Şimdi Ara

ArcaniA (2010) [ANA KONU] (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
1
Favori
38.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben biraz dikkat ettim haritada kapalı yerlerde ise görev orayı gezmen lazım sonra gözüküyor ama bunu da questleri okuyarak yapman lazım ayrıntıları orda var.bazılarında hiç bir bilgi verilmesede coğunda yol tarifi sayılacak bilgi var.yine de cok saçma olmuşş arkadaşş.bir çaresi olmalı bunun
    yoksa oyun güzel yani rpg unsurları ön planda taktikklere bittim hele light acıorum mesele light blast adamlara vuruyorum adam sabitleniyor.cekiorumm dayıı zırhıı dalıyorum ben diyim 1000 sende 10000^^ bide hard da takılın kesinlikle zevkine doyum olmuyor
  • Benim sorumun cevabını bilen çıkmadı herhalde, bari oyunu crackli kullanırken sorun yaşamayacağımız bir patch var mı diye sorayım
  • arkdaşlar bu haritada gitmediğimiz yerlerde olan yani hala karanlık olan yerlerdeki questler gözükmüyor.illa oraya gidip karanlık olan yeri açmak gerekiyor.bunun bir çözümü yok mu oyun bug u mu yoksa oyunun kendi yapısı mı?
  • Bir arkadaş sormuştu forumda hızlı koşma var mı yok mu diye.aklımda kalmış bende yeni yeni başladığım için oyuna aklımda kalanları cevaplıyorum.hızlı koşma bir tuşa basarak yani kendi içerisinde olan yok fakat bir taş mı diyim scroll mu diyim artık öle bir scroll var.1 tane alıyorsun sürekli kullanabiliyorsun onu bastığın zaman adamın 15_20 sn hızlı koşuyor.bittikden sonra 30 sn içinde geri doluyor.foto koyuyorum işaretledim scrolu.
    http://img194.imageshack.us/img194/3228/aaaa0.jpg

bende merak ettiklerimi buraya yazıyorum bilen arkaşlar ltfn cevaplayın.bu craftı anlayabilen var mı ?item craftı çözemedim hala

• ewet beyler oyunu bitiren yok mu?ölü toprağı serildi herkese

oyunun sonunda çok süpriz oluyor mu? devamı çıkar mı? spoiler vermeden dökün bakalım

geçenlerde gothic4 almaya diye gittik media markt'a spinter cell conviction aldım geldim adam olmaz benden.

conviction oynamayanlara tavsiye ederim.son pacth i kendi otomatik güncelliyor.bence double agent'tan güzel olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat9

Bir arkadaş sormuştu forumda hızlı koşma var mı yok mu diye.aklımda kalmış bende yeni yeni başladığım için oyuna aklımda kalanları cevaplıyorum.hızlı koşma bir tuşa basarak yani kendi içerisinde olan yok fakat bir taş mı diyim scroll mu diyim artık öle bir scroll var.1 tane alıyorsun sürekli kullanabiliyorsun onu bastığın zaman adamın 15_20 sn hızlı koşuyor.bittikden sonra 30 sn içinde geri doluyor.foto koyuyorum işaretledim scrolu.
    http://img194.imageshack.us/img194/3228/aaaa0.jpg

bende merak ettiklerimi buraya yazıyorum bilen arkaşlar ltfn cevaplayın.bu craftı anlayabilen var mı ?item craftı çözemedim hala

onu iteme craft yapmadım ben direk 6 daysa mesela 6 ya basınca hızlı koşuyor belli bi süre, yani craft yapılmıyor sanırım

quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

ewet beyler oyunu bitiren yok mu?ölü toprağı serildi herkese

oyunun sonunda çok süpriz oluyor mu? devamı çıkar mı? spoiler vermeden dökün bakalım

geçenlerde gothic4 almaya diye gittik media markt'a spinter cell conviction aldım geldim adam olmaz benden.

conviction oynamayanlara tavsiye ederim.son pacth i kendi otomatik güncelliyor.bence double agent'tan güzel olmuş.

