Şimdi Ara

Sarhoş olmayacak kadar alkol içmek günah mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sarhoş Olmayacak Kadar Az İçki İçmek Haram mı?

İslamiyet'e göre sarhoşluk veren içkilerin içilmesi haramdır. Ancak az miktarda içki içmenin haram olup olmadığı konusunda farklı görüşler mevcuttur.

Bazı İslam alimleri, sarhoş olmayacak kadar az içki içmenin caiz olduğunu savunur. Bu görüşe göre, içki içmek kişinin iradesini kaybetmesine neden olmadığı sürece yasak değildir.

Diğer alimler ise sarhoş olmayacak kadar az içki içmenin bile haram olduğunu savunur. Bu görüşe göre, içki içmek günahtır ve miktarı ne olursa olsun haramdır.

Hanefi mezhebine göre, sarhoş olmayacak kadar az içki içmek haramdır. Çünkü içkinin azı da çoğu da haramdır.

Şafii mezhebine göre, kişinin iradesini kaybetmeyecek kadar az içki içmesi caizdir. Çünkü sarhoşluk haramdır, içki içmek değil.

Maliki mezhebine göre, sarhoş olmayacak kadar az içki içmek caizdir. Ancak içki içmek mekruhtur ve mümkünse kaçınılmalıdır.

Hanbeli mezhebine göre, sarhoş olmayacak kadar az içki içmek caizdir. Çünkü içkinin azı da çoğu da haram değildir, ancak sarhoşluk haramdır.

Sonuç olarak, sarhoş olmayacak kadar az içki içmenin haram olup olmadığı konusunda farklı görüşler mevcuttur. Bu konudaki en doğru görüşü belirlemek için İslam alimlerine danışılması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynen kardeşim boschalmadıın sürecede zina haram değil zaten
  • Lan olm oyun oynama yemeğini ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gülüncetipsizolanadam -- 27 Mart 2022; 19:33:0 >
  • Ayran neyine yetmedi?
  • içki olayında en temel unsur Allah tarafından yasaklanmış olmasıdır, içilen miktarın azı yada çoğu sarhoş edici bir içeceğin yasak kılınmış olmasını etkilemez.

• Bu ürün sarhoş ediyor diye günah değil mi?

Eğer öyleyse sarhoş olmayacak kadar içsem günaha girmem yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar?
  • NassinGözüm kullanıcısına yanıt

Hocam ayran yoğurt ve sütle hiç aram yok. Rabbimin gücüne gitmesin ama bu ürünler gereksiz.

• "Her sarhoşluk veren şey hamrdır (şarap), her hamr da haramdır" (Müslim, "Eşribe", 10; Ebû Dâvûd, "Eşribe",5; Tirmizi, "Eşribe", 3)

"Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır" (Ebû Davud, "Eşribe", 5; Tirmizî, "Eşribe", 3; Nesâi, Eşribe, 25)

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Hocam bakın sarhoşluk diyor. Kritik kelime o.

1 kadeh şarap insanın bilincinde self kontrolünde -1 etki bile yapmaz.

yani sarhoşluk etkisine hiç bulaşmamış oluyoruz.

• Zina etmeyinede sen abi süreyi vermemiş dersin şimdi
  • sen neyin peşindesin. her sarhoşluk veren içki haramdır her içki de haramdırdan ne anlıyorsun

• 1 kere geliyoruz dünyaya, kafana göre takıl 👍
  • Ya adamlar kefire kımıza bile günah diyor senin sorduğun soru mu  

• NassinGözüm kullanıcısına yanıt

1 kere gelmen haram olduğu gerçeğini değiştirmez ahirette sonsuza kadar kalcan

• quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Ya adamlar kefire kımıza bile günah diyor senin sorduğun soru mu  

haram olan bir şeyi meşrulaştırmaya çalışma!

Biliyorum ama adamın din le alakası yoksa içsin

Haramı helali siz belirlemiyorsunuz. Sarhoş olmadan içmek mantıken sorun olmamalı diye düşünüyorum. En azından ben bu şekilde yorumluyorum.

• her hamr da haramdır diyor ne yorumlamasından bahsediyorsun. sen açık aramaya çalışıyon ama bi akıllı sen misin ayette hadislerde bildirilmiştir. sarhoş etmiyorsa az içmekte sorun yoktur diye nerede yazıyor da kendi kendine yorum yapıyon islam alimleri de az içmek bile haram demiş. tövbe tövbe  

alimlere bakarsak ben haklıyım.

Sarhoş olmayacak kadar alkol içmek günah mıdır?
  • şarap ve keyif verici maddelerin her 1 damlası haramdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.