Şimdi Ara

Aras kargo da yaşadığım 4.000 tl'lik hırsızlık(Ss Eklendi,Twitter Hashtag Ekledin Destek Lütfen) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
860
Cevap
19
Favori
62.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1711 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mikail13

Aras kargoya ve personeline laf eden VATAN hainidir, darbeci veya FETÖCÜDÜR.
    Aras kargo ÇALIYOR ama ÇALIŞIYOR.
    Dik dur eğilme ARAS Türkiye seninle...

Ciddi değilsin dimi troll?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peder '

Düzgün editle şunu ya

Elimden geldiğince hocam çok forum kullanmadım
  • takipteyim. aras kargodan nefret eder oldum..
  • Acaba diyorum bu iş 2014 ten beri mi devam ediyor.

https://forum.donanimhaber.com/aras-kargo-da-hirsizlik--97700543#129936623
  • çok geçmiş olsun hocam. Herkesin başına gelebilir. İnşallah en kısa sürede mağduriyetin giderilir. elimden geldiğince konuyu güncel tutmakta yardımcı olmak isterim
  • Bu iş biraz karışık bence. Öncelikle aşağıdaki konula netleşmeli...

Paketi gönderim için kargoya verirken, içinde cep telefonu olduğunu yazılı olarak beyan ettin mi? Sigorta yaptılar mı? Bunlar önemli...İçinde ne olduğu belli değil ve sigorta + beyan yoksa işin zor ...

Aras Kargo sitesinden 2 bölüm:

Pahada Kıymetli: Cep telefonu ve benzer nitelikteki ürünleriniz “manifesto paketi” içinde taşınmaktadır. (ikinci el cep telefonları, paketi açılıp marka ve model belirlemesi yapıldıktan sonra ve ımeı numarası alındıktan sonra taşınabilir)

Taşıma Güvencesi
    Şartlı taşınabilen kargolar listemizde yer almayan tüm gönderileriniz, ürün bedeli 1000 TL sınırlı olmak kaydı ile Aras Kargo güvencesi altında taşınmaktadır.

Ürün bedeli 1.000 TL ile 10.000 TL arasında olan tüm gönderilerinizi özel taşıma güvencesi altına aldırabilirsiniz.

Taşıma Güvencesi ek hizmetimizden yararlanmak için; gönderinizi kuryemize ya da müşteri temsilcimize teslim ettiğiniz sırada talebinizi ve gönderi içerik bilgisini iletmeniz yeterlidir.

*İçeriği Beyan edilerek sorumluluk belgesi ile taşınması gereken gönderileriniz güvence kapsamı dışındadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Bu iş biraz karışık bence. Öncelikle aşağıdaki konula netleşmeli...

Paketi gönderim için kargoya verirken, içinde cep telefonu olduğunu yazılı olarak beyan ettin mi? Sigorta yaptılar mı? Bunlar önemli...İçinde ne olduğu belli değil ve sigorta + beyan yoksa işin zor ...

Pahada Kıymetli: Cep telefonu ve benzer nitelikteki ürünleriniz “manifesto paketi” içinde taşınmaktadır. (ikinci el cep telefonları, paketi açılıp marka ve model belirlemesi yapıldıktan sonra ve ımeı numarası alındıktan sonra taşınabilir)

Taşıma Güvencesi
    Şartlı taşınabilen kargolar listemizde yer almayan tüm gönderileriniz, ürün bedeli 1000 TL sınırlı olmak kaydı ile Aras Kargo güvencesi altında taşınmaktadır.

Ürün bedeli 1.000 TL ile 10.000 TL arasında olan tüm gönderilerinizi özel taşıma güvencesi altına aldırabilirsiniz.

Taşıma Güvencesi ek hizmetimizden yararlanmak için; gönderinizi kuryemize ya da müşteri temsilcimize teslim ettiğiniz sırada talebinizi ve gönderi içerik bilgisini iletmeniz yeterlidir.

*İçeriği Beyan edilerek sorumluluk belgesi ile taşınması gereken gönderileriniz güvence kapsamı dışındadır.

Aynen hocam bende senin gibi dusunuyorum kargo sirketi mi suclu yoksa gonderici mi suphelerim var bos iphone kutusunu yolla hop ondan sonra tel yoktu icinde de 4000tl lik telefon icin 6000 tl iste olma ihtimali var bencede olmustur demiyorum ama kisi gercekten beyan ettimi imei vs sorgullattimi dediginiz gibi

• up up

şerefsizler

zaten bu aras kargo hep vukuat

• Aras kargo aşırı ciddiyetsiz çalışıyor. Kapı onleri esya dolu kimin baktigi belli degil. Kamera gormeyen yerlerde paketler dolu. Allaha emanet geliyor kagolar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Beyler özetle bi 8k lık hırsızlık var bide bu ikisinide aynı kişi teslim alıyor doğru mu anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordem

Beyler özetle bi 8k lık hırsızlık var bide bu ikisinide aynı kişi teslim alıyor doğru mu anladım

Aynen kamera görüntüleri o şekilde ayrıca bugun yıne eşimi aramışlar cennet kargo kargoyu size teslim etti mi diye sormuşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: yuruyenportakal

quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Bu iş biraz karışık bence. Öncelikle aşağıdaki konula netleşmeli...

