Abi çok güzel iş ya... Kemiksiz para. Bunun için proje çıktılar. Bir veya birkaç araştırma görevlisi bunun sayesinde bir süre ekmek yedi. Okul buna bütçe buldu bir yerlerden. Okul da ekmek yedi... Birileri uluslararası yayın yaptı. Yayın sayısını arttırdı. Efsane vallaha... Sosyoloji profesörü mü olsam lan? Osur osur ipe diz. Bütçe yarat. Araştırmanı yap. Yat aşağı. Yazarım abi ben. Sorun yok. Bilimsel prosedüre uygun da hareket ederim. Tertemiz iş vallaha. Bunu sorsan ben sana söylerdim yani, pek araştırmaya gerek yoktu. Zeki değil: 2000 yıl önceki yıldız konumlarına göre burçları var. Dünyanın 22.5 derecelik açısı sabit değil. Hafif azalıp artıyor. O yüzden 2000 yıl önce, yılın o tarihindeki gökyüzü ile bugünkü aynı değil. Dolayısı ile burcun aynı değil. Ek olarak, "mars'ın retro etkisi" yok. Marsın yörüngesi de eliptik, dünyanın ki de... Mükemmel elipsler de değil bunlar. Bir noktada iki gezegen de aynı yöne gitse bile, eliptik yörüngelerin doğası gereği, Mars durup geri gidiyormuş gibi gözüküyor. Halbuki Mars geri gitmiyor. No retro found. Dolayısı ile de retro etkisi yok. Dönemin gözle yapılan gözlemlerinden ötürü, Mars bir noktada durup geri gitmeye bağlıyor gibi gözüküyor. Gözleme dayalı bilim yanılıyor. ÇÜNKÜ MARSA DÜNYADAN BAKIYORSUN! DIŞARIDAN DEĞİL. Bu da literatürümüze Mars'ın retro etkisi olarak geçiyor. YOK BÖYLE BİŞİ. Böyle bir şeyin olmadığı da en az 200 yıldır biliniyor. Buna rağmen aksine inanmayı seçiyor. Zeki değil. Dünyaya en büyük yerçekimi etkisi yapan gezeken, bit kadar olsa bile, bize çok yakın olduğu için uydumuz Ay. Gelgitleri yaratıyor. Bir gezegenin dünyaya uygulayabildiği en büyük etki bu. Gezegenlerin ve yıldızların bizim üzerimizde etksinin olması safsatası bilim dışı. Gerçek dışı. Bunlara inananlar da doğal olarak daha az zeki. -------------------------------- Ek olarak da, bunlara inanan ve hayatında yoğun olarak kullanan insanlarda suçu başka şeye atma eğilimi görürsünüz. O suçlu değildir. Dolunay vardır. Ondandır. O suçlu değildir. Mars'ın retro etkisidir. O suçlu değildir. Hiç görmediği atalarında geçmişten gelen bir travmayı üstünde taşıyordur. Ondan başına böyle şeyler geliyordur. O hatalı değil. O başarısız değil. Ne aga bu? Bizlere göre daha narsist bir kişilik. -------------------------------- Evet. Bu kadar. Bu bulgulara erişmek için araştırma yapmanıza gerek yoktu. Bana sorsanız söylerdim. Gerçi bu sonucun çıkacağını siz de biliyordunuz da işte, bütçe tatlı geldi ve yayın kasmak güzel şey akademisyen için. Not: Akademik kariyerini yakmak isteyen sosyolog benzer bir araştırmayı dini inanç sistemleri üzerinde yapsın. Tertemiz afaroz edilir. İşin komiği, sonucun ne çıkacağını da inanan, inanmayan, hepimiz biliyoruz. Sonucun ne çıkacağını şimdiden bilmelerine rağmen, sonuç çıkınca acayip sinirlenip çok güzel linçlerler. Ama bunun bütçesi çok daha kolay bulunur. Çok daha fazla kişiye ekmek yedirir. Çok daha fazla bilimsel makale çıkışını da sağlar. Ancak girişimin başındakini büyük oranda yer. Emekliliğe yürüyen bir profesör başlatsın gözünü seveyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Eylül 2024; 17:34:36 > |
Bildirim