ben tapınağı bulmuş gerekli itemi almıştım sonrasını oynayamadım, sonlarında hikaye güzelleşiyor

• herkes gothic4 için aynı şeyi söylüyor.biraz sabırlı olursan oyun güzelleşiyormuş.
  • ya ben oyunun sanırım 2.bölümünde takıldım kaldım...kale var orada bazı görevler falan aldım...birbirine çok yakın olarak sahile bakan kısmda 2 görev var...birinde bir adam var yanına gidiyorum ama hiç bir şey olmuyor..adamın hemen sağ tarafoında bir eve girmem gerekiyor ama evin kapısı kilitli..daha sonra kaleden çıkıyorum(hatta kalenin çıkışında teleport falan var ) 4 tane mağara var ama oraların kapılarıda kilitli..ne yapmak gerekiyor anlayamadım bir türlü..hatırlyan varmı acaba o bölümü ?
  • quote:

herkes gothic4 için aynı şeyi söylüyor.biraz sabırlı olursan oyun güzelleşiyormuş.

Aynen oyun ilk başlarda biraz keşke bu böle olsaydı şu şöle olsaydı dedirrtiyor ama ilerledikce biraz zevkini alıyorsunuz.o değilde hala ilaç falan cıkmadı mı orjinal oyun almayanlara özel ? bende grafik sorunu hala devam ediyor cok kasıyor oyun.ekran kartımın iyi olmasına rağmen.nasıl bir grafik motoru kullandılar ayıkamadım ki ben ona.
  • OYUN FENA SARDI =)

• En sonunuda Gothic4 ewet paranın gözü gör olsun. parayı kıyıp oyunu aldım.

İlk İzlenimlerim.

a.oyunu install etmeden uptade ne kadar zamanda bir sorayım sorusuna günlük derseniz.hemen oyunun yamasını indiriyor.

b. neyse sistemim yüzümü güldürdü. gothic4 shodaw ayarları ultrada diğer ayarlar high da 1600*1050 çözünürlükte mükemmel bir oynanış veriyor.1900*1080 de denedim ondada sorun olmadı ama, oyundaki bir eksiklik gözüme çarptı.oda V-SYNC menülerden bulamadım.oyuna koymamışlar.oyun zaten open world bir oyun.v-sync ile daha da kasmayalım sistemleri dediler...

c. oynanış gerçekten rahat, inventory seçeneklerinde mouse ile yaparken.oyunda xbox 360 kol desteği mevcut.menülere ulaşmada da sorun yok.xbox 360 koluyla rahat rahat oynayabilirsiniz.

ç. gökyabgu üstadın dediği gibi oyun aşırımı kolay yoksa ben mi çok kalibliyetliym dedirtiyor. esasında güzel bir özellik.kişinin öz güvenini arttırıyor
    o yüzden oyuna hard da başlayabilirsiniz.

d. oyun görev alma sistemi bana nedense diablo 2 yi hatırlattı.görev vercek yada görevi bitirdikten sonra konuşacağınız kişilerin tepesinde ünle işareti yanıyor.size sadece oraya kadar zahmet edip gitmek kalıyor. dialog sistemide tam bir facia,hani derler ya,laf olsun diye konuşma. oyundaki dialog sistemide aynı olmuş. laf olsun beri gelsin işte yapımcılar iki boş muhabbeet yapın. nede olsa RPG demişler herhalde

e.oyunda daha bug a rastlamadım. şimdilik iyi gidiyor. yaratıklar ne o kadar salak ne de süper akıllı.orta halli yaratık zekası mevcut.idare eder. vuruş hissi fena değil kan effectleri bile yapmışlar.yani özetle oynanış güzel denebilir. daha kötü oyunları da gördük.büyüler ve silahlar arası hızlı geçiş yapıp.güzel kombineler sizleri bekliyor.

ok yay kullanma cidden güzel olmuş. belki diğer rpg oyunlarına da bu sistem oturtulabilir.tam kafamdaki bir atış şekli yaratmış yapımcılar. o bakımdan yay kullanma sistemi güzel olmuş.oyuna sizi daha ısındırıyor. ewet arkadaşlar 89 Tl. almak yada almamak işte bütün mesele bu....