Taşıma Güvencesi

Aynen hocam bende senin gibi dusunuyorum kargo sirketi mi suclu yoksa gonderici mi suphelerim var bos iphone kutusunu yolla hop ondan sonra tel yoktu icinde de 4000tl lik telefon icin 6000 tl iste olma ihtimali var bencede olmustur demiyorum ama kisi gercekten beyan ettimi imei vs sorgullattimi dediginiz gibi

Biraz eski mesajlara doğru gidin beyefendi cevapları orda verildi

• Bunda sonra ne olacak hocam şaka gibi gerçekten ama işin çoğunu açığa çıkarmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordem

Bunda sonra ne olacak hocam şaka gibi gerçekten ama işin çoğunu açığa çıkarmışsınız.

İhtarname çekmiştim perşembe günü teslim edilmiş dün ancak bugün takibini yaptığımda tekrar beykoz şubesine teslim edilmiş olarak gözüküyor sanırım cevap verdiler. Birde bugün eşimi aramışlar demişlerki Cennet şubesi size kargonuzu teslim etmiş miydi ya ? Ya böyle bir şey olabilir mi :)
  • Eski bir aras kargo şube müşteri temsilcisi olarak,Kargo teslimatında müşteri kimliğini görerek işlem yapılması gerekmektedir.Kesinlikle 3 şahıslara kargo teslim edilmemesi gerekiyor.Soyisim tutması halinde asıl alıcıyı arıyarak kardeşiniz ablanız babanız vs ye kargonuzu teslim ediyoruz onaylıyormusunuz diye teyid edilmesi gerekiyor.

Bu işin içinde olmadan bu işleri anlamak çok zor arkadaşlar.Bu işte çalışmadan önce ne varya benden alıyor atıyor arabaya gidiyor teslim ediyor mantığındaydım.Bir kargo asıl müşteriye ulaşana kadar minimum 6 araç değişmektedir.
    1.Müşteriden kargo alınır şubeye getirilir.İşlemleri yapılır.
    2.İşlemleri yapılan kargo transfer merkezine gitmesi için akşam tüm kargolarla birlikte tekrardan şube aracına yüklenip transfer merkezine götürülür.
    3.Transfer merkezinde araçtan indirildikten sonra hangi şubeye gidicekse ona bağla Transfer merkezine götürülmesi için tekrardan transfer aracına yüklenir.
    4.Teslimat şubesinin transfer merkezine indikten sonra bu sefer şube aracına yüklenir.
    5.Transferden şube aracına yüklenen kargo şubeye gelince tekrardan aractan indirilir.
    6.Şubeye indirilen kargo bu sefer teslimat arabasına yüklenir ve teslimata çıkarılır.
    Bu işlemlerin hepsinin sisteme kayıtlı olması gerektiği için bu işlemler sırasında kargo el terminali tarafından okutulur.Gördüğünüz gibi bu seneryp en iyi ihtimal bazen uzun mesafelerde araçlar aktarmalı gittiği için daha fazla araç yani el değiştirir.Bu kargo 6 araç değiştiği için her seferinde ek maliyet ek araç olmaması için balık istifi gibi yerleştirilir.Kimse ya bu alinin bu mehmetin kargosu dikkat edelim demez.Üzerinden kırılır etiketi varsa nizami olarak yerleştirilmesi sağlanır en azından bizim şube böyle yapardı.Bu kadar şeyin konumuzla ne alakası var diyeceksiniz şimdi.Bir kargo 6 araç değiştirir ama 30 tanede adamın elinden geçer.

