Şimdi Ara

ARAÇLARDA CNG KULLANIMI HAKKINDA SON GELİŞMELER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
18.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • en büyük sorun yaygın istasyonların olmaması şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

evden dolum ile m3 fiyatı 1,14 tl ye gelir peki bu sistem tertibatı ulkemizde yasal mı?

EPDK NIN SİTESİNDEN

Lisans sahibinden teslim aldığı sıkıştırılmış doğal gazı (CNG) veya sıvılaştırılmış doğal gazı (LNG) kendi ihtiyacı için kullanarak satış faaliyetinde bulunmayan tüzel kişilerin, ilgili mevzuattaki ve diğer mevzuattaki teknik kriterlere uymak ve diğer mevzuattan kaynaklanan izin, ruhsat, onay alma yükümlülüklerini yerine getirmek şartıyla lisans almalarına gerek yoktur.

Yani hattımıza gelen doğalgazı,kendi ihtiyacımızı karşılamak üzere(satış yapmadan) ilgili teknik kriterlere uyarak, (hat projesini ve kompresörün sertifikalarını,eğitimlerini)kullanabiliriz.

1.husus tüzel kişi olacaksınız(evinizde bu sistemi kullanamazsınız) mutlaka işyeri veya fabrika olacak
    2.husus.Ötv. ÖTV''yi yani hattınıza gelen doğalgazın metreküp fiyatı ile cng istasyonlardaki doğalgaz metreküp fiyatı arasında ki tutarı maliyeye beyan usulü bildireceksiniz.
    3.lisans sahibine(iğdaş,vs) uygun projeyi sunacaksınız,gelip 2.bir saat kuracaklar bu saatten araçlarınıza dolum yapacaksınız.
    4.kompresör getirmek yasak değil,uygunsuz izinsiz ve kaçak kullanımı yasak(cezası da çok ağır,en son faturanının 300 katı değerinde usulsüz kullanım cezası var,sonrada maliye filan yakanızda oluyor.
    5.kompresörler ülkemizde satılıyor saatte 1 metreküp dolduranda var 15 metreküp dolduranda var,ortalama bir araa 14 metreküplük tank monte edilir.
    en ucuz kompresör 2500$ başlar hızına göre 25000$ kadar çıkar 50000€ luk kompresör saatte 50 metreküp doldurur(fabrikadaki forkliftler için ideal)
    bu prosedürleri uygularsanız benzine göre aracınızda %65 tasarruf yapmış oluyorsunuz cng kullanarak dizel ve lpg ye göre %35 tasarruf yapıyorsunuz.

SERKAN YILMAZ GASİTALY

• http://www.gasitalyteknik.com/ CNG ile ilgili en son haberler ve teknik bilgiyi bu siteden alabilirsiniz
  • İstanbul Gasitaly Power Center da gerçekleşen volkswagen 1.4 Tsı Jetta CNG montajı . şehir içinde 17 kuruş ,bir depo ile 230 km .

ARAÇLARDA CNG KULLANIMI HAKKINDA SON GELİŞMELER ARAÇLARDA CNG KULLANIMI HAKKINDA SON GELİŞMELER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverado -- 18 Nisan 2014; 12:36:14 >

• Hocam merhaba adanada yaşayan biri olrak bu sistemin dolum istasyonu bulunuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sehrinasiçocugu S kullanıcısına yanıt
    Adana da benim bildiğim henüz istasyon açılmadı,ama bu sene açılacak diye biliyorum,Osmaniyede var
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverado

İstanbul Gasitaly Power Center da gerçekleşen volkswagen 1.4 Tsı Jetta CNG montajı . şehir içinde 17 kuruş ,bir depo ile 230 km .

ARAÇLARDA CNG KULLANIMI HAKKINDA SON GELİŞMELER ARAÇLARDA CNG KULLANIMI HAKKINDA SON GELİŞMELER

Sizin verdiğiniz numaradan konuştum Serkan bey ile Boluda montaj yapıldığından bahsetti, bu işi İstanbulda yaptırmak mümkün değilmi acaba, birde Alibeyköy deki istasyon yangın dolayısı ile kapalıymış. 2500-3000 lira maliyeti göze alıp dönüşümü düşünen arkadaşlara biraz araştırınca bu iş için daha erken fikri hakim oluyor bana öyle oldu en azından. Birde başka bir forumda başka bir markanın CNG dönüşüm kitini taktırıp aracına uyum sorununu çözememesinden dolayı söktüğü bilgisini okudum. Aslında bu cng dönüşümünü yapmış araç sahiplerinden bilgi alabilsek araçları ile uyumu hakkında ve istanbulda bu işi hakkını verip yapan yerlere ulaşabilsek biraz teşvik olacak en azından ben yaptırmayı düşünüyorum. İstanbul için en azından 3-4 tane dolum tesisi olsa bayağı talep olacağı düşüncesindeyim. Bu dönüşümü yapan firmalar sistemlerine yaptıkları yatırım paralelinde istasyon açılması konusunda da yatırım yapmaları lazım bence.

• Arkadaşlar merhaba. Cng ne durumda? Benim sormak istediğim lpg tankımı söktürmeden aynı tank ile cng kullanabilir miyim? Bir de uzun yolda cng dolumu ile ilgili sıkıntı yaşanıyor mu?

• Tekrar bi hort yapayım

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/araclarda-cng-yakiti-kullanimi-yayginlasacak,QgKwiJXawEiByjutKvC47w

ntv'de yeni gelen habere göre yeni mevzuat geçmiş, hayırlı olsun
  • Hortlatalım madem konuyu :) Halen bilgisi olan var mı?

• Bence hiç avantajlı değil. İstasyon bulmak çok zor. Ayrıca bugün bir fiyat gördüm cng 2.30 - lpg 2.67ydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlmostFly

Bence hiç avantajlı değil. İstasyon bulmak çok zor. Ayrıca bugün bir fiyat gördüm cng 2.30 - lpg 2.67ydi.

cng fiyatini dizel yakit ile kiyaslayin.

cunki mazota esdeger bir yakit. yani lpg gibi fazla tuketilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.