• skill re stat var mı acaba oyunda karşılaştınız mı öle bişeyle?
  • skill re stat.biraz daha açık yazsan anlamadım.

skill ağaçı son derece basit yapılmış.zaten başlarda her skill'e puan veremiyorsunuz.bazı skiller kapalı.daha sonra açılacak.bir passive birde active skillleriniz var.her level up'da 3 puan skillerinize verebiliyorsunuz.
  • quote:

skill re stat.biraz daha açık yazsan anlamadım.

skill ağaçı son derece basit yapılmış.zaten başlarda her skill'e puan veremiyorsunuz.bazı skiller kapalı.daha sonra açılacak.bir passive birde active skillleriniz var.her level up'da 3 puan skillerinize verebiliyorsunuz.

yani şimdi skilleri level aldıkca veriyoruz peki skilleri verdikden sonra tekrardan sıfırlama ihtimalimiz var mı?
  • skilleri verdikten sonra save kutusu var.ona basarsan artık değiştiremiyon.undo seçeneği geri alıyor.ancak 3 skill puanını geri alırsın.baştan hepsini vermiyor
  • quote:

skilleri verdikten sonra save kutusu var.ona basarsan artık değiştiremiyon.undo seçeneği geri alıyor.ancak 3 skill puanını geri alırsın.baştan hepsini vermiyor

baya ilerledim oyunda 24 levelim hala skill sıfırlama için bir şeyle karşılaşamadım.bir ümit devam ediyorum boşa giden 3 skilim var.şimdi mage kasıyorum full ateşş ve elektirik elementleri fulledim.3 tane ice skiline verdim en başında oyunun onlar takıntı yaptı bende gözüme batıyor umarım ilerde buluruz bir çaresini=)
  • 2 kişi kaldık oyunu oynayan galiba

ben daha level 10 oldum.archer ve stealth kasıyorum.sandıklardan bulduğum büyüler yetiyor bana.büyü kasmadım.alchemy baya ağırlık verdim.zira güzel bir olay.hem seni oyalıyor hem de gittiğin her yerde ne varsa almanı sağlıyor.

Arcania:Gothic 4 Fall Of Setarrif Genişleme paketi geliyormuş doğru mudur?
  • quote:

2 kişi kaldık oyunu oynayan galiba

ben daha level 10 oldum.archer ve stealth kasıyorum.sandıklardan bulduğum büyüler yetiyor bana.büyü kasmadım.alchemy baya ağırlık verdim.zira güzel bir olay.hem seni oyalıyor hem de gittiğin her yerde ne varsa almanı sağlıyor.

Arcania:Gothic 4 Fall Of Setarrif Genişleme paketi geliyormuş doğru mudur?

Ben hala oynuyorum. Şu an oyunun sonlarına geldim sayılır. Thorniara'dayım, şehri labirent gibi tasarlamışlar. Ama sıkmıyor, çünkü mekanlar bence harika modellenmiş. Level 26'yım, bütün savaşçı özelliklerim maksimumda. Yayı çekerken eli titremesin diye okçuluk özelliğini geliştirdim. Gothic seviyesinde oynuyorum. Oyunun keyfi kesinlikle bu zorluk seviyesinde çıkıyor, hard bile kesmez söyleyeyim. Oyunun ortalarından sonra hikaye daha heyecanlı bir hal alıyor, hatta sonlara doğru güzel diyebilirim. Şimdi biraz da ateş büyüsü geliştiriyorum. Düşmanlarımı ateşe veriyorum mis gibi.

Evet geçen gün ek paketi duyurdular. Oyunda haritanın doğusunun ortasında bulunan, dumanı tüten Setarrif şehrine giremiyorduk. Ona dalacakmışız. 10 saat oynanış sunacakmış oyun.

