Şimdi Ara

Atalarımızın dili Osmanlıca mı yoksa Göktürkçe mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Atalarımızın dili Osmanlıca mı yoksa Göktürkçe mi?

(En Son Oy Tarihi: 17.12.2014)
Giriş
  • Arkadaşlar bu anketi açmamın sebebi buradaki çeşitli kesimlerden bir çok insanın düşüncelerini görmek.
    Merak ediyorum gerçekten ne düşündüğümüzü...

Tartışmaya açık,hakarete-kutuplaşmaya-siyasete kapalı bir konudur.Lütfen düşüncelerimizi düzgün bir biçimde aktaralım.

•  Atalarımızın dili Osmanlıca mı yoksa Göktürkçe mi?
  • Türksen Göktürkçe,Arap kırmasıysan Osmanlıca
  • hepsi

cevap yazmayın, kapansın gitsin bu saçma konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayser -- 9 Aralık 2014; 19:15:48 >
  • Sorulan soruya bak biri İslamiyet öncesi has türk dilimiz birisi İslamiyetten etkilenmiş arapça farsça tturkce karısık dil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 2007 üyesiymiş ufak falan da değildir, ciddiye alsam mı almasam mı bilemedim.
  • Bilinen en eski dilimiz Göktürkçe. Orhun Yazıtları da atalarımızdan kalan metinler.

Elbette Osmanlı Türkçesi de bizim bir dilimizdir. Dil değişken olduğu için zamanla modernleşerek Türkiye Türkçesine dönüştü.

Yorumlamam budur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KÜRTÇE BİR DİL Mİ ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İngilizce.

• Yalnız ikisi de atalarımız dediğin topluluğun kullandığı dillerden

Yoksa bu anket aslında bozkurt/ampulkafa sensoru mu?
  • İkisinin yeri ayrıdır ama günümüzde göktürkçe öğrenmek ne işe yarayabilir,okunmak için tarihten kalan belli bir miktarda metinde yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escherich -- 9 Aralık 2014; 19:07:37 >
  • soru saçma cevaplar daha saçma

atam dediğin kim nereye kadar ne kadar geçmişe bakıyosun

göktürklerin de atası vardı onlardan öncekilerinde dili farklıydı

onlarında atası onlarında atası diye gider,

mağaralara şekil çizmeye kadar gider

böyle boş şeylerle kafanızı yorup kutuplaşmayın

osmanlıca öğrenin göktürkçe öğrenin latince öğrenin zimbavece öğrenin dilin zararı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Where Dead Angels Lie

Türksen Göktürkçe,Arap kırmasıysan Osmanlıca

O zaman şuan Arap kırması bir insansın? Atatürk'te Arapti. Sonuçta osmanlı doğumlu. Mantıksız konuşmayın.

• benim düşüncemin ne olduğunun farkında olduğunu düşünüyorum.Sadece burdaki insanların gerçekten ne düşündüğünü merak ettiğimden soruyorum:)
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Ben ırktan bahsediyorum sen komple bir devleti ele alıyorsun.Senin söylediğin şekilde Abdullah Öcalan`ı falan da Türk sayarsın sen.

Arap kırması olayını da günümüz için söyledim.Kürtlerin Türk olduğunu söyle de azıcık güleyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Where Dead Angels Lie -- 9 Aralık 2014; 19:31:57 >
  • kansavkaplan kullanıcısına yanıt
    Türkçe

• İkiside gereksiz gerek yok bunlarla uğraşıcaklarına daha iyi çocuklara nasıl ingilizce öğretiriz arayışına girseler daha iyi olur tarihe karışmış, gelecekte pratik faydası olmayacak dilleri öğretmenin anlamı yok. Veya çocuklara programla dilleri öğretmeliler avrupada ilkokulda öğretiliyor bunlar 10 yıl sonra artık herşey bunlarla olucak.
  • Osmanlica diye bir dil yoktur. Osmanlica, arapca ve farsca sozcukleri barindiran, arap alfabesi kullanan bir dildir. Su anda yeni turetilen sozcukler haric hala ayni dili latin alfabesinde kullaniyoruz, degisen bir sey yok.

• Lütfen bizim iktidara göre osmanlı atadır gerisi yoktur.
    Ne varsa osmanlı.
  • C) Hiçbiri

• quote:

Orijinalden alıntı: Where Dead Angels Lie

Ben ırktan bahsediyorum sen komple bir devleti ele alıyorsun.Senin söylediğin şekilde Abdullah Öcalan`ı falan da Türk sayarsın sen.

Arap kırması olayını da günümüz için söyledim.Kürtlerin Türk olduğunu söyle de azıcık güleyim.

Hem Osmanlı'ya Arap kırması diyorsun sonrasında Devleti değil ırkı konuşuyoruz diyorsun. Kendini yalanlanak tan başka birşey yapmadın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.