anlamda gerçekten zor masraflı bir olay.

5.Yılda 10000.akaryakıt masrafı
    5000.kasko
    2000.bakım
    1750.trf.sig.
    1250.ıvır zıvır
    -----------------------------
    20.000.tl Buda minumum olabilecek rakkam.
    40.000.tl arabanın fiatı. (Mtv ödemiyorum)

5.yılın sonunda arabanın toplam maliyeti kabaca 60-65000.tl bulacak. Satarken bu paraya satabilirmiyim imkansız satamam ama en azından 45.000 tl satarım diye düşünüyorum. İşte ben şahsen 5. yıl bu parayı kenara koyarak biriktiremem. Daha evvel eşimle denedik başaramadık. Şimdi hem ihtiyacımızı karşılıyoruz hemde tasarruf yapmaya çalışıyoruz tabii başarabilirsek ALLAH kaza bela vermesse inşallah.

• Bende parayı yemekten biriktirmeye fırsat bulamıyorum araba almayı düşünüyorum şu bi ay içinde ama bunlar nasıl rakamlar inanılmaz gözüm korktu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.