İki elle kullanılan silahlarla dövüşmek çok zevkli. Özellikle Wallbreaker diye bir çekiç bulacaksınız TooSoo'da. Güneş ışığı saçan kritik vurduğunda 2 katı yerine 3 katı götüren bir silah. Katiyetle tavsiyemdir. Yeni silahım Wrath Of Innos'un geliştirilmiş hali. 65 damage'in yanında bir de güzel ateşe veriyor. Ama Wallbreaker'ın rakibin kafasına inerken çıkardığı tok sese bayılıyorum (Psikopatmıyım neyim ehe )

• quote:

b. neyse sistemim yüzümü güldürdü. gothic4 shodaw ayarları ultrada diğer ayarlar high da 1600*1050 çözünürlükte mükemmel bir oynanış veriyor.1900*1080 de denedim ondada sorun olmadı ama, oyundaki bir eksiklik gözüme çarptı.oda V-SYNC menülerden bulamadım.oyuna koymamışlar.oyun zaten open world bir oyun.v-sync ile daha da kasmayalım sistemleri dediler...

Ben oyunu Vsync ve Triple Buffer açık oynuyorum. Aslında bütün oyunları Vsync ve Triple Buffer açık oynuyorum. Nasıl dersen şöyle: d3doverrider denilen bir program sayesinde.

Triple Buffer Vsync'in olmazsa olmazı. Sebebi şu: Vsync ekran kartının görüntü tazeleme hızını monitöre eşitliyor, yani düşürüyor. 60 hrz ise 60 kare gibi. Oyun sisteminde hızlı çalışıyorsa problem yok. Ekran kartın normalde iki buffer bellek kullanıyor. Biri ekrandaki kareyi gösterirken, diğeri bir sonrakini hazırlıyor. Sistem Vsync'siz çalıştığında bunlar koordineli biçimde çalışıyor, sorunsuz. Ekran kartın oyunun altından kalkıyorsa da sorun yok. Ancak oyunun bir yerinde kare tazeleme 60'ın altına düşerse, o zaman tam tersine ekran tazeleme yarıya düşüyor. Performans yarıda. İki frame buffer yetmiyor. İşte burada Vsync'in kadim dostu Triple Buffer giriyor. Triple Buffer ekran kartı hafızasında bir buffer daha yaratıyor. İkinci bufferın tıkandığı yerde üçüncüsü devreye giriyor. Böylece Vsync açık olsa bile ekran kartının kastığı yerlerde performans düşmüyor. Triple Buffer'ın bir dezavantajı var o da ekran kartı belleğinden götürmesi. O yüzden 1 gb ramlı ekran kartın varsa öneririm genelde bu yöntemi.

Nvidia'nın kontrol panelinden Vsync'i açabilirsin. Ancak TB'ı açsan bile çalışmaz çünkü TB sadece OpenGL için hazırlanmış. Direct3d desteği yok. Böyle olunca ya oyun içinden açacaksın, yada screen tearing'e katlanmak zorunda kalacaksın.

Tam bu devrede D3doverrider giriyor. Rivatuner ile gelen bu ufak programın kurulumu çok kolay. Tek başına da kullanabilirsin. Çok basit bir menüsü var. Oradan force vsync ve triple buffer'ı etkinleştirdiğin vakit kullanılır hale geliyor, oyun boyunca da programın açık durması şart. Benim sistemim başladığı anda çalışıyor program. Oyun başlarken bir Windows zil sesi geliyor, bu programın aktif olduğu anlamına gelir. Şu ana kadar 30'dan fazla oyunda denedim, hepsinde de gram teklemedi. Hatta Divinity 2'de bu program sayesinde performans artışı bile sağladım.

• d3doverrider arkadaş söyledi bende kurdum.artık kırılma falan olmuyor görüntülerde süper bir program. 3 MB ama yaptığı iiş büyük. saol gökyabgu üstat.

ewet D3doverrider ile gothic 4 başka bir güzel oldu gökyabgu kardeş. Çatır çatır RPG oynuyoruz yaw. şu almanlar mükemmelliyetçi arkadaş.çoğu oyunda kalkan ile ok yada kılıç iç içe girer koşarken karakter. gothic4 de daha rastlamadım.

birde bir miğfer taktım kafaya. nazi askerlerinin taktığı miğferi andırmıyor değil hani
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.