|
Araştırma: Astrolojiye inanan insanlar narsist ve daha az zeki
-
-
"astrolojiye inanan insanların inanmayanlardan daha narsist (özsever) ve daha az zeki olduğu ortaya çıktı." çok doğru zeki adamın fallarla, fal oklarıyla, fallara inana mallarla, medyumlarla, üfürükcülerle işi olmaz. beyni olup da o beyinde akıl/zeka olmayanların inanacağı şeyler bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 30 Kasım 2021; 10:35:14 >
-
"daha az zeki" değil, düz gerizekalı olacak o. politik doğruculuk kastırmak adına lüzumsuz kibarlaşmayalım.
-
The Mentalist dizisini izlemenizi tavsiye ediyorum.
-
vay be, donanımhaber şimdi de astrolojiye bok atmaya başladı, gerçi nvidia kullanmayan ergendirden sonra seviye ne olacaktı?
araştrıma da özenle yapılmış araştırmadır kesin, "evet arkadaşlar üzerimize doğru gelen cruise füzesine sevgi gönderiyoruz"cu tipleri toplayıp normal insanlarla kıyaslamışlardır.
en komiği de, tabi bu hıyarottilerin hiçbirini carl gustav jung gibi kişilere narsist ve düşük iqlu derken göremememiz.
-
Astrolojiye inanan milyonlarca ateist olması ise daha enteresan. Bir insan dine, Tanrıya inanmayıp bunun için görünen kanıt isterken milyarlarca kilometre uzaktaki gezegenlerin hizalanmalarına göre kaderinin tayin edildiğine inanması bence abes. Akrep erkeği çok aldatır, Yenge kadını tam evlenmelik gibi laflar zırvalayan astrodindarlara selam olsun.
-
Astrolojiye inanlar insabların daha düşük IQ sahibi olmaları çok doğal; ne de olsa IQ dediğimiz şey somut bir zeka türü. Yüksek IQ sahibi olan bir insanın düşünme alışkanlığı zaten onu Astrolojiye inanmaktan men edecektir.
Diğer taraftan insanları sahip oldukları IQ seviyesine göre zeki-aptal şeklinde sınıflandırmak çok yanlış. İnsanlık için az sayıda yüksek IQ sahibi birey olması yeterli, fazlasına gerek yok. Dünyanın daha huzurlu bir yer olması için duygusal ve sosyal zekâ zeviyesi yüksek olan insanlara ihtiyacımız var. Şahsen zeki bir insanla arkadaşlık yapmaktansa duyarlı ve ince düşünceli bir insanla arkadaşlık yapmayı tercih ederim, bu tip insanlar benim için daha kıymetliler.
-
Astrolojiye inanmanın duygusallıkla alakası yok. İkincisi zeki olmak duyarsız ya da düşüncesiz biri olmak değildir. Ortalama bir zekaya sahip biri bile astrolojinin uydurma olduğunu pekala anlayabilir. Zeki olmaya gerek yok. Bunlar hak ile batılı ayırt edemeyenlerdir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok haklısınız zeki olmak duyarsız olmak değildir, öyle bişey söylediğimi zannetmiyorum. Duygusal insanlar astrolojiye inanır da demedim; insanları IQ seviyesine göre sınıflandırmanın yanlışlığını söyledim. Astrolojiye inanan insanların da ne bana ne size bir zararı yok bırakın kendi dünyalarında mutlu olsunlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız bize zararları yok fakat kendilerine zararları var. Çünkü hayatlarında kendi kararlarıyla yaptıkları tüm şeylerin bir gezegenin ya da yıldızın hareketleri sayesinde olduğuna inanıyorlar. İşin bir de dini boyutu var ki oraya hiç girmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hızınızı almışken dini boyutunu da söyleyin bari(!) Ne kadar yanlış bulsanız da düşüncelere daha saygılı olmalısınız. Farklı bir araştırma yapılıp yüksek IQ sahibi insanların dini inanç istatistikleriyle düşük IQ sahibi insanların inanç istatistikleri yayınlandığında beklentinizin tam tersi çıkarsa ne diyeceksiniz? Bu yüzden IQ her şey değildir diyorum.
Haberde narsist oldukları da yazılmış. Hiçkimse narsitliği faydalı bir karakter olarak değerlendiremez ama yorumlarda narsist olmalarıyla değil zekâlarıyla dalga geçilmiş. Forumda nasıl bir cinnet hali varsa bu tip agresif yorumlar en popüler oluyor her zaman.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Astrolojiye inanmıyorum, o zaman doğru yoldayım.
-
Astrolojiyi pek önemsemem ama Dünya'yı etkileyebilen her gök cisminin insanlar üzerinde etkisi olmalı. Bu etki astrolojinin bahsettiği gibi: akrep erkeği bir şeymiş de yay böyleymiş düzeyinde değil. Daha basit ve kısa zamanlı etkiler. İq testinin neyi test ettiği ise ayrı bir sorun oluşturuyor bence. Bundan 100 sene sonra: " Gerizekalı atalarımız iq testi diye bir şey kullanmışlar. Bunlar maymunmuş ya." diyeceğinden eminim. Bu kadar yazmam bile narsist olduğumu gösterdi sanırım.:)
Fatih Altaylı o kadar bilimle ilgileniyor bir de üstüne astroloji programı yapıyor, ben de bunu çözemedim :)
Astroloji bilim değildir elbette ve yüzeysel saçma sapan yorumlar olabilir, ama bunlar ciddi araştırmalar değil, karalama propagandası, sözde bilim adı altında yapılan. Din demeye cesareti varmayan astrolojiye takılır.
-
Bir yerlerinizden uyduruyorsunuz, ateistler görmediği şeylere inanmayı redden insan tipleridir. Görmedikleri saçma astrolojiye de inanacak değiller, erkekler zaten genel olarak astrolojiye inanmaz; bayanların insan akıl yapısı hala anlayışımız ötesinde o yüzden onları sallamamak lazım :)
Ayrıca artık bir sürü din ve anti dinler oluştu; ateistler dışında ,deistler , agnostikler , gitgide inanan sayısı azalıyor daha mantıklı din türevleri oluşuyor. Ama genel olarak hepsi görmediği şeye inanmayı reddetmeye odaklıdır, buna mahsuben astrolojiye inanmak da ayrı bir saçmalık!
-
Astrolojiye inanan birini bulduk DH
-
gezegen hareketlerini kendi aşk hayatına bağlayanlardan ne hayır gelir zaten. ha düz dünyacı ha merkür marsla şöyle böyle oldu aşk hayatında şunlar olacak cicim diyenler aynı
-
Astrolojiyle uğraşan veya astrolojiye inanan insanların size zararı yok. Neden bu kadar üstüne düştünüz anlamadım. DH'de böyle bir haberin paylaşılması da tuhaf olmuş. Araştırma gerçeği yansıtmıyor tabii bu benim görüşüm ama merak edenler şuradan astrolojinin kökenine bakabilir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
"astrolojiye inanan insanların inanmayanlardan daha narsist (özsever) ve daha az zeki olduğu ortaya çıktı." çok doğru zeki adamın fallarla, fal oklarıyla, fallara inana mallarla, medyumlarla, üfürükcülerle işi olmaz. beyni olup da o beyinde akıl/zeka olmayanların inanacağı şeyler bunlar.
|
"daha az zeki" değil, düz gerizekalı olacak o. politik doğruculuk kastırmak adına lüzumsuz kibarlaşmayalım.
|
Astrolojiye inanan milyonlarca ateist olması ise daha enteresan. Bir insan dine, Tanrıya inanmayıp bunun için görünen kanıt isterken milyarlarca kilometre uzaktaki gezegenlerin hizalanmalarına göre kaderinin tayin edildiğine inanması bence abes. Akrep erkeği çok aldatır, Yenge kadını tam evlenmelik gibi laflar zırvalayan astrodindarlara selam olsun.
|
Benzer içerikler
- whatsapp kullanıcı adı
- whatsapp profil sözleri kısa
- hepsiburada premium ücreti
- tiktok hesap silme
- instagram algoritma sıfırlama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X