Şimdi Ara

Atalarımızın dili Osmanlıca mı yoksa Göktürkçe mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Atalarımızın dili Osmanlıca mı yoksa Göktürkçe mi?

(En Son Oy Tarihi: 17.12.2014)
Giriş

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

quote:

Orijinalden alıntı: Where Dead Angels Lie

Ben ırktan bahsediyorum sen komple bir devleti ele alıyorsun.Senin söylediğin şekilde Abdullah Öcalan`ı falan da Türk sayarsın sen.

Arap kırması olayını da günümüz için söyledim.Kürtlerin Türk olduğunu söyle de azıcık güleyim.

Hem Osmanlı'ya Arap kırması diyorsun sonrasında Devleti değil ırkı konuşuyoruz diyorsun. Kendini yalanlanak tan başka birşey yapmadın.

Arap kırması diyerek bir ırktan bahsettiğimi zaten belirttim.Bu neyin kafasıdır?Dememin sebebi de Osmanlıca denen dilin Arapça`ya olan benzerliğidir.Anlamak çok mu zor

• osmanlıca diye dil yoktur sadece siyasi olarak verilen isim... kısaca Türkçe dir.
  • Göktürkler atamız. Osmanlı Devleti de Göktürklerin uzantısı başka bir şey değil. Onlarda hali ile atamız.

Göktürklerin kullandığı dil ilerleyen zamanlarda Arap kültürü ile harmanlanınca içine Farsça , İbranice , Arapça karışmış halk arasında osmanlıca denilen aslında temenlinde Türkçe olan dil doğmuş olay bu.

Osmanlıcayı da Göktürk dilini de kullananlar farklı insanlar değil. Bizim soyumuzun ataları. Yani her ikisi arasında bir ayrıntı yapamayız.

Şu beyaz Türkler her ne kadar yok saymaya çalışsa da Göktürklerde olduğu gibi Osmanlı İmparatorluğu da Bizim tarihimizin bir parçası. Türk tarihinde Türkler Arap kültürü ile harmanlanmış bir dönem yaşamıştır bundan kaçamazsınız.

Ha dersen ben koca Osmanlı İmparatorluğunu yok sayıyorum sana "tamam kardeşim" der arkandan başka bir uzuvları ile gülerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 9 Aralık 2014; 20:17:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

quote:

Ben ırktan bahsediyorum sen komple bir devleti ele alıyorsun.Senin söylediğin şekilde Abdullah Öcalan`ı falan da Türk sayarsın sen.

Arap kırması olayını da günümüz için söyledim.Kürtlerin Türk olduğunu söyle de azıcık güleyim.

Hem Osmanlı'ya Arap kırması diyorsun sonrasında Devleti değil ırkı konuşuyoruz diyorsun. Kendini yalanlanak tan başka birşey yapmadın.

Arap kırması diyerek bir ırktan bahsettiğimi zaten belirttim.Bu neyin kafasıdır?Dememin sebebi de Osmanlıca denen dilin Arapça`ya olan benzerliğidir.Anlamak çok mu zor

Türk-sen

Arap Kırması-isen

Bunlarla ırk belli edilir. Sende aynen böyle dedin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.