Şimdi Ara

Beyanname ve tahakkuk fişi arasında tutar farkı [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar dostlar, 2 nolu kdv beyannamesini eksik bildirmişiz düzeltme verdik fakat anlatsalar inanmayacağım bir sorunla karşılaştım.

beyannamede gözüken tutar 2.919,12 TL ben de kontrol edip beyannameyi onayladım fakat tahakkuk fişi beyannameyi onaylayınca 2.571,68 TL olarak çıktı.

Bilgisi olanlara sormak istediğim :

Sizce yeniden bir düzeltme verip ardından vergi dairesine gidip dert anlatmaya mı çalışayım nasıl düzeltiriz bu işi bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OdayıKarartanLamba -- 25 Nisan 2024; 9:33:14 >

• Tahakkuk kesildiyse hata olmaması lazım. Toplam tutar gönderilerek fiş kesiliyor. Tahakkuk tarafı ayrı diye biliyorum ayrıca, indiriminiz muafiyetiniz var mı?

Bu tip hatalarda doğrudan gelir idaresi ile konuşun bence. Düzeltme verseniz bile yeni tutar giremeyeceğiniz için düzeltmede farklı işlem görmeyebilir. Hesaplama yapma imkaniniz var mı. Kanuni süre içinde mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim, dün 189'u aradım 45 dakikalık bekleyişin sonunda telefondaki arkadaşa derdimi anlattım. Beyannamedaki tutarla tahakkuk arasında fark çıktığını, ilk defa böyle bir şey ile karşılaştığımı söyledim. Kendileri bana e-beyanname üzerinden bir düzeltme daha vermemi ve düzeleceğini söyledi. Dedikleri gibi de oldu 2. düzeltmeyi verince toplamda 3 beyannamenin tutarı beyan etmemiz gereken 2 nolu kdv ile tuttu. Bu da böyle çözülmüş oldu. Sistemin böyle bir hata vermesi gerçekten şaşırtıcıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OdayıKarartanLamba -- 25 Nisan 2024; 9:32:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.