Şimdi Ara

Arapça bilmeden Osmanlıca

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Türkçe Öğretmenliği 1. sınıftayım Osmanlıca dersimiz sadece 1. sınıfta var ben de Kur'an-ı Kerim okumayı bilmediğim için Arapa bilmiyorum ve Osmanlıca'da biraz zorlanıyorum arkadaşlarıma göre daha yavaş okuyorum zaten dersten geçecek not alsam yeter. Tavsiyeleriniz nelerdir ?

• Osmanlıca öğrenmeye başlamadan önce, "Türkçe öğretmeni adayı" olduğunuz için ana dilinizi düzgün bir şekilde konuşmayı ve yazmayı öğrenmenizi tavsiye ederim.
  • deniz_95 D kullanıcısına yanıt
    Arapça öğrenince Osmanlıca konusunda bir fayda elde edemezsiniz. Osmanlıca dediğimiz olay grmer yapısı yönünden büyük oranda Türkçe'dir. Sadece arapça ve farsça sözcükler bulunur bol miktarda ama Arapça öğrenmek için ciddi çaba sarfedeceğinize arapça sözcükleri öğrenseniz yeterli olur.ü

Bir Arab'a Osmanlıca'yı gösterseniz hiçbirşey anlamaz. Yani bir alakaları yok.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani ne söylemeye çalıştığınızı anlamadım
  • Sürekli tekrar yapmanızı tavsiye ederim.Bir metni defalarca okuyun.Faydasını görürsünüz.Aslında Kur'an okumayı bilenler,harekelerle okumaya alışkın olduklarından Osmanlıca konusunda daha çok sıkıntı çekiyorlar.Hasılı Arapça öğrenmek bu işin püf noktası değil.
  • Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca Cümle
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Rica ederim.Bu kadar sıkıntı yapmayın.Biraz gayretle hallolur gider.
  • Allah razı olsun. Valla baya stresliyim yatay geçiş yapmak istediğim için dersten kalmamam lazım geçer bir not alayım da en azından onun açığını diğer derslerle kapatayım
    Hepimizden inşallah...Osmanlıca konusunda bir sıkıntınız olursa yardımcı olmak isterim.Kolay gelsin.Başarılar diliyorum.
  • Sağ olun.
  • ''Kur'an-ı Kerim okumayı bilmediğim için Arapça bilmiyorum''

Üzülme, Kur'anı Kerim okuyanlar da Arapça bilmiyor.Mesela annem.Diyorum ki 950 yıl yaşayan insanlar varmış.Olur mu öyle şey nerede yazıyor diyorSonra ''boşver'' diyorum tabi.

İşin şakası bir yana sadece dersten geçmek için vize-final dönemlerinde çalışsan yeter,yavaşsan boş zamanlarında pratik yaparsın.Fakat aynı dersin 2. dönem bir üst seviyesi olur.Orada problem yaşamak istemiyorsan, geçsem yeter düşüncesinden kurtulman gerekir.
  • Osmanlıcanın Arapçayla alakası yok.

Osmanlıca bir karmadır.Büyük oranda Türkçedir ama Arap alfabesiyle yazılır .

Lakin Osmanlıcada Türklere özgü Türk harfleri,farslara özgü kaf-ı farisi harfi,Boşnaklara özgü boşnak harfleri bulunur.
  • Şeyhülislam Esad Efendi'nin 1725-32 yılları arasında yazılan Lehcet-ül Lugat isimli sözlüğü

"Amed-i medid ve ahd-i ba'iddir ki daniş-gâh-ı istifadede nihade-i zanu-yı taleb etmekle arzu-yı kesb-i edeb kılıp gerçi irre-i ahen-i berd-i gûşiş-i bî-müzd zerre-i fulad-ı fu'ad-ı infihamı hıred edemeyip şecere bî-semere-i isti'daddan yek-bar-ı imkân intişar-ı nüşare-i asar-ı hayr-ül me'ad as'ab-ı min-hart-ül katad olup ancak piş-nigâh-ı ihvan ve hullanda hem-ayar-ı nühas-ı hassas olan hey'et-i danişveriyi zaharif-i tafazzul ile temviye ve tezyin edip bezm-gâh-ı sühan-gûyanda iksar-ı sersere ile ser-halka-i ihvab-ı hava-ayin olmuş idim."

Osmanlıca bilen biri şunu Türkçeye çevirebilir mi? Acayip merak ettim.
  • bende çok uzun yıllar Arapça ile Osmanlıcayı aynı zannederdim :)

sonradan sadece alfabe olarak kullanıldığını öğrendiğimde şok olmuştum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

bende çok uzun yıllar Arapça ile Osmanlıcayı aynı zannederdim :)

Aslında alfabeleri bile aynı değil.Osmanlı Fars Alfabesi kullanıyordu.
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    bak onu bile yanlış biliyormuşum :)

biz zaten her şeyin en iyisini bildiğimizi zannettiğimizden ancak yıllar sonrası hiçbir şey bilmediğimiz görüyoruz

tabi bundan şahsen ben utanıyorum ama birde utanmadığı halde hala üste çıkmaya çalışanlarımız var ki, işte bunlara hiçbir şey yapılamıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

bende çok uzun yıllar Arapça ile Osmanlıcayı aynı zannederdim :)

Aslında alfabeleri bile aynı değil.Osmanlı Fars Alfabesi kullanıyordu.

Osmanlı'ya Arap diyenler düşünsün onu
  • Arkadaslar sizin fars alfabesi dediginiz sey Arap alfabedini bir iki harf eklemek. Iranlılar arap alfabesini almıs bizde Iranlılardan Arap alfabesini almısız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Arkadaslar sizin fars alfabesi dediginiz sey Arap alfabedini bir iki harf eklemek. Iranlılar arap alfabesini almıs bizde Iranlılardan Arap alfabesini almısız.

2 harf falan fark etmez.Bizim alfabemiz de Latin alfabesi değil Yeni Türk Alfabesi.Çünkü alfabeyi kendi dilimize uyarlamışız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.