Şimdi Ara

Araçtan anlayan arkadaşlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Forummeraklisi

1.Nakit alıcam

2.Esnaf yani galericiden alsamda galericiye fiyatımı öldürüp vermem böyle bir prensibim var 44.500₺ alsam bi sene sonra 47500koysam gelen galerici örnek veriyorum 46000₺ verirse veririm suanda zaten aldıgın araç yd döviz birimi insanı zarar ettirmez tam alıncak zaman ama ben dışarıdan da yorum bekliyorum
    Bu prensip kupon araçlar için elbette işe yarayabilir ama f/p araçlarında bildiklerinizi tersten öğretirler. Şu döviz hesabınıza da takıldım. 4,50 den 45 bine aldığınız aracı hem bir yıl kullanıp, hem 5TL kur ile 50,000 e satabilir misiniz pek emin değilim.
  • Finans üzerinde iyiyim zaten . Şu şekilde acıklim peşin alıcagım için faiz oranı vs. krediyle 50.000 ₺ gelme gibi birşey söz konusu degil . Döviz içinde dedigimi yanlış anlattım demek istedigim param boşta durucagına bi araç alırım kullanır 1.sene sonra satarım şuanda döviz ve araç fiyatları düşmüyor . Tabikide döviz daha avantajlı ama artık borcsuz alabilecegimi farkettim :)
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Sorun var heralde cevap yazamıyorum neyse siz aldıysanız beni anlarsınız sizce 3 senede 90.000 km cokmu yani seneye 98-100.000 km arasında satarken sizce zarar ettirir mi ? Şahsi fikrinizi merak ediyorum ben 45 alıcam makul oldugunu düşünüyorum
  • Arkadaşım araç alıp satıyor 2015 model style i20 75000 km de 49.500 e aldı 52 ye satarım diyordu arayan bile pek yok bir kaç arayan kiside km cok falan demis eger 1 yıla satacaksanız işiniz zor.Bizim burada şirket araçları kasisde gaz kesmiyor ve altlarını sağlam şekilde vuruyorlar alıcağınız aracın altına iyi bakın gecenlerde focus kasisten 10 mt sonra bozulmuş ne oldu falan derken kasise vurdu stop etti dediler ve araçtaki elaman kravatlı beyaz gömlekliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sorun var heralde cevap yazamıyorum neyse siz aldıysanız beni anlarsınız sizce 3 senede 90.000 km cokmu yani seneye 98-100.000 km arasında satarken sizce zarar ettirir mi ? Şahsi fikrinizi merak ediyorum ben 45 alıcam makul oldugunu düşünüyorum
    Bu bütçe ile alınabilecek arabaların başında gelir symbol. İlerde zarar ettirmez , neden dersen model yüksek ve km çok abartılı değil. Km düşük istersen üste 3-4 daha koyman gerekir. Ayrıca dizel ve 90 hp olması avantaj.
  • Forummeraklisi F kullanıcısına yanıt
    Yıllık yakıtı, vergisi, sigortası, bakımı, muhtemel ihtiyaç olacak olan aküsü, lastiği ve bir yıl daha yaşlanmış ve kmsi artmış veya kaza yapmış hatta kasası yeni modelde değişmiş aracın yıpranma payı riskleri ile bence mümkün değil, net %15 TL’de, ya da döviz kuruna bağlı olarak minimum 12-17 aralığında döviz ile kazanmak mümkünken bir otomobili yatırım olarak görmek biraz fazla iyimserlik.

Biriktiremiyorum, yüklü taksitler ödeyebilir ve 1 yılda bitiririm diyenlere sözüm yok ama nakit paranızı kar beklentisi ile böyle bir şeye yatırmak hiç mantıklı değil.

Otomobil yaşamınıza konfor sağlayan bir eşyadır ve bunun için alınır.

Adamlarda bin tane symbol var ondan söküp ona takıp toplama araç satıyorlar arkası başka önü başka araçlar bile dolu piyasada. Bu fiyatlarda ticari araç almak daha mantıklı bence.
  • Tanıdığım birisi bana 2013 yılında şöyle birşey anlatmıştı;

Araç (doblo) yılda 20.000km yol yapıyor. İlk 10.000'de yetkili servise götürüp servisini yaptırıyorlar, ikinci 10.000 için bakımı kendileri yapıyor yada sanayiye götürüyorlar. Muayeneye girmeden önce 10.000km düşürüyorlar. Böylece yılda 10.000km yapmış gibi görünüyor ve yetkili servis bakımlı görünüyor araç.

Bunu duyduktan sonra o aracı kaç kişinin, nasıl kullanmış olduğunu düşünmeme bile gerek kalmıyor. Şirket araçlarından uzak durmak gerek bence.
  • Fikrinize saygı duyuyorum . Otomobil yaşamınıza konfor sağlayan bir eşyadır Bundada hem fikirim sadece alıp satan arkadaslar vardır Onlara danışmak amacım yoksa bende finanscıyım döviz + larını biliyorum merak etmeyin hakkımızda hayırlısı

• SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Ekspertiz konusunda sorunum yok detaylı 501 nokta yaptırıcam sorun yok

• Antor kullanıcısına yanıt
    Alıcagım firma öyle dandik bi firma degil ki bu ihtimal her araçlarda var hergün alıp satan kişileri görüyorum içindeyim az cok ama sanayi agzını sevmiyoe burda biligili arkadaslara sormak istedim yoksa burdaki insanları görseniz 2 el almazsınoz

• III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Fikriniz için teşekkürler yarın sabah bi gidip bakalım :)

Bu işi bahsettiğiniz şekilde yapan arkadaşlarım var, onlar ilanların yayınlanma tarihlerine hatta dakikasına göre rahat satabilecekleri araçları süzerek ilan verildiği an arayıp satıcının o anki mali durumundan faydalanarak ucuza alıp piyasa fiyatlarından en kısa sürede satıyorlar.

Bu şekilde bakarsak bu ticarettir ve eğer becerebilirseniz aynı zamanda biraz da şansınız yardım ederse iyi paralar kazanabilirsiniz.

Konuya yazdığınız açılış mesajında bu fikri şahsen ben hissetmedim eleştirel ve ikaz edici şekilde yanıtlama sebebim budur.

• Favori aramalarım acık oldugu için düşen ilan direk bildirim geliyor . Doğrudur ben arkadaslarıma cok buldum ve pazarlıkta gercekten iyiyimdir lafın özü direk al sat düşünmüyorum sadece suanda deger kaybettirmemesi önemli . Yaptıkları iş zor degil herşeyi paylaşmak istemedim benim merakım diger arkadasların buna benzer fikri nelerdir fikriniz içinde teşekkür ederim

• quote:

Tek gördügüm mantıklı yani ne cıkarsa cıksın km yapıyor diye bakım görüyor birde kdv icin faturalı olunca gecmişi belli bir araçta oluyor ama ? Pekş sizce 3 yaş 90.000km bir araç mantıklımı ama servis bakımlı piyasa aracı ve 1parca lokal boyalı
    90 bin kmnin tamaminin sehir icinde yapildigini unutmayalim lutfen.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.