Şimdi Ara

araçlarımız avrupadan daha yeni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine Boş konuşuyorsunuz. Yok bilinçli tuketiciymis , yok gözleri doymuş falan sadece görmek istediğinizi görüyorsunuz. Araç satış rakamlarına bakın bizim bir yılda satın aldığımız sıfır araç sayısını adamlar bir ayda satın alıyor. eee hani bizde sıfır araç fazlaydı????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim millet krediyle araba alır 3 sene biner değeri düşer diye yeni araba alır 20-30 bin TL kredi çeker yeni araba alır.
    Yani ömür boyu kredi öder. Kendi aklınca karlıdır bu davranış. Çook yanlış halbuki.

Doğru olan ise; Bir araba 0 km alınır en az 15-20 sene binilir belki daha fazla sonra değiştirilir.
    Benim aracım şu an 10 yaşına giriyor ve an az bir 6-7 sene daha bineceğim. Ne borcum var ne sıkıntım.
  • Size oyle gelmis. Izlediginiz filmler ve belegesellerin cekim yilindan olabilir.
    Gercek rakamlara bakarsaniz Avrupada sifir arac alan sayisini nufusa oranlarsaniz Turkiyeden daha cok.

Fark su, Turkiyede sadece belli bir kesim arac alabiliyor eger cevreniz boyle bir yerse hep yeni arac goruyorsunuz. Obur kesimin ise araci bile yok ama siz buralara gitmediginiz icin orayi gormuyorsunuz. Avrupada ise daha duzgun bir gelir dagilimi var, koydeki adam bile sifir arac alabiliyor.

Rakamlarin gosterdigi bu, iki film izlemek ya da gidip 1-2 turistik sehir gormek insani yaniltiyor. gercekleri rakamlar soyler.
  • bir mal, modası geçti diye bırakılmaz.
    ihtiyacını gördüğü müddet kullanılmaya devam edilir.
    ya da edilmeli.
    bizim 80 lerden hele hele de 90 lardan sonra kimyamız bozuldu.
    muhtemelen bir dengeye oturur.
  • Arkadaslar sadece inanmak istediginiz seye inaniyorsunuz sonra da onu gercek saniyorsunuz.

Almanya nufusu 80 milyon her yil 3 milyon arac satiliyor. Yani 100 kisiden 4u her sene sifir araba aliyor

Turkiye nufus 75 milyon, her yil 800 bin arac satiliyor desek. Yani 100 kisiden 1i sifir arac aliyor.

Turkiyede 1000 kisiye 233 araba dusuyor (tabi buna otobus vs de dahil.)
    Almyan da 1000 kisye 588 araba duyor.

Yani su anda ortalamada bizden daha cok arabay sahipler. Ayrica sifir olarak da bizden yaklasik 4 kat hizda araba degistiriyorlar. Gercekelr bunlar ama hala bazilari ya kardesim Turkler hep sifir arabaya biniyor cok hizli arab geistiriyor bak Avrupada adam eski arabaya biniyor diyorsa at gozluklerinizi cikarin derim.

Sizin yanlis yorumlaminizin en buyuk sebebi gelir dagilimindaki adaletsizlik. Dusuk gelirli insanlari gormuyorsunuz, onlari yok sayiyorsunuz, sadece belli bir kesimin aldigini kullandigini goruyorsunuz saniyorsunuz ki Turkiye ondan ibaret.

• Ben hep diyorum.

Avrupa şu an fakirliğin kıyısında.

Adamlar 10 yıldır büyüyemiyor.

Siz bakmayın bizim ekonomi rakamlarına.

Türkiye'de gizli para var

Altın mı dersin, kaçak mı dersin Türkiye para içinde yüzüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Avrupada metroda falan çoğunun elinde kitap gazete var, bizde son model akıllı telefonlar.

Pariste 1 ay kaldığım sürede thy kuyruğundaki kadar iphone görmedim :)

Kaldığım sitedeki araçların yarıdan fazlası 10 yaş ve üzerindeydi, çoğu da sıfır alınmış araçlar. Çoğu jant kapaklı, görgüsüzlük, gösteriş yok.

Tamamen eğitim, başla açıklaması yok.

Bu linke gore Fransada smartphone orani yuzde 42 iken bizde yuzde 30mus.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_smartphone_penetration

Adamin elinde kitap gazete olmasi cebinde iphone olmadigi anlamina gelmiyor ki.
    Hocam zaten ucaga binip yurtdisina giden adam tabiiki biraz daha gelir kesimi iyi olan kesim. Yani analiz yapmak icin sectiginiz topluluk geneli temsil etmiyor.

Belki bizden cok iphonelari vardir ama sadece gerektigi zaman ceplerinden cikarip kullaniyorlardir bu da olabilir:) Fransizlarin nufusu bize gore bir hayli yasli o yuzden teknolojiye biraz daha yavas adapte olmalari normal olabilir.

• Istatistik önemli bir bilimdir Hacılar.

• almanyadaki ingilterde bi ayda satilan araba buranin 2 3 kati.nas oluyor o is.

• quote:

Orijinalden alıntı: santa FE

almanyadaki ingilterde bi ayda satilan araba buranin 2 3 kati.nas oluyor o is.

Haklısınız. Acaba Avrupa ülkelerinin satış rakamları yurt içi yurt dışı toplam mı veriliyor. Mesela Türkiye'ye ihraç ettiklerini de satış rakamlarına ekliyor mu Seat?

Ya da aşırı fazla araba var da bize eskileri mi rastlıyor çeşitli ekranlarda? Yabancı dili iyi olan birisi bilgilendirse.

İyici karıştı kafam
  • İyi oluyor bizim millete borca girsinlerde sürüne sürüne ödesinler,böyle böyle akıllanırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logan1990 -- 13 Temmuz 2015; 16:31:29 >
  • Cahil cühelanın toplandığı bir konu daha...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Size oyle gelmis. Izlediginiz filmler ve belegesellerin cekim yilindan olabilir.
    Gercek rakamlara bakarsaniz Avrupada sifir arac alan sayisini nufusa oranlarsaniz Turkiyeden daha cok.

Fark su, Turkiyede sadece belli bir kesim arac alabiliyor eger cevreniz boyle bir yerse hep yeni arac goruyorsunuz. Obur kesimin ise araci bile yok ama siz buralara gitmediginiz icin orayi gormuyorsunuz. Avrupada ise daha duzgun bir gelir dagilimi var, koydeki adam bile sifir arac alabiliyor.

Rakamlarin gosterdigi bu, iki film izlemek ya da gidip 1-2 turistik sehir gormek insani yaniltiyor. gercekleri rakamlar soyler.

Bir de şu var; adam kendi ükesinin ürettiği aracı alıp biniyor. Her yıl sıfır araç bile alsa ülke kaybetmiyor. Bizde ise her araç dışarıdan geldiği için satılan her sıfır araba ülkeye zarar.

• Ömrü dolan arabalar bir kısmı bizdeki gibi tamir edilip edilip binilmiyor.Fakir ülkelere satılıyor eskidikçe.Bunuda hesaba katmak lazım

• yok kardesim oyle bisey girin almanyada asgari ucrete bir de araba fiyatlarina satilan arabalara.

• quote:

Orijinalden alıntı: Febr

Cahil cühelanın toplandığı bir konu daha...

cahiliz bilgi verir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Arkadaslar sadece inanmak istediginiz seye inaniyorsunuz sonra da onu gercek saniyorsunuz.

Almanya nufusu 80 milyon her yil 3 milyon arac satiliyor. Yani 100 kisiden 4u her sene sifir araba aliyor

Turkiye nufus 75 milyon, her yil 800 bin arac satiliyor desek. Yani 100 kisiden 1i sifir arac aliyor.

Turkiyede 1000 kisiye 233 araba dusuyor (tabi buna otobus vs de dahil.)
    Almyan da 1000 kisye 588 araba duyor.

Yani su anda ortalamada bizden daha cok arabay sahipler. Ayrica sifir olarak da bizden yaklasik 4 kat hizda araba degistiriyorlar. Gercekelr bunlar ama hala bazilari ya kardesim Turkler hep sifir arabaya biniyor cok hizli arab geistiriyor bak Avrupada adam eski arabaya biniyor diyorsa at gozluklerinizi cikarin derim.

Sizin yanlis yorumlaminizin en buyuk sebebi gelir dagilimindaki adaletsizlik. Dusuk gelirli insanlari gormuyorsunuz, onlari yok sayiyorsunuz, sadece belli bir kesimin aldigini kullandigini goruyorsunuz saniyorsunuz ki Turkiye ondan ibaret.

aynen katılıyorum..

ilave olarak şunu eklemek istiyorum, almanyada bir sürü markanın üretim fabrikası var, bir alman araba almak istediği zaman bizdeki gibi 3-5 seçenek olmuyor, gidiyor fabrika satış noktasına, alıyor eline formu dolduruyor, şu özellik olsun bu özellik olmasın gibi seçimler yapıyor, böylece arabayı normalden ucuza alabiliyor. ayrıca 1-2 yıl kullandıktan sonra aracını fabrikaya iade edip, üstüne fiyat farkını ödeyip aracı sürekli sıfırlayanlar da oluyor.

bi dönem almanyada yaşadım, bu şekilde takılan bir sürü insan görüyordum.

• yok öyle bir şey.

görmesek yedireceksiniz.
  • 75hp 7 kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Ben hep diyorum.

Avrupa şu an fakirliğin kıyısında.

Adamlar 10 yıldır büyüyemiyor.

Siz bakmayın bizim ekonomi rakamlarına.

Türkiye'de gizli para var

Altın mı dersin, kaçak mı dersin Türkiye para içinde yüzüyor.

halka göstermezler.iranlı bir adam gibi yada önüne yatan kişiler görür
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.