Şimdi Ara

ARFF memurluğu hakkında bilgi verebilecek olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

ARFF Memurluğu Hakkında Bilgiler

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bünyesinde görev yapan ARFF memurları, havaalanı yangınları, kurtarma ve acil müdahale operasyonlarında kritik bir rol üstlenirler.

Görev ve Sorumluluklar:

• Havaalanı yangınlarının söndürülmesi
    • Uçak kazalarında kurtarma çalışmaları
    • Tehlikeli madde sızıntıları ve patlamalarına müdahale
    • Acil tıbbi yardım sağlama
    • Arama kurtarma faaliyetlerine katılma

Eğitim ve Nitelikler:

ARFF memuru olmak için adayların en az lise veya dengi bir okul diplomasına sahip olmaları ve ilgili bir alanda sertifika veya lisansa sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, iyi bir fiziksel kondisyona ve zorlu çalışma koşullarına dayanıklı olmaları beklenir.

Çalışma Ortamı:

ARFF memurları, havaalanlarında ve diğer acil durum ortamlarında vardiyalı olarak çalışırlar. Görevleri riskli ve stresli olabilir, ancak aynı zamanda tatmin edicidir.

Maaş:

ARFF memurlarının maaşı, deneyimlerine, eğitimlerine ve görev yaptıkları yere göre değişmektedir. [arff memuru maaş] ortalaması, yıllık yaklaşık 35.000 TL'dir. Ancak, [arff memuru maaşı] daha yüksek olabilir veya daha düşük olabilir.

Kariyer Yolu:

ARFF memurları, zamanla kıdemli pozisyonlara terfi edebilirler. Ayrıca, uzmanlık alanlarında ek eğitim ve sertifikalarla kariyerlerini geliştirebilirler.

Önemli Not: Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Güncel ve spesifik bilgiler için lütfen AFAD'ın resmi web sitesini ziyaret edin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sor dostum ARFF memuruyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle işi tavsiye eder misin onu sorayım :) kpss ile yerleşme şansım olduğuna inanıyorum da :)
    bildiğim tek şey havaalanlarındaki itfaiyeciler olduğu. Çalışma saatleri neler ? Bir yerde şöyle bir şey duydum, 1 gün (24 saat) çalışıp, 2 gün (48 saat) tatil. Yani ayda 10 gün çalışıp 20 gün yatış mı :)
  • up up up
  • tavsiye ederim ancak yanlis bildigin bikac sey var havaalani itfaiyesi degil sadece is kolundan biri asil gorevin ucak kazalarinda oncelikli olarak yolcularin tahliyesi kurtarilmasi vs. burasini yatis yeri olarak goruyosan hic secme derim cunku yatan beyinleride uyuyan bi ton adam var burda biz onlardan kurtulmaya calisiyoruz.calisma saatleri havalimanlarina gore degisiklik gosterir kimisi dedigin gibi 24-48 kimisi 12-24 12-48 dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCandlesss -- 27 Ekim 2012; 22:31:44 >
  • Yatış yeri olarak görmüyorum ama şöyle bir şey var; uçak kazası çok sık olan bir şey değil, dolayısıyla normal günde yapmış olduğunuz rutin işler nelerdir ? Bir de önemli olan maaş var. Ne kadar maaş veriliyor. Ne bileyim ikramiyesi falan var mı ?
  • evet haklisin ucak kazasi olmuyor ama hepimizinde istedigi budur degilmi Allah gostermesin,bunu bi asker polis gibi dusun is cikinca yapiyor ama her nobet egitim yapmali ki unutmamali.gunluk rutin isler arac bakim egitim suregelen gunluk islerden ibaret.maas suan icin vergi kesintisiz 2800 civari bu yilbasinda 3000 e yaklasir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARFF memuru olabilmek için Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünden mezun olmak ve erkek olmak gerekiyor.Bu bölüm birkaç tane okulda mevcut ve tamamiyle sınavsız geçişle doluyor.2 yıllık bir okuldan mezun olup 3bin maaşla çalışmak oldukça iyi
  • Aldıkları ücreti duyunca hemen olmak istenen bir meslek dalı gibi ama cidden zor bir eğitim sürecinden geçiyorlar. Ayrıca düzenli olarak da denetlemeye tabiler.https://www.elemanuzman.com/arff-memuru-kimdir-arff-memuru-ne-is-yapar/ Şurda meslek hakkında bilgi verilmiş. İnceleyebilirsiniz. Ancak olmadan bu mesleği seçmeden önce 2 kere düşünmek gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.