|
Araçtan gelen uğultu sesi Rulman veya Lastik ? (2. sayfa)

-
-
Benim aracımda da bir uğultu var 90 - 120 km/h hızlarda çok belirgin vitesi boşa attığımda daha da çok duyuluyor ön iki aks bilyası değişti ancak halen uğultu devam ediyor lastiklerim yaklaşık 80 bin km yol yaptı lastiktenmidir ? Şanzımandan olacağını sanmam çünkü vites boştayken ses devam ediyor. ( Lastikler bridgestone B330 ) -
Otomobilin ön tarafından inanılmaz bir uğultu geliyor, Garantiden 2.defa tekerlek bilyası değiştirildi, çoğu Volvo’da aynı sorun var ama kimse farkında değil, araçtan soğudum!
Garantiniz yoksa rotçuya bastırabilirsiniz!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben Peugeot aracım için aynı sıkıntıyı yazmıştım ama V40, S60 gibi ince yanak 17" jantlı modellerde de bu sesi 60 km/h itibaren duyuyorum. Lastik ve jant sert süspansiyon ile birleşince dediğiniz gibi belli hızdan sonra ciddi uğultu yapıyor ama benim dışımda yakınımda kimse şikayet etmiyor, farkında değiller belki de dediğiniz gibi.quote:
Orijinalden alıntı: evil2302
Otomobilin ön tarafından inanılmaz bir uğultu geliyor, Garantiden 2.defa tekerlek bilyası değiştirildi, çoğu Volvo’da aynı sorun var ama kimse farkında değil, araçtan soğudum!
Garantiniz yoksa rotçuya bastırabilirsiniz!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
80 bin km? O lastiklerden hemen kurtulmanı tavsiye ederim. Ömrünü nerdeyse ikiye katlamış hocam. Ses değil güvenlik için ciddi sorun.quote:
Orijinalden alıntı: grkadir
Benim aracımda da bir uğultu var 90 - 120 km/h hızlarda çok belirgin vitesi boşa attığımda daha da çok duyuluyor ön iki aks bilyası değişti ancak halen uğultu devam ediyor lastiklerim yaklaşık 80 bin km yol yaptı lastiktenmidir ? Şanzımandan olacağını sanmam çünkü vites boştayken ses devam ediyor. ( Lastikler bridgestone B330 )
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benimde 2004 dacia solenzada aynı sorun olmuştu kaldırıma çıktım lastik yarılmıştı.Değiştik iyi bundan atlattık demiştik halbuki 2 yıl sonra durum ortaya çıktı bu iki yıl içinde 2-3 ayda bir aks tekerlek bilyası bozuluyor yolda giderken bir müddet sonra önce cıv cıv sonra uğultu ses çıkarıyor ileriki günlerde bilya dahada bozulunca bu ses tank gider gibi ses çıkıyor durunca ses kesiliyor hareket halinde oluyor ve bozulmuş bilya hareket edip ısınınca ses çıkarmaya başlıyordu.Usta tekerlek bilyasının bozulmuş olduğu şu yöntemle tesbit etti.Yolda giderken direksiyonu ani sağa sola çevirince ses kesiliyor du.Yada hareket siz dururken portlife kaldırıp tekerleği eliyle hızla çeviriyor gelen sesi dinleyip sesden tesbit ediyordu.Bu iki sene süresince yanılmıyorsam 3 defa sağ 2 defa sol aks bilya devamlı bozuldu değiştik..Her seferin de 50 TL bilya 40 TL işçilik verip bilyayı değiştiriyorduk. Neden bozuluyor bulamadılar en son aks taşıyıcı eğilmiş olduğu söylendi,her usta bu eğriliği göremez.Tornacı ve iyi bir usta bunu bu hafif eğeriliği görür.Aks taşıyıcı döküm olduğu için doğrultmaya çalışırsak kırılabilir dedi tornacı bizde yenisini aradık yan sanayi uymadı.hurdacılar sanayinde bir tane bulduk tornacı buda eğri dedi.En son 2 sene sonra kazalı bir araç daha denk getirdi RABBİM de ondan yüksek bir fiyata alıp taktık sorun düzeldi ondan sonra artık aks tekerlek bilyası arızası yaşamadım.
-
Bende 2016 1.5 dci edc Fluence var araç boşa alsamsa 30 km h den sonra uğultu yapmaya başlıyo ve sağa doğru dönerken ses kesiliyo bunun sebebi ne olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 tane 4 mevsim lastik altim, rot ayari da yaptirdim almisken. Şimdi 90km/h hozdan itibaren vuhuuuuu diye sanki lastige pet şişe surtuyormus gibi ses geliyor.
Sebebi nedendir acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 1 Mart 2025; 20:13:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X