Belliki bir çete var firma içinde belki bir çete değil bir kişi orasını bilemeyiz.Anladğım kadarıyla farklı şubelerden telefonları aynı kişi almış.İhtimal olarak transfer merkezindeki çalışan kaynaklı olabilir.Telefon olduğu belirgin bir şekilde belliyse veya içerikte telefon yazılı ise çalışan kılıklı kişiye alıcı isim soyisim bilgilerini iletir.Teslimat şubesini söyler.Sahte alıcı hemen okişi adına sahte bir kimlik hazırlar ve kargoyu şubeden teslim alır.Şuan farklı bir sektörde çalışıyorum.Bu sektördede sahte kimlik olayı çok oluyor.Sahte kimlik çıkarmak çok zor değil yani anlayacağınız.Şuraya bir tane sahte kimlik örneği atsam kimse anlamaz bile.Çalışanın bunu anlaması imkansız gibi bişey o kargoyu teslim ediyimde devrimden düşsün diye düşünür.Burda gönderici ve teslimat şubesi elemanlarının böyle bir hırsızlık yapacaklarına ihtimal vermiyorum.Sadece işlerini eksik yapmışlar.Kimlik bile istememişler istelerse büyük ihtimalle sahte kimlikte teslimat yapılacaktı.Büyük ihtimalle tutar teslimat şubesine sahte teslimattan dolayı yansıtılacaktır.

Kargo gönderimi yapacağınız zaman iyi bir paketleme yapın 6araç değişsse bile sıkıntı yaratmayacak yani.İçeriğini belli etmeyecek şekilde ambalajlayın.Ürününüzün faturası varsa gönderin kargo düzenlemesi sırasından sisteme girilen bilgilerde irsaliye numarası kargo içerik bilgisi kesinlikle olsun.Bir arkadaş içeriğine değersiz bişey yazdırın demiş kesinlikle yapmayın olduki ürüne zarar geldi kardeşim sen içeriğine ayva yazdırmıssın al şu 5tl yi git şurdan 1kilo ayva al yer der.Özel taşıma güvencesini ekletmenizi tavsiye ederim değerli bir gönderiyse aksi bir durumda elinizi güçlendirir.Şube yönünden baktığınızda şuan kendi içlerinde bir sorgulama yapıyorlardır büyük ihtimalle olayın durumunu araştırıyolardır.Belki bize oyun yapıyolardır diye vb.Ancak kayıtlarda temsilci kimlik görmeden işlem yaptıysa yapcak çokta bişi yok.Eğer Aras kargo içinde böyle bir yapılanma varsa yapması gereken bu çürük elmaları bulup yargıya teslim etmesidir.

Yazı biraz uzun oldu inşallah yardımcı olabilmişimdir.
    Dip not:Yazdığım yazıda aras kargoyu veya çalışanlarını hiç bir şekilde suçlamıyorum.Sadece varsayım,teori,hayal ürünü,ihtimaldir.Bunun sorumlularını bulacak olan aras kargodur.

• quote:

Orijinalden alıntı: WaBoSe

Eski bir aras kargo şube müşteri temsilcisi olarak,Kargo teslimatında müşteri kimliğini görerek işlem yapılması gerekmektedir.Kesinlikle 3 şahıslara kargo teslim edilmemesi gerekiyor.Soyisim tutması halinde asıl alıcıyı arıyarak kardeşiniz ablanız babanız vs ye kargonuzu teslim ediyoruz onaylıyormusunuz diye teyid edilmesi gerekiyor.

Bu işin içinde olmadan bu işleri anlamak çok zor arkadaşlar.Bu işte çalışmadan önce ne varya benden alıyor atıyor arabaya gidiyor teslim ediyor mantığındaydım.Bir kargo asıl müşteriye ulaşana kadar minimum 6 araç değişmektedir.
    1.Müşteriden kargo alınır şubeye getirilir.İşlemleri yapılır.
    2.İşlemleri yapılan kargo transfer merkezine gitmesi için akşam tüm kargolarla birlikte tekrardan şube aracına yüklenip transfer merkezine götürülür.
    3.Transfer merkezinde araçtan indirildikten sonra hangi şubeye gidicekse ona bağla Transfer merkezine götürülmesi için tekrardan transfer aracına yüklenir.
    4.Teslimat şubesinin transfer merkezine indikten sonra bu sefer şube aracına yüklenir.
    5.Transferden şube aracına yüklenen kargo şubeye gelince tekrardan aractan indirilir.
    6.Şubeye indirilen kargo bu sefer teslimat arabasına yüklenir ve teslimata çıkarılır.
    Bu işlemlerin hepsinin sisteme kayıtlı olması gerektiği için bu işlemler sırasında kargo el terminali tarafından okutulur.Gördüğünüz gibi bu seneryp en iyi ihtimal bazen uzun mesafelerde araçlar aktarmalı gittiği için daha fazla araç yani el değiştirir.Bu kargo 6 araç değiştiği için her seferinde ek maliyet ek araç olmaması için balık istifi gibi yerleştirilir.Kimse ya bu alinin bu mehmetin kargosu dikkat edelim demez.Üzerinden kırılır etiketi varsa nizami olarak yerleştirilmesi sağlanır en azından bizim şube böyle yapardı.Bu kadar şeyin konumuzla ne alakası var diyeceksiniz şimdi.Bir kargo 6 araç değiştirir ama 30 tanede adamın elinden geçer.

Belliki bir çete var firma içinde belki bir çete değil bir kişi orasını bilemeyiz.Anladğım kadarıyla farklı şubelerden telefonları aynı kişi almış.İhtimal olarak transfer merkezindeki çalışan kaynaklı olabilir.Telefon olduğu belirgin bir şekilde belliyse veya içerikte telefon yazılı ise çalışan kılıklı kişiye alıcı isim soyisim bilgilerini iletir.Teslimat şubesini söyler.Sahte alıcı hemen okişi adına sahte bir kimlik hazırlar ve kargoyu şubeden teslim alır.Şuan farklı bir sektörde çalışıyorum.Bu sektördede sahte kimlik olayı çok oluyor.Sahte kimlik çıkarmak çok zor değil yani anlayacağınız.Şuraya bir tane sahte kimlik örneği atsam kimse anlamaz bile.Çalışanın bunu anlaması imkansız gibi bişey o kargoyu teslim ediyimde devrimden düşsün diye düşünür.Burda gönderici ve teslimat şubesi elemanlarının böyle bir hırsızlık yapacaklarına ihtimal vermiyorum.Sadece işlerini eksik yapmışlar.Kimlik bile istememişler istelerse büyük ihtimalle sahte kimlikte teslimat yapılacaktı.Büyük ihtimalle tutar teslimat şubesine sahte teslimattan dolayı yansıtılacaktır.

Kargo gönderimi yapacağınız zaman iyi bir paketleme yapın 6araç değişsse bile sıkıntı yaratmayacak yani.İçeriğini belli etmeyecek şekilde ambalajlayın.Ürününüzün faturası varsa gönderin kargo düzenlemesi sırasından sisteme girilen bilgilerde irsaliye numarası kargo içerik bilgisi kesinlikle olsun.Bir arkadaş içeriğine değersiz bişey yazdırın demiş kesinlikle yapmayın olduki ürüne zarar geldi kardeşim sen içeriğine ayva yazdırmıssın al şu 5tl yi git şurdan 1kilo ayva al yer der.Özel taşıma güvencesini ekletmenizi tavsiye ederim değerli bir gönderiyse aksi bir durumda elinizi güçlendirir.Şube yönünden baktığınızda şuan kendi içlerinde bir sorgulama yapıyorlardır büyük ihtimalle olayın durumunu araştırıyolardır.Belki bize oyun yapıyolardır diye vb.Ancak kayıtlarda temsilci kimlik görmeden işlem yaptıysa yapcak çokta bişi yok.Eğer Aras kargo içinde böyle bir yapılanma varsa yapması gereken bu çürük elmaları bulup yargıya teslim etmesidir.

Yazı biraz uzun oldu inşallah yardımcı olabilmişimdir.
    Dip not:Yazdığım yazıda aras kargoyu veya çalışanlarını hiç bir şekilde suçlamıyorum.Sadece varsayım,teori,hayal ürünü,ihtimaldir.Bunun sorumlularını bulacak olan aras kargodur.

Elinize sağlık hocam hariak bir yazı olmuş

Ben kargoyu 2 kutu halinde yaptım yani iphone orjinal kutusu üstüne birde o boyutlara yakın ayakkabı kutusu ve o boş kalan yanlarına poşet kağıt vs sıkıştırdım büyük oldu yani birşey olmasın diye. Şubeye gittiğimde içinde telefon var şişme poşet ve sigorta yapalım dedim. Şişirdiler ancak sigorta olmadığını söylediler okey dedik allahın izniyle gitsin zaten tank gibi yapmışım kutuyu dedim. açtık kutuyu kapadık baktılar telefona falan. Sonra yazdı sisteme işte iphone 7 plus siyah 128 gb diye yolladık(adreste bizim istanbuldaki dükkan) bilemezdik başımıza böyle bir iş gelecek. Hatta dedimki hediye kesinlikle adresine götürün haberi yok gibisinden tamam dediler. Velhasıl kelam kargo gitti banada ""teslim edildi" mesajı geldi. Aradım dedim köftehor aldın telefonu hadi bakalım bana cevabı "ne diyon olm?" oldu dedim böyle böyle beni kandırma gibisinden yok dedi dedim bi git bak bakalım sonrası belli zaten anlatıldığı gibi oldu şimdi burda suç bizde mi aras kargoda mı ? tanzim yapması gerekir mi ?

• Konuyu uste cikarmak adina belki bir yardimimiz olur. Cok cok gecmis olsun

• Dava ne durumda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Camino Del Rio

Dava ne durumda?

Davadan henüz ses seda yok ancak ihtarnameye cevap vermişler pzt. gelecek bakalım.

Bu arada tüm olaylardaki eleman 1 kişi isim adres herşey bulundu görüntülerle uyuşuyor.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.