Şimdi Ara

Araştırmacılar gerçek dışı tweet'leri tespit edecek bir algoritma üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Araştırmacılar gerçek dışı tweet'leri tespit edecek bir algoritma üzerinde çalışıyor

Sahip olduğu potansiyel nedeniyle sosyal ağların en güçlüsü ve en etkilisi olarak gösterilen Twitter, zaman zaman gerçekçi olmayan beyanatlara da sahne oluyor.

Bu mesajlar kimi zaman sıradan kullanıcılardan kimi zaman da popüler hesaplardan gelebiliyor. Popüler hesapların kitleleri etkileme kabiliyeti göz önüne alındığında da yalan beyanatlar önemli hale geliyor.

Bu bakımdan Sheffield Üniversitesi araştırmacıları Twitter üzerinde yalan makinesi şeklinde çalışacak bir algoritma geliştiriyor. AB tarafından fonlanan Pheme projesi kapsamında Twitter gönderileri spekülasyon, yanlış bilgi, anlaşmazlık ve dezenformasyon şeklinde kategorilere ayrılıyor. Ek olarak gönderi sahiplerinin ne kadar etkili olduğu da araştırılıyor.  

Algoritma daha sonra tüm kaynakları tarayarak verilen mesajın ne kadar doğru veya yanlış olduğunu anlamaya çalışıyor. Günün sonunda bir dedikodunun doğruluğu sanal kontrol panelinden izlenebiliyor.

Pheme projesi temel anlamda haberleri ulusal ve uluslararası kaynaklardan doğrulayarak kullanıcıya ulaştırmayı hedefliyor. İlerleyen dönemde İsviçre Yayın Kurumu ve Londra Kraliyet Ünviersitesi ile ortak testler yürütülecek ve projenin olgunlaşması sağlanacak.  

Kaynak:http://www.sheffield.ac.uk/news/nr/lie-detector-social-media-sheffield-twitter-facebook-1.354715

• Öncelikle sahte hesaplar için bir şeyler yapsınlar. Bildiğin çöplüğe döndü. Özellikle de bizdeki malum siyasi partinin trolleri iyice işin cılkını çıkarttı.

• Örneğin 50 bin takipçisi olup, aynı zamanda 50 bin kişiyi takip edenler direk uçurulsun. Bir insan 50 bin kişinin yazdığını nasıl okur yahu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

Örneğin 50 bin takipçisi olup, aynı zamanda 50 bin kişiyi takip edenler direk uçurulsun. Bir insan 50 bin kişinin yazdığını nasıl okur yahu?

Kesinlikle sınırlama olmalı takip sayısında. 500 iyi bir rakam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu twitter'a ısınamadım gitti.

• Çok lazımdı..Tühh Ne Yapsak Acaba..

• quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

Örneğin 50 bin takipçisi olup, aynı zamanda 50 bin kişiyi takip edenler direk uçurulsun. Bir insan 50 bin kişinin yazdığını nasıl okur yahu?

On yuz bin milyon kisi takip edip bir o kadar uyduruk takipcisi olunca populer olacagini sananlar var malesef. Ben 100 kisiyi takip ediyorum. 100unun yazdiklarina yetisemiyorum cogunlukla.
    Takip ettigi kisi sayisi/attigi tiwit/takipci sayisi gibi parametrelerden olusan bir sistemle takipci sayisini sinirlayabilirler. Boylece gereksiz kalabaliktan kurtulmus olur tiwitter.
    Tabiki boyle birsey yapmak islerine gelir mi? Sanmiyorum. Cunku kullanici demek para demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kanuni meseleler hariç insanların yalan söylemesi bir haktır, kimse birine yalan söylediği yanlış bilgi verdiği için yaptırımda bulunamaz. Bunu ancak devlet resmi beyanlardaki yanlış ve yalan ifadelerde cezalandırabilir, engelleyebilir, eğer birine iftira atma durumu yoksa yalan da olsa insanlar düşüncelerini ve yanlış bilgilerini ifade edip paylaşmakta özgürdür.
  • Şu twitter'a da ısınamadım gitti...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.