Şimdi Ara

araçların kar altında durmasının bir zararı varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
14.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şaka bir tarafa, yazın UV. ışınları , kışın tuz ve birikmiş kar, hemen her zaman nem, vapurda tuzlu su, İstanbul' da kömür bulutu, Ankara' da siyaset buharı ...

Araçlar sandığımızdan daha dayanıklı olsa gerek. Kullanacaksanız temizleyin tabi, onun dışında her gün kar temizlemeye gerek yok bence. Tabi kışın arada bir aracın altına tazikli su vurmak tuz temizliği açısından mantıklı geliyor; diğerleriyse fazla. Mesela aracın üstünde birikmiş kar; çiy ve kırağı' dan daha zararlı değildir diye düşünüyorum. Yaz ve baharda her sabah elde bez aracı kurulayamayız heralde ?

aracın dışının çoğunluk hissesi bende değil, bu fikre alıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grkm

araçların kar altında durmasının bir zararı varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

Kar, aracınızın makoplatik plazma beynine zarar verebilir. Bu yüzden godanilyum potanslarını çapraz, parametrik impulsatörlerle güçlendirmenizi öneriyorum.

• kar kendi kendine erirse 3-5 günde pek bişey olmaz. siz temizlerken, buz kristalleri yüzünden aracınızı kılcal olarak çizmemeye çalışın. güneş çok daha zararlı arabaların boyalarına. ama yinede en güzeli kapalı garaj. sürekli kapalı garajda duran araç çok farkediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheProphecy

Bi zararı olucağını sanmıyorum... Ama pskolojikman arabanın üşüdüğünü sanıp temizliyorum her zaman

bende hergün karını temizleyip 20-30 dakika çalıştırıyorum
    arkamdan kendisi sıcacık evde, beni sokakta bıraktı karın altında düşünmesin diye

• Kar üstünde biraz eriyip buz tutarsa bilindiği üzere su buz olursa hacmi artar. Aracın kaportası hakkında bişey diyemem ama girintilerinde genleşen hacmi artan buza dönen su deformasyona sebep olur (örnek olarak suyun donda boruları patlatması gibi)
  • Bence Ankara ayazında arabayı kar altında bırakmak doğru değil. Çünkü yağan kar havanın ayaza çekmesi sevebi ile bir süre sonra buz oluyor. Aracın üzerinde yapışmış ve erimeyen inatçı bir buz tabakası kalıyor. O yüzden kar yağdığında hava ayaza çekmeden üzerindeki karı temizlerim. Ama eğer gece kar yapmış ve ayazda buza dönüşmüşse yapacak bir şey yok deyip sadece çamları temizleri ve buzların bir an önce erimesi için dua ederim
    Birde şu mesele var geçenlerde yoğun kar yağışı olduğu bir günde arabamın arka sileceğinin kırıldığını farkettim büyük olasılıkla kartopu için malzeme toplayan çocuklar diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

hiç bir sakıncası yok. benimkinin üstündeki kar 2-3 defa devretti bile...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed_ylc

20 liraya ince naylon branda aldım karlı günde geçiriyom arabaya kar yağdığında hiç uğraşmadan kaldırıp depoya koyup yoluma devam ediyorum zaman kaybı yok cam donması yok arabaya zararıda yok komşular benden gördü 3 kişi daha aynısını yapıyor.

kar devam ederse aynı uygulamayı yapmak lazım. Ancak sera etkisi gibi bir etkiyle bu yöntem de zararlı olmasın ?
  • ilk kar yağdığında seyir halindeyseniz ve aracın üzerine yoldan tuz sıçramış ise üzerine yağan karla uzun süre tuz maruziyeti olur, boyaya zararı var. temizken üzerine yağdıysa sorun yok. Ayrıca buz çiziği olmasın diye temizlerken dikkatli olmak lazım.
  • quote:

Kar, aracınızın makoplatik plazma beynine zarar verebilir. Bu yüzden godanilyum potanslarını çapraz, parametrik impulsatörlerle güçlendirmenizi öneriyorum.

neymiş
  • Karın durumuna göre uzun süre kalırsa zarar verebilir, en azından haftada 1 temizlemek iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

quote:

Orijinalden alıntı: speed_ylc

20 liraya ince naylon branda aldım karlı günde geçiriyom arabaya kar yağdığında hiç uğraşmadan kaldırıp depoya koyup yoluma devam ediyorum zaman kaybı yok cam donması yok arabaya zararıda yok komşular benden gördü 3 kişi daha aynısını yapıyor.

kar devam ederse aynı uygulamayı yapmak lazım. Ancak sera etkisi gibi bir etkiyle bu yöntem de zararlı olmasın ?

kardeş ben konyada hep öyle yapıyorum normalde arabaya branda hayatta çekmem güneşte ama, sabah işe giderken çok zaman alıyo sıcak hava olmadığından zararı olmaz heralde yani branda dediysem babamla benim arabaya aldım ikisine 20 tl verdim tavandan aşağıya kadar kaplıyo sadece bu basit bişey yani. fazlada kalın değil defter kabı gibi bişey.

• Aracın üstünde kalması etki etmez yalnız temizleyen arkadaşlar aracınız kirli çamurlu vb ise camları alın ve devam edin yoksa o çamur üstündeki karla gelir ve yere düşene kadar boydan boya çizer tavan kaput vb de hemen fark edilmez genelde yan kapılarda çok olur dikkat edin o yüzden kışın arabyı yıkatmayı donar diye kar yagıncada çoçuklar bodoslama dalar arabana ve çizerler
  • quote